Quantcast

http://picasion.com/

Κλείνουν τις Ιρλανδικές διαβάσεις Μακροχωρίου και Ταγαροχωρίου

Στην απόφαση να κλείσουν μέχρι νεωτέρας τις Ιρλανδικές διαβάσεις στο Μακροχώρι και στο Ταγαροχώρι, προχώρησε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. Ο καθολικός αποκλεισμός των διαβάσεων γίνεται για λόγους ασφαλείας και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι διαβάσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να μην συντρέχουν πλέον λόγοι επικινδυνότητας, όπως να κατασκευαστεί γέφυρα, ή έπειτα από απόφαση της Αποκεντρωμένης. Η τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης θα γίνει με μέριμνα του δήμου Βέροιας και οι παραβάτες θα τιμωρούνται.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί δεν εκτιμούν σωστά την κατάσταση της διάβασης και επιχειρούν να περάσουν με κίνδυνο τη ζωή τους. Μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού γίναμε πριν από 2 μήνες στην περιοχή των παλιών Σφαγείων, όταν οδηγός, παρά τα ορμητικά νερά του Τριποτάμου που είχαν καλύψει τη διάβαση από την έντονη βροχόπτωση, επιχείρησε να την περάσει, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τον χείμαρρο και να επιστρατευθούν ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική και Αστυνομία για τον εντοπισμό του. Το περιστατικό ευτυχώς έληξε αισίως αλλά ο εν λόγω οδηγός στάθηκε απλά τυχερός. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας και τα σημεία αποκλεισμού:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

α. Στην Ιρλανδική Γέφυρα της Δημοτικής Οδού Λαζοχωρίου - Μακροχωρίου, περιοχή Μακροχωρίου, πλησίον εργοστασίου «VENUS» και

β. Στην Ιρλανδική Γέφυρα περιοχής της Δημοτικής Οδού Π. Λυκογιάννης - Ν. Λυκογιάννης, περιοχή Ταγαροχωρίου.

Η ανωτέρω απαγόρευση θα ισχύει από έκδοση της παρούσας Απόφασης έως την τυχόν άρση της υφιστάμενης επικινδυνότητας (π.χ. κατασκευή γέφυρας) ή την έκδοση Απόφασης - Έγκρισης των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, σύμφωνα με το Άρθρο 51 παρ. 1 του Κ.Ο.Κ.

Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας και η εγκεκριμένη σήμανση, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται θα είναι σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, βασισμένες στην ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011 (ΦΕΚ 905, τ. Β΄ 20-05-2011) Απόφαση Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

5 σχόλια:

  1. Και μεις που θα ξεπλένουμε το σασί του αυτοκινήτου μας, από τα αλάτια και τις λάσπες το χειμώνα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ:
    Μόλις κάνει κἄποιος μία ἀπερισκεψία,
    1) οἱ τιμητές τῶν πάντων εἶναι ἕτοιμοι νά τοῦ πάρουν τό κεφάλι, θαρρεῖς καί αὐτοί δέν ἔκαναν ποτέ κἄτι ἀνάλογο ἢ καί χειρότερο·
    2) λαμβάνονται γελοῖα, εὐθυνοφοβικά, ὑπερπροστατευτικά, περιοριστικά/κατασταλτικά μέτρα, τά ὁποῖα ταλαιπωροῦν ἀδικαιολογήτως πολύ κόσμο, πού δέν θά διέτρεχε ἄλλως κανένα ἀπολύτως κίνδυνο._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι τωρα;;; εχει να βρεξει και να φουσκωσουν τα νερα πανω απο 2-3 μηνες.
    οι διαβασεις αυτες εχουν γινει για λογους κοστους και επειδη τα νερα στα ρεματα ειναι σχετικα λιγα και εποχιακα. Ας κανουν τοτε κανονικα γεφυρια ο δημος ή η περιφερεια.
    χαθηκε το μετρο ε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν έκανε την βλακεία ο Αλβανός, θα τα κλεινατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή περνάω κάθε μέρα, οι διαβάσεις αυτές είναι γέφυρες, από κάτω έχουν κενό το οποίο έχει βουλώσει και το νερό, ακόμη και τώρα που έχει να βρέξει πάνω από 2 μήνες, το νερό περνάει από πάνω.
    Μπράβο τους που αποφάσισαν σ'αυτή τη χρονική συγκυρία να τα καθαρίσουν. Ελπίζω να τελειώσουν σύντομα γιατί μας εξυπηρετούν πάρα πολύ αυτές οι διαβάσεις-γέφυρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ