Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το θυμάσαι αυτό το λεωφορείο;

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία την αλιεύσαμε από την σελίδα στο facebook «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας». Αποτυπώνει ένα αστικό λεωφορείο με το Νούμερο 5, το 1991 στο κέντρο της πόλης μας. Πραγματικά, βλέποντας την διπλανή εικόνα μας ήρθαν χιλιάδες αναμνήσεις από εκείνη την αξέχαστη εποχή που οι ρυθμοί της πόλης ήταν εντελώς διαφορετικοί από ότι είναι σήμερα. Το εν λόγω λεωφορείο είναι μάρκας «Καμηλάκι Βιαμάξ», που δούλεψε για περίπου 30 χρόνια στη Βέροια και εξυπηρέτησε χιλιάδες συμπολίτες μας. Η πηγή της φωτογραφίας προέρχεται από το αρχείο του αείμνηστου ερευνητή και συλλέκτη Δημήτρη Κουτελίδη.

2 σχόλια:

  1. μάλιστα από τα πλέον...σύγχρονα της εποχής, χωρίς εισπράκτορα όπως έγραφε η σχετική πινακίδα και με... κλιματιστικό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο λαμαρίνα - έτρεμε σύγκορμο. Τα δε γυαλιστερά ξύλινα καθίσματα γλιστρούσαν τρελλά, φοβόσουν ότι θα έπεφτες με το παραμικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ