Πατάτες γιαχνί πικάντικες με λουκάνικο και φέτα

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Πατάτες γιαχνί ή μπλουμ όπως τις έλεγε η γιαγιά μας, πιθανότατα γιατί έκαναν μπλουμ στην κατσαρόλα μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια παραλλαγή του γνωστού μας γιαχνί, με τις πατάτες όχι μόνο
να μπαίνουν στο φούρνο αλλά να προσθέτουμε λουκάνικο, λιγουλάκι καυτερό για την τσαχπινιά και κυρίως... μπόλικη φέτα από πάνω. Ένα φαγητό που μας λύνει τα χέρια όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε, που στέκεται εξίσου ως κυρίως πιάτο, είτε ως πρώτο, ορεκτικό ή τσιπουρομεζέ.
Επίσης, αν μας περισσέψει (που δε θα περισσέψει) μπορούμε την επομένη μέρα να σπάσουμε αυγά και να ψήσουμε για λίγο στον φούρνο. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά
• 6 μεγάλες πατάτες
• 2-3 λουκάνικα της αρεσκείας σας
• 1/2φλ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.γ. μπούκοβο
• λίγο φρέσκο θυμάρι
• 1 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών (όχι κύβο0
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά καρέ. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 30΄(να ροδίσουν).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3΄-4΄, προσθέτουμε τα λουκάνικα (τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες), τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο. Τέλος ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά.

Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Εκτός φωτιάς πασπαλίζουμε με φέτα τριμμένη και μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ