Quantcast

http://picasion.com/

«Κανονικά στη Νάουσα οι Γενίτσαροι και Μπούλες» λέει ο Όμιλος - Μέτρα ασφαλείας από τους καταστηματάρχες

«Θα τηρηθεί το έθιμο απαράβατα και θα διεξαχθεί το δρώμενο» 
Έντονη είναι η Ναουσαίικη αντίδραση με ανακοινώσεις από τον Όμιλο
Γενίτσαροι και Μπούλες και τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας, στην απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια,
για αναστολή όλων των
καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα για την πρόληψη και αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊου. Η κινητοποίηση από τα μέλη του ομίλου και από καταστηματάρχες της Νάουσας, που παραδοσιακά υποδέχεται επισκέπτες το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, ήταν άμεση. Κρατώντας ενιαία στάση συμμετείχαν σε σύσκεψη ύστερα από πρόσκληση του δήμου και μετά το πέρας αυτής εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης η οποία αναφέρει τα εξής:

«Θα τηρηθεί το έθιμο απαράβατα και θα διεξαχθεί το δρώμενο, όπως γίνεται αιώνες τώρα. Οι παράλληλες εκδηλώσεις των καταστημάτων θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν ανακοινωθεί».

O πρόεδρος του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες, Άρης Τόσιος, μιλώντας στο veriotis.gr ξεκαθάρισε πως η απόφαση η οποία ελήφθη αφορά στην βούληση του κάθε χορευτή να συμμετέχει ή όχι στην αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου.

«Ιδιωτικά όποιος είναι χορευτής- μέλος του Συλλόγου μπορεί να αποφασίσει αν θα χορέψει ή όχι. Όλοι μας θέλουμε να χορέψουμε και να τιμήσουμε το έθιμο της πόλης που την χαρακτηρίζει μέσα στους αιώνες. Και πόλεμος να γίνει εμείς θα χορέψουμε. Θεωρώ και με όλο τον σεβασμό πως τρία κρούσματα δεν μπορεί να αναβάλλουν εκδηλώσεις που ετοιμάζονται μήνες πριν, ή να στερήσουν το εισόδημα των εστιατόρων που περιμένουν μια φορά τον χρόνο, την αποκριά, για να δουλέψουν. Το αντίθετο θα σημάνει καταστροφή για όλους. Ο Υπουργός Υγείας ας απαγορεύσει τις μεταφορές, ας κλείσει τα σχολεία, ας απαγορεύσει τις μετακινήσεις με ΜΜΜ και μετά ας ακυρώσει τις εκδηλώσεις. Εμείς ιδιωτικά θα προχωρήσουμε στην εκτέλεση του δρώμενου και οι καταστηματάρχες θα έχουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους. Το δρώμενο γίνεται σε ανοιχτό χώρο. Από εκεί και πέρα ο δήμος για να μην έχει και νομικά κωλύματα μπορεί αν θέλει να λάβει απόφαση και να αναβάλει τις δικές του εκδηλώσεις» τονίζει στο veriotis.gr o κ. Τόσιος.

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως το πανάρχαιο έθιμο-δρώμενο θα διεξαχθεί κανονικά το τριήμερο της Αποκριάς, παρά τις όποιες αποφάσεις του υπουργείου υγείας περί προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω κορονοϊού, εξέδωσαν λίγο αργότερα και οι εστιάτορες της Νάουσας. Σε αυτή επισημαίνεται πως η αστυνομία δεν θα προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας σε κεντρικά σημεία.

«Δυστυχώς λόγω της ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας, Δήμος και αστυνομία άρουν, ο πρώτος τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τριημέρου, η δε δεύτερη αρχή συμμορφώνεται με τις διατάξεις και οδηγίες που έχει λάβει και δεν θα προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας σε κεντρικά σημεία, ούτε θα περιφρουρήσει ανοικτές δημόσιες εκδηλώσεις».

Τέλος, αναφέρεται πως όποιο κατάστημα έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις σε δημόσιους δρόμους, καθίσταται άμεσα υπεύθυνο για την ασφάλεια των πελατών του και την ομαλή και απρόσκοπτη κίνηση των αυτοκινήτων στον χώρο της εκδήλωσης.


Ανακοίνωση Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας
Από την Ένωση των Ξενοδόχων της Ημαθίας ανακοινώνεται ότι σε επικοινωνία τους προέδρους τόσο του ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ και ΜΠΟΥΛΕΣ καθώς και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΝΤΑΒΕΛΗΣ" που αναπαριστούν το ιστορικό δρώμενο στην ΗΡΩΙΚΗ ΠΟΛΗ της ΝΑΟΥΣΑΣ αυτό θα διεξαχθεί κανονικά.
Παράλληλα οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για καλές χιονοδρομίες στο ΣΕΛΙ και στα 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ημαθίας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν υπάρχει κανένα θέμα ακυρώσεων. Όλοι οι επισκέπτες στην περιοχή θα μείνουν ευχαριστημένοι από τις πάμπολλες εκδηλώσεις των καταστηματαρχών που ετοιμάστηκαν άψογα για την υποδοχή τους.

6 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κερδος πανω απο ολα....και τα περι παραδοσης αιωνων αλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.
    ΕΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μετά απορούν γιατί τους λένε ΓΚΙΟΥΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γρήγορα ο Εισαγγελέας για έκθεση το Κοινού σε Υγειονομικό κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γρήγορα παιδιά όλοι στο γήπεδο. Εκεί δεν κολλάει κανένας!
    Με τί κομμάτια έχουμε μπλέξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ