Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ladies Breast stories

O Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αχιλλέας Χαντές μάς διηγείται μια διαφορετική ιατρική ιστορία, με πρωταγωνιστή πάντα τον άνθρωπο!
«Μερικές φορές, η ζωή σε εκπλήσσει ευχάριστα και σκέφτεσαι… «Τελικά μου συνέβη κι αυτό!». Είμαι 21 χρόνια γιατρός, ασχολούμαι
με την Πλαστική Χειρουργική 16 χρόνια και διατηρώ ιατρείο τα αντίστοιχα χρόνια. Πριν μια δεκαετία περίπου, ήταν Γενάρης, έρχονται στο ιατρείο δύο γυναίκες κι ένα κοριτσάκι. Γιαγιά Γεωργία ετών 60, κόρη Γιάννα ετών 30 κι ένα χαριτωμένο εγγονάκι 8 ετών, η μικρή Τζωρτζίνα, που περιεργαζόταν δύο ενθέματα σιλικόνης. Οι κυρίες είχαν έρθει για διαφορετικό λόγο, που, όμως, σχετιζόταν με το στήθος τους. 

Η Γεωργία, μετά από τρεις εγκυμοσύνες και αυξομειώσεις βάρους, είχε ένα μεγάλο και πεσμένο στήθος, που της προκαλούσε έντονο πόνο στην πλάτη, δερματίτιδα στις υπομάστιες πτυχές και τη έκανε να νιώθει ιδιαίτερα άβολα. Η Γιάννα, από την άλλη, μετά τη γέννηση της μικρής Τζωρτζίνας, είχε άδειο, σχετικά πεσμένο στήθος και την ενοχλούσε που το δέρμα είχε εμφανίσει ραγάδες και ήταν χαλαρό. Είχε χάσει την αυτοπεποίθησή της και δυσκολευόταν να βρει ρούχα ώστε να νιώθει άνετα. Η αξιαγάπητη Τζωρτζίνα όσο περιεργαζόταν τα ενθέματα, μου έθεσε τη μοναδική της απορία: «Κύριε Αχιλλέα, αυτά γιατί δε σπάνε;». Η ερώτηση της μικρής ήταν αφορμή να εξηγήσω ότι τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι απόλυτα ασφαλή, ανθεκτικά, δεν προκαλούν καρκίνο του μαστού, έχουν πολυετή εγγύηση και φυσικά, η ενδιαφερόμενη θα μπορούσε να κάνει τον περιοδικό της έλεγχο με υπερηχογράφημα, μαστογραφία ή μαγνητική τομογραφία. Η Γιάννα, βέβαια, είχε και άλλη ανησυχία: «Σε περίπτωση που ξαναμείνω έγκυος μπορώ να θηλάσω;». Και φυσικά, της απάντησα ότι δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα σε περίπτωση μελλοντικής εγκυμοσύνης και θηλασμού. Η μικρή Τζωρτζίνα χάρηκε όταν άκουσε ότι ίσως αποκτήσει αδερφάκι. 

Η Γεωργία, ζήτησε να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατό. Η αγαπημένη της κόρη, αφού πείστηκε για την ασφάλεια των ενθεμάτων, ήταν πλέον αποφασισμένη να κάνει την επέμβαση την ίδια μέρα με τη μητέρα της, αλλά υπό τον όρο να της την κάνει δώρο! Η Γεωργία συγκινημένη αποδέχτηκε το δώρο. Αμέσως μετά διάλεξαν το μέγεθος των ενθεμάτων. Ήταν και οι δυο τόσο ενθουσιασμένες. Ενημερώθηκαν για όλα τα διαδικαστικά και χειρουργήθηκαν στις αρχές Φλεβάρη του 2009. 

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Η ζωή της Γεωργίας και της κόρης της άλλαξε. Είχαν και οι δυο το στήθος που επιθυμούσαν. Στητό και σφριγηλό και με ένα απόλυτα φυσικό μέγεθος. Έρχονταν και τις έβλεπα τα πρώτα τρία χρόνια κάθε 6μηνο. Το στήθος τους παρέμενε σε τέλεια κατάσταση. Η μικρή Τζωρτζίνα μεγάλωνε και είχε αποκτήσει πλέον μια μικρή αδερφούλα, την Ελένη, που είχε θηλάσει για έναν χρόνο! 

Τα χρόνια πέρασαν κι εγώ είχα να δω αυτές τις υπέροχες κυρίες οκτώ χρόνια! Μια μέρα, λοιπόν, του Νοέμβρη του 2019 εισέρχονται στο ιατρείο τρεις υπέροχες γυναίκες. Ναι! Η Τζωρτζίνα ήταν πλέον 19 ετών και φοιτήτρια Νομικής. Η Γεωργία και η Γιάννα, πάντα χαμογελαστές, είχαν έρθει γιατί ήθελαν να γίνουν λίγο πιο λαμπερές στο πρόσωπο. 

Η Τζωρτζίνα άγγιξε ξανά τα ενθέματα, αλλά είχε πλέον μια δική της επιθυμία: «Γιατρέ, ξέρω πλέον ότι δε σπάνε. Θέλω, όμως, να βάλω κι εγώ και διαπιστώνω ότι έχουν διαφορετική υφή». Είχε καλή μνήμη. Της εξήγησα ότι άλλαξαν κάποια δεδομένα στην τεχνολογία των ενθεμάτων και ότι αυτά που χρησιμοποιώ πλέον είναι της εταιρίας Motiva. Εκεί ακριβώς μας διέκοψε η γιαγιά της για να μας πει ότι είναι η σειρά της να κάνει δώρο τη χειρουργική επέμβαση στην εγγονή της. Η μόνη διαφορά ήταν ως προς την προεγχειρητική εκτίμηση και ότι θα διάλεγαν το κατάλληλο μέγεθος, με το ειδικό 3D πρόγραμμα προσομοίωσης Crisalix. 

Τρεις γενιές, τρεις γυναίκες, τρεις παραπλήσιες ιστορίες. Η ζωή αλλάζει κι εξελίσσεται, τα συναισθήματα, όμως, παραμένουν ίδια. Αυτές οι τρεις υπέροχες γυναίκες θα εξακολουθήσουν να περιγράφουν σε άλλες γυναίκες την ικανοποίηση και χαρά που τους πρόσφερε η Πλαστική Χειρουργική, αλλά και η ίδια η ζωή!»

•Ευχαριστούμε τον Δρ Αχιλλέα Χαντέ MD, PhD, Active Menber of International Society of Aesthetic Olastuc Surgery

Info:

@dr.chantes.plasticsurgeon
www.chantes.gr

ΕΛΗΑΣ 7, ΒΕΡΟΙΑ
23310 23330

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 16, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2310 250715

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 5, ΕΔΕΣΣΑ
2381 400401

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ