Quantcast

http://picasion.com/

Έκτακτο: Επιβεβαιώνεται το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται η 38χρονη ασθενής

Είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας πριν από λίγα λεπτά, το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, θετικό στον Κορωναϊό είναι δείγμα γυναίκας 38 ετών, η οποία
είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, λαμβάνει αντιική αγωγή, είναι καλά στην υγεία και παρακολουθείται από ομάδα ειδικών ιατρών.
 Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για τον Κορωνοϊό ότι παραμένει μια ήπια νόσος και επισήμανε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, η 38χρονη τις προηγούμενες ημέρες αυτοπεριορίστηκε, φοβούμενη μήπως μεταδώσει τον ιό σε περίπτωση που είχε προσβληθεί. Η ίδια, προσήλθε μόνη της στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορωνοϊό, καθώς τα συμπτώματα που εμφάνισε δεν υποχωρούσαν. 
Μετά την επιβεβαίωση του δείγματος, η γυναίκα νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, ενώ η κλινική της εικόνα είναι καλή. Όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της θα κληθούν ένα προς ένα για να κάνουν εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί. Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ελλάδα έγινε από το υπουργείο Υγείας, ενώ το θέμα χειρίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί πάντως, πως σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν να υπάρξουν και άλλα κρούσματα το επόμενο διάστημα, αφού τον τελευταίο καιρό έχουν ταξιδέψει πολλοί Έλληνες στη γειτονική Ιταλία. Πάντως ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως όσοι έχουν ταξιδέψει στις ύποπτες περιοχές θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να παρακολουθούνται υγειονομικά και να παραμείνουν στο σπίτι τους.

7 σχόλια:

  1. Στο ΑΧΕΠΑ πας για πονόδοντο και φεύγεις με γύψο στο χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφού επιβεβαιωθηκε ο ιος τι γίνεται τωρα;
    υπάρχει κίνδυνος για μας;
    Τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν;
    Οι υπηρεσίες, οι δήμοι, τα καταστήματα κλπ; με τι καλύψεις και προστατευτικά;
    πότε θα ανακοινωθούν τα μέτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε δεν έχουμε και πυρηνικό πόλεμο..έλεος δηλαδή..κανονικά θα λειτουργήσουν όλα πιστεύω..δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα όσο φροντίζουμε τους εαυτούς μας..μη σας πιάνει πανικός..

      Διαγραφή
  3. Με αυτή τη ανίκανη κυβέρνηση που έχουμε τί περίμενες; Άλλες χώρες έκλεισαν σύνορα και έβαλαν σε καραντίνα όσους έρχονται από πληγείσες περιοχές και εμείς εδώ οι "άριστοι" μπάτε σκύλοι αλέστε. Μετά το καρναβάλι θα δούμε πόσα θα είναι τα κρούσματα. Δύσκολος φέτος ο τουρισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν την προστάτεψε φαίνεται το φυλλάδιο και το προεδρικό διάταγμα...
    Οι άχρηστοι οι Κινέζοι φοράνε για πλάκα αυτές τις στολές,χρησιμοποιούν αυτά τα φορεία,έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία.
    Εμείς είμαστε οι έξυπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κίνα φίλε μου έχει και 1 δις. πληθυσμό..για αυτό απαγόρευσαν την κυκλοφορία

      Διαγραφή
  5. να παρακαλαμε να ερθει νωρις το καλοκαιρι και ολα τα αλλα ειναι θεωριες που δεν θα εφαρμοστουν ποτε και πουθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ