Quantcast

http://picasion.com/

Η Σεξουαλική Αγωγή στα σχολεία από τη νέα χρονιά

Ερωτηθείσα η υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Μακεδονία της Κυριακής» για τις νέες θεματικές στα προγράμματα σπουδών, τα οποία θα περιλαμβάνουν νέα βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και αλλαγές στο σχολικό πρόγραμμα και ωράριο και αν αυτά θα ενσωματωθούν τη νέα
σχολική χρονιά, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως "η ενίσχυση των ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών, όπως η ομαδική δουλειά, η συνεργατικότητα και η κριτική σκέψη, είναι θεωρώ επιβεβλημένη. Εκτός από τη σφαιρική προσέγγιση και την εμβάθυνση σε γνωστικά αντικείμενα, πρέπει να παρέχονται στους νέους επιπλέον εφόδια που θα τους επιτρέπουν να αναλύουν και να αξιοποιούν καλύτερα την παρεχόμενη γνώση και να προσαρμόζονται ευέλικτα σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Ο εμπλουτισμός αυτός δρομολογείται άμεσα -ανάμεσα σε άλλα- με την προσθήκη νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως ο εθελοντισμός, η επιχειρηματικότητα, η σεξουαλική αγωγή, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, αλλά και με την αναμόρφωση των υφιστάμενων σχολικών προγραμμάτων και εγχειριδίων. Επιπρόσθετα προωθούμε την αξιοποίηση εργαλείων, όπως το πολλαπλό βιβλίο, που προάγουν την κριτική σκέψη και άλλες ήπιες δεξιότητες των μαθητών. 

Πολλές από τις ανωτέρω αλλαγές θα εισαχθούν πιλοτικά στα σχολεία, αρχής γενομένης από το νέο σχολικό έτος. Τέλος, υλοποιήσαμε ήδη και δρομολογούμε μία σειρά από ρυθμίσεις που αποσκοπούν στο να δώσουν μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στις σχολικές μονάδες, π.χ. αναφορικά με τη διενέργεια σχολικών εκδρομών και τη συμμετοχή μαθητών σε διεθνείς διαγωνισμούς".

Αντιδράσεις και διευκρινήσεις

Η αναφορά της Νίκης Κεραμέως στην προσθήκη των νέων θεματικών ενοτήτων προκάλεσε σήμερα αντιδράσεις, με την ίδια να προχωράει πριν από λίγο σε δηλώσεις αναφορικά με το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής λέγοντας: "Η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία έχει ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο, και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) επεξεργάζεται ήδη σχετικές προτάσεις. 


Με αφορμή την παρουσίαση των προτεραιοτήτων μας, έχουμε προαναγγείλει ότι η σεξουαλική αγωγή θα περιλαμβάνεται στις νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και θα αποσκοπούν πρωτίστως στην καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών, στην ενίσχυση της ενταξιακής και συμπεριληπτικής εκπαιδευτικής πολιτικής εν γένει και στη διαμόρφωση πιο σφαιρικών προσωπικοτήτων των μαθητών. 

Μάλιστα, τις προσεχείς ημέρες το ΙΕΠ θα δημοσιεύσει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού για όλες τις επιμέρους νέες θεματικές, οι οποίες και θα οργανώνονται σε 4 βασικούς θεματικούς πυλώνες, προκειμένου να υλοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων από το ερχόμενο σχολικό έτος".

11 σχόλια:

  1. Και φυσικά εις βάρος των θρησκευτικών. Οδεύουμε ολοταχώς προς την Νέα Ελλάδα, της Νέας Εποχής, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της αθεΐας, του πανσεξουαλισμού και του πολυπολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος θα τα διδάσκει αυτά τα νέα μαθήματα; Σε ποια σχολή διδάσκονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πουτάνες από τα μπορδέλα.
      Αφού διώξαμε τους ιερείς μας από τα σχολεία, ο διάβολος έχει ελεύθερο το παιδιο για να δράση.
      Τα σχολεία έναν ιερέα δεν κάλεσαν στην εορτή των τριών ιεραρχών για να μιλήσει σχετικά στα παιδιά.
      Παρ'όλο που η παιδία συνεχώς απαξιώνεται, έχουν το θράσος οι καθηγητές να ζητούν αύξηση των μισθών.
      Πώς θα σε πληρώσει ο εργοδότης, όταν αυτός και ο εργαζόμενος υποβαθμίζουν την ποιότητα της εργασίας?

      Διαγραφή
    2. ΚΩΣΤΑΣ6 Φεβρουαρίου 2020 - 5:06 π.μ.

      Ευτυχισμενο το 1260

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 1:34', τουλάχιστον έχω τα κότσια και βγαίνω έστω με το όνομά μου, με τα δικά σου μυαλά μας οδηγούν σε προ Χριστού σοδομικές κοινωνίες, τότε που τα όργια και η ανωμαλίες είχαν θεοποιηθεί και η αξία του ανθρώπου ήταν ίση με το βάρος του.
      Ξυπνά, αντιρρησία, εξυπνάκια. Αν είχες οικογένεια και παιδάκια που πάνε σχολείο, δεν θα μιλούσες έτσι.

      Διαγραφή
    4. ΣΤΟ ΌΝΟΜΆ ΑΥΤΟΎ ΑΔΕΛΦΟΎ ΣΑΤΑΝΆ ΚΑΙ ΤΉΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΉΣ ΤΕΛΕΙΌΤΗΤΑΣ
      «Έλθε ω Εωσφόρε έλθε».
      Συ κύριέ αυτού του κόσμου οπού οι ιερείς σε συκοφάντησαν
      Συ κύριέ αυτής της Γης οπού βασιλείς σε καταδίκασαν
      Συ που έδωσες σε μας τον Καρπό της γνώσης και της καθαρής Σοφίας, τον γευτήκαμε κι έγινε για μας σύμβολο ενός κόσμου δίχως τέλος
      «Έλθε ω Σατανά έλθε».
      Συ που έδωσες τον Καρπό της ύλης και του αίματος, τον γευτήκαμε κι έγινε για μας σύμβολο ενός κόσμου δίχως τέλος
      Δίχως τα δικά σου έργα ω Σατανά το σύμπαν θα ήταν παράλογο
      συ γονιμοποιείς την αμαρτία
      συ εξευγενίζεις την αδικία
      συ επισφραγίζεις την αρετή
      «Εσύ είσαι η αρχή εσύ είσαι ο θρόνος»
      Δαίμων ο κύριος
      Δαίμων ο Ισχυρός
      Δαίμων ο Αθάνατος
      άξιων ειμή λατρευτή της κόλασης
      Δαίμων εξ αρχής και Σατανική αδελφότητα στο κέντρο της γης, Διαβολικό το όνομά σου καταχθόνια η βασίλεια σου, πραγματοποίησε το θέλημά μου.
      Ως εν γης και επί της κόλασης
      Χαίρε ω Σατανά
      Χαίρε ω Εωσφόρε

      Διαγραφή
    5. Άβε, Σατανά κερασφόρε βασιλιά, εγώ σε εγκωμιάζω, εγώ σε λατρεύω
      Ω Σατανά, η θέλησή σου είναι η καρδιά μου, πιστεύω σε εσένα, το δυνατό, τον κυβερνήτη της γης και της ψυχής μου, τον πεσμένο άγγελο που πήγε στη γέενα να καταστρέψει τους εχθρούς μας από εκεί, ανοίγω τη ψυχή μου σε εσένα
      Ω Βασιλιά της γης δέξου με ως προσφορά
      Πιστεύω στη δύναμη, στην ισχύ και στο πάθος σου,
      Πιστεύω ότι μου δίνεις όλη τη χαρά, την ισχύ και το πάθος και τον πλούτο που ένας άνδρας/μια γυναίκα μπορεί να έχει
      Είσαι η αλήθεια, είσαι τα πάντα,
      τώρα μπες στη ψυχή μου, υψώνω το σπαθί μου για σένα.
      Δώσε μου δύναμη τώρα, γιατί αναγνωρίζω το θηρίο μέσα μου και διασκεδάζω στις απολαύσεις της σάρκας.
      Εις το όνομα και τη θέληση του πατέρα Σατανά, κυβερνήτη της γης, βασιλιά της γέεννας, προστάζω τις δυνάμεις του σκότους να μου παραχωρήσουν τη διαβολική τους δύναμη
      Άνοιξε διάπλατα τις πύλες της γέεννας και έλα εμπρός για να με συναντήσεις ως γιό/κόρη σου, σε καλώ, τώρα γίνε ένα με εμένα
      Αμήν

      Διαγραφή
  3. Να αρχίσουν σιγά σιγά τα 7χρονα να μαθαίνουν και να συνηθίζουν για τα σεξουαλικά θέματα γιατί οι έποικοι από την Ασία και την Αφρική δεν χαμπαριάζουν από ηλικίες. Ο προφήτης τους ο Μωάμεθ την γυναίκα του (''γυναίκα''.. τέλος πάντων μια από τις 16-17 που παντρεύτηκε) στα 9 της την πήρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό από την κ. Κεραμέως. Ό,τι πρεσβεύουν η Νέα Τάξη, το Αδελφάτο της χαράς και η Λέσχη Μπ. στην οποία συχνάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ