Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πήραν υπογραφή οι 2.000 προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
Τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι ξεκινάει η διαδικασία για την πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της σχετικής απόφασης των συναρμόδιων Υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Άμυνας, ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων (ΟΒΑ) κατά το έτος 2020 και για βραχεία περίοδο έως τριών (3) ετών, ορίζεται ως εξής:



- 1200 για τον Στρατό Ξηράς

- 400 για το Πολεμικό Ναυτικό
- 400 για την Πολεμική Αεροπορία


Επιδίωξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μετά τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ να ακολουθήσουν και προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) σε πιο εξειδικευμένες ειδικότητες. Από τους 1.200 ΟΒΑ που θα προσληφθούν θα κατανεμηθούν στον Στρατό Ξηράς ως εξής: 500 θα στελεχώσουν τις Ειδικές Δυνάμεις, 370 το Πεζικό, 110 τα Τεθωρακισμένα και 220 το Πυροβολικό.


Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές κατηγορίες του επαγγελματικού προσωπικού που διαθέτουν οι Ενοπλες Δυνάμεις. Η θητεία των ΟΒΑ διαρκεί τρία χρόνια και έχουν δικαίωμα επανακατάταξης για άλλα τρία, ενώ αμείβονται με περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα.


Πρόσφατα μάλιστα το υπουργείο Άμυνας προώθησε ρύθμιση προκειμένου οι ΟΒΑ που κατατάσσονται εκ νέου να έχουν και οικονομικό κίνητρο, αφού θα ανέβουν μισθολογική κλίμακα. Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης συνήθως προσλαμβάνονται με την ίδια ειδικότητα που είχαν και όταν έκαναν τη θητεία τους στον Στρατό.

Κριτήρια πρόσληψης
Για την επιλογή των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών Δυνάμεων προτιμώνται αρχικά όσοι εκπληρώνουν ή εκπλήρωσαν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση στις Ειδικές Δυνάμεις, έναντι όσων την εκπληρώνουν ή την εκπλήρωσαν σε άλλον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων ή σε άλλο Όπλο - Σώμα (Ο-Σ) του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), εφόσον επιτύχουν τα παραδεκτά όρια των αθλητικών δοκιμασιών.

Οι οπλίτες και οι έφεδροι, που επιθυμούν ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα, πρέπει να πληρούν σωρευτικά, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αρχικά αναληφθείσα υποχρέωση, τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
β. Να µην έχουν συµπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας τους, σύµφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νοµοθεσίας.

Ειδικότερα, το ως άνω όριο ηλικίας µειώνεται κατά τρία (3) έτη, για όσους επιθυµούν να υπηρετήσουν ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών ∆υνάµεων(Ε∆) – Οµάδων Υποβρυχίων Καταστροφών(ΟΥΚ).

- Να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωµατικής ικανότητας των στρατευσίµων.

Ειδικά, οι υποψήφιοι για Ειδικές ∆υνάµεις-Οµάδες Υποβρυχίων Καταστροφών να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1).

- Να έχουν ανάστηµα τουλάχιστον ενός µέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60 µ.).
- Να µην έχουν καταδικαστεί για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώµοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταµήνυση, συκοφαντική δυσφήµιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονοµικής εκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νοµοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεµπορίας, όπλων, πυροµαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκληµα του στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ