Quantcast

http://picasion.com/

Πιτούλιας: «Το βόλεϊ 100 χρόνια μπροστά ή εμείς 100 χρόνια πίσω;»

Στη Μπολόνια της Ιταλίας βρέθηκε ο πρόεδρος του Φίλιππου Βέροιας Δημήτρης Πιτούλιας για να παρακολουθήσει δια ζώσης το φάιναλ-4 του κυπέλλου Ιταλίας, όπου ολοκληρώθηκε με έναν συγκλονιστικό τελικό με νικήτρια την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λούμπε. Ο Πιτούλιας που τα τελευταία βρίσκεται
στις κερκίδες σε κάθε μεγάλο διεθνές βολεϊκό γεγονός, μίλησε από την Ιταλία στο volleynews.gr για την εμπειρία του στην Ιταλία, για τον Φίλιππο Βέροιας αλλά και για την κουλτούρα που επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. «Ήταν φανταστική εμπειρία. Το γήπεδο στη Μπολόνια ήταν γεμάτο με φιλάθλους με κασκόλ και πολλές οικογένειες. Οι οπαδοί όλων των ομάδων κάθονταν δίπλα δίπλα. Χαίρονταν, τραγουδούσαν, ο ένας πείραζε τον άλλον. Σκέφτηκα πολλές φορές αν στην Ιταλία το βόλεϊ είναι 100 χρόνια μπροστά ή εμείς είμαστε 100 χρόνια πίσω».

Στη συνέχεια μίλησε για την απόφαση του να ταξιδέψει στην Ιταλία: «Έκανα το ταξίδι μέσω Θεσσαλονίκης που κόστισε 200 ευρώ και 60 ευρώ ήταν η τιμή του εισιτηρίου για τους τέσσερις αγώνες. Οι τρεις του φάιναλ-4 του κυπέλλου και τον τελικό της Α2 μεταξύ της Μπέργκαμο και της Μπρέσια. Ήταν φοβερή γιορτή με σόου, τραγουδιστές, παράλληλες εκδηλώσεις. Τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει από κοντά 16 διοργανώσεις βόλεϊ και όπου μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου θα πηγαίνω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επιστρέφουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις» ήταν το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Πιτούλια και αποκάλυψε τι συνέβη και δεν ανέλαβε η Βέροια το αντίστοιχο φάιναλ-4 κυπέλλου.

«Μακάρι κάποια στιγμή να ζήσουμε στην Ελλάδα τέτοιες στιγμές και να αλλάξει η κουλτούρα μας, στο πως αντιμετωπίζουμε τα αθλήματα γενικότερα. Το λέω αυτό διότι είχαμε θέσει υποψηφιότητα για το αντίστοιχο φάιναλ-4 ανδρών στη Βέροια, αλλά η αστυνομική διεύθυνση της πόλης αρνήθηκε να δώσει άδεια. Ο λόγος ήταν ο φόβος επεισοδίων μεταξύ οπαδών. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και πρέπει να το αλλάξουμε. Και εμείς ως παράγοντες έχουμε μεγάλες ευθύνες».
Η Βέροια έχει γίνει γνωστή κυρίως για το χάντμπολ της, όμως με πρωτοβουλία του Δημήτρη Πιτούλια δημιουργήθηκε τμήμα βόλεϊ, με τον Φίλιππο Βέροιας να συγχωνεύεται το καλοκαίρι με τον Νέστορα και πλέον μετράει αντίστροφα για την άνοδο στη Volley League.
«Προετοιμάζουμε τον Φίλιππο Βέροιας για τη Volley League. Είμαστε αήττητοι στη πρώτη θέση στον Β' όμιλο της Α2 ανδρών. Έχω πολλές υποσχέσεις από την τοπική κοινωνία και ευχαριστώ τον κόσμο που μας στηρίζει, σε μία περιοχή που κυριαρχούσε το χάντμπολ και πλέον ξεκινάει να γνωρίζει το βόλεϊ. Σε κάθε αγώνα έχουμε 400-500 άτομα μέσο όρο. Εγώ ξεκίνησα από το χάντμπολ και έπαιζα κιόλας και είναι επίσης ένα όμορφο και παρεξηγημένο άθλημα. Πλέον με έχει κερδίσει το βόλεϊ και θα κάνω ότι μπορώ για την αναβάθμισή του».

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Δημήτρη δεν ήξερα ότι έγινες πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωπα φιλε κοψε κατι...βγαλε απο ενα μηδενικο και σως να πεσεις μεσα...( τι 400 ρε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν έρχεσαι το Σάββατο στο γήπεδο να δεις από κοντά πόσο κόσμο έχει;

      Διαγραφή
    2. Φίλε ήσουν ένας από τους 500 σήμερα που βρέθηκαν στο ΕΑΚ να δούμε τον αγωνα,να στηρίξουν έναν συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη και να πανηγυρίσεις το πρωτάθλημα δίπλα στους πρωταθλητές???

      Διαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ..ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΙΤΕΡΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Δημήτρη για την προσπάθεια που κάνετε στο βόλλευ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρόνου θα σας καμαρώνουμε στην Α εθνική.Μπραβο σας guys!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ