Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρώτο θέμα το... SCANIA του Γιάννη Μοσχοφίδη!

Άλλη μια «κούκλα» από τη Βέροια φιγουράρει σε αθηναϊκό περιοδικό!
Είπαμε... Η Βέροια έχει πολλά ωραία. Έχει όμως και όμορφες γυναίκες, τραγουδίστριες και μοντέλα, bloggers, παίκτριες και παίκτες reality, διακεκριμένους αθλητές, καταξιωμένους επιστήμονες, γνωστούς πολιτικούς, ακόμα και βραβευμένα μαγαζιά, 
που πολλές φορές έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αθηναϊκών και πανελλήνιας εμβέλειας περιοδικών, εφημερίδων και site. Πολλά τα αφιερώματα που έχουν πέσει κατά καιρούς στα χέρια μας για τους άξιους εκπροσώπους της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα. Αυτή τη φορά όμως, δημοσιογράφος ταξίδεψε από την Αθήνα μέχρι τη Βέροια για να φωτογραφίσει και κάνει αφιέρωμα σε... νταλίκα! Ναι, καλά ακούσατε! Και αν σε κάποιους φαίνεται πρωτοφανές, για τους αυτοκινητιστές είναι το προφανές. 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... 

Το μηνιαίο περιοδικό για Επαγγελματικά Οχήματα «Τροχοί και TIR» ταξίδεψε μέχρι τη Βέροια για να φωτογραφίσει και να παρουσιάσει στους αναγνώστες του το SCANIA R του Γιάννη Μοσχοφίδη. Ο δημοσιογράφος Παύλος Μαυρομύτης μας περιγράφει στο άρθρο του την εμπειρία του από όλη την ημέρα που πέρασε στη Βέροια και στις γύρω περιοχές, μέσα στην καμπίνα του SCANIA R. 
Από μικρός στις νταλίκες και στα φορτηγά ο Γιάννης, συντρόφευε τον πατέρα του σε πολλά ταξίδια, κληρονομώντας έτσι τη μεγάλη αγάπη που έγινε και επάγγελμα. Κάποιοι ίσως θυμάστε και τον γάμο του Γιάννη με την αγαπημένη του Λίτσα και κόρη του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, που έγινε πριν περίπου 5 χρόνια και τις πρωτότυπες -τότε- εικόνες από το νεόνυμφο ζευγάρι μέσα στον στολισμένο τράκτορα...
Το αφιέρωμα έχει δημοσιευθεί στο τεύχος Φεβρουαρίου (382) «Τροχοί και TIR» (θα βρείτε μέρος του εδώκαι όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, έπεται και συνέχεια, με την παρουσίαση σε επόμενο τεύχος του SCANIA του κουμπάρου του Γιάννη, Δημήτρη Παραστατίδη, που ήταν μαζί τους με το δικό του όχημα σε όλη τη βόλτα στη Βέροια.

Το δημοσίευμα του «Τροχοί και TIR» έχει τίτλο «Ήρεμη Δύναμη» και αναφέρει τα εξής:
Γιάννη αύριο θα έρθω να φωτογραφίσουμε το φορτηγό σου. Ό,τι ώρα θέλεις Παύλο, είσαι ευπρόσδεκτος. Πού θα το φωτογραφίσουμε; Έλα εσύ και θα πάμε σε αρκετά μέρη. Πράγματι, ανέβηκα στη Βέροια και ο Γιάννης με πήγε παντού. Σε βουνά, σε μαγευτικά σημεία δίπλα από τον ποταμό Αλιάκμονα, στον κάμπο της Ημαθίας, όπου ήθελα.

Το είπε και το έκανε ο Γιάννης. Αυτό άλλωστε είναι ένα μέρος της δουλειάς μας το οποίο μας συναρπάζει και δεν το αλλάζουμε με τίποτα. Να συναντούμε ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν το φορτηγό πραγματικά. Να τους προτείνουμε να φωτογραφίσουμε το φορτηγό τους και να το γουστάρουν όσο και εμείς. Ο Γιάννης είναι μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου και το αποτέλεσμα της φωτογράφισης μας δικαίωσε με το παραπάνω.

Με ποντιακά στη διαπασών
Επιβιβαζόμαστε στην καμπίνα του Scania R και ξεκινούμε την περιπλάνησή μας στο νομό Ημαθίας για να βρούμε το ιδανικό σημείο για φωτογράφιση. Πρώτη επιλογή μας αποτελεί η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια, με τη μαγευτική θέα προς τον ποταμό Αλιάκμονα. Η καλύτερη συντροφιά μας είναι τα ποντιακά τραγούδια που επιλέγει ο Γιάννης στο ραδιόφωνο καθώς επίσης ο ήχος από την ελευθέρας εξάτμιση. Για να είμαστε ειλικρινείς η εξάτμιση βγάζει έναν γλυκό και μπάσο θόρυβο ο οποίος αποτελεί μέρος της V8 συμφωνίας! Παράλληλα συνομιλούμε με τον Γιάννη για τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του, το Volvo που είχε, αλλά και την τωρινή μεγάλη του αγάπη, το Scania. Ο ίδιος συνεχίζει το επάγγελμα από τον πατέρα του, Μιχάλη Μοσχοφίδη, ο οποίος τον έπαιρνε από μικρή ηλικία μαζί του στα ταξίδια. Έμαθε τα πάντα γύρω από το φορτηγό και με την ενηλικίωσή του άνοιξε τα δικά του επαγγελματικά φτερά... 






3 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ