Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θωμάς Τρούπκος: Ο θρύλος της «Βασίλισσας»

Κουβεντιάζοντας κανείς με οπαδούς που ακολουθούν την ομάδα της Βέροιας εδώ και πολλά χρόνια, με ανθρώπους που έχουν γράψει στο κοντέρ τους ατελείωτες Κυριακές στα γήπεδα για χάρη της «Βασίλισσας του Βορρά» και που πλέον μόνο νοσταλγία τους φέρνουν εκείνες οι εποχές, θα τους ακούσει να
θυμούνται με καμάρι τον 18χρονο τότε νεαρό Θωμά Τρούπκο, που ήρθε στη Βέροια από την Ελπίδα Μονοσπίτων. Ο Θωμάς Τρούπκος ήρθε στη «Βασίλισσα» το 1991, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για περισσότερα από 200 επίσημα παιχνίδια. Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδος, ανεβάζοντας την ομάδα από τη Γ’ στην Α’ κατηγορία.
Υπήρξε βασικός, κι όχι άδικα, αναντικατάστατος παίκτης σχεδόν σ' όλα τα ματς και παρά το γεγονός ότι υπήρξε συμπαίκτης με ονόματα μαμούθ της εποχής όπως ο Ολέγκ Προτάσοφ κι ο Τάσος Μητρόπουλος έκανε τις περισσότερες του εμφανίσεις, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο.

Φεύγοντας από τη «Βασίλισσα του Βορρά» το 1997, πήρε μεταγραφή στην Καλαμάτα , γεμίζοντας τα ταμεία της ομάδας με αστρονομικά για την εποχή εκείνη νούμερα.
Στην Καλαμάτα αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια, με περισσότερες από 88 συμμετοχές. Το 2000 ο Θωμάς Τρούπκος μαζί με τον τότε συμπαίκτη του Βαγγέλη Κουτσουρέ, συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με τα αχτύπητα επιθετικά δίδυμα της Α' Εθνικής.
Επόμενοι ποδοσφαιρικοί του σταθμοί ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Ακράτητος (ποιος δε θυμάται το γκολ ανόδου σημείωσε ο Θωμάς Τρούπκος στον αγώνα μπαράζ μέσα στον Πανσερραϊκό, με το οποίο οδήγησε τον Ακράτητο στη Α' εθνική) η Δόξα Δράμας, η Παναχαϊκή, η Καρδίτσα κ.α.

Το 2009, ο Θωμάς Τρούπκος με πρωτοβουλία του τότε Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, βραβεύεται για την συμβολή του στην ομάδα της Βέροιας και γράφει με χρυσά γράμματα το όνομα του στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Άνθρωπος σεμνός, χαμηλών τόνων, γέννημα θρέμμα της Βέροιας, το αγαπημένο «παιδί» όλων ανεξαιρέτως των προέδρων της ομάδας, εξακολουθεί να έχει μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των αγνών φιλάθλων της ομάδας.

Οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες, η ταχύτητα, η τεχνική του αλλά και τα στατιστικά του τα οποία μιλούν από μόνα τους, κατατάσσουν τον Θωμά Τρούπκο ως έναν από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της Β' Εθνικής. Λίγο πριν ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, οι φίλαθλοι που τον γνώρισαν και τον είδαν να ανδρώνεται ποδοσφαιρικά μέσα από τη «Βασίλισσα», πήραν την πρωτοβουλία κι έφτιαξαν μία σελίδα στο διαδίκτυο με την οποία ζητούσαν την επιστροφή του στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ