Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια φωτογραφία, χιλιάδες αναμνήσεις

Βλέποντας την συγκεκριμένη φωτογραφία, η μνήμη αρκετών πολιτών της Βέροιας θα ταξιδέψει στο μακρινό παρελθόν. Είναι ίσως από τις πιο όμορφες γευστικές εικόνες της παιδικής μας ηλικίας. Απεικονίζει έναν έφηβο της εποχής, με το χειροκίνητο τρίκυκλο - ψυγείο, με τις τρεις γεύσεις, καϊμάκι, σοκολάτα και φράουλα. Μια φοβερή και δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού. Είναι τραβηγμένη από την Λεωφόρο Ανοίξεως, δεξιά στο βάθος διακρίνεται το ιδιωτικό γυμνάσιο του Κουκουμπρή και αριστερά η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, πίσω ακριβώς από τον Ξενώνα Αξιωματικών, που δεν υπάρχει σήμερα!

Πραγματικά, αλησμόνητες εποχές που η ιδέα ενός παγωτού αποτελούσε την πιο ονειρική απόλαυση, μιας και η ποικιλία των γλυκών δεν ήταν πολύ μεγάλη, αφού υπήρχαν ελάχιστα ζαχαροπλαστεία στην πόλη. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον κύριο Ηλία στην Πλατεία Τσερμενίου με το μαστιχωτό παγωτό του; Ποιος μπορεί να λησμονήσει τα απογεύματα του καλοκαιριού που κατέβαινε την Μητροπόλεως με το καρότσι της ΕΒΓΑ, ο Θανάσης ο Παγωτατζής; Ή ο κύριος Κλήμης στη Κεντρικής, με το υπέροχο παγωτό που ήταν ελαστικό σαν μαστίχα;


*Από το προσωπικό αρχείο του Θωμά Γκαβαϊσέ. 

1 σχόλιο:

  1. Προς διόρθωση:
    Η εκκλησία που φαίνεται στο βάθος δεν είναι η Αγία Βαρβάρα όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα αλλά ο Ιερός Ναός Παναγίας Κυριωτίσσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ