Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για την ενδοοικογενειακή βία και τις υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι των ΤΟΜΥ Βέροιας

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με την 8η ΤΟΜΥ (Τοπική Ομάδα Υγείας) Βέροιας. Η δράση είχε θέμα τις δυσλειτουργικές σχέσεις στην οικογένεια και το ρόλο του Συμβουλευτικού Κέντρου στην τοπική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ενημερωτικής δράσης, η οποία έγινε προς τους υπαλλήλους των ΤΟΜΥ Βέροιας, αναπτύχθηκαν η έννοια της ενδοοικογενειακής βίας και των μορφών που δύναται αυτή να λάβει, ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών, τρόποι προστασίας των μελών και νομικής αντιμετώπισης και, ακόμη, τονίστηκε η παροχή των συμβουλευτικών υπηρεσιών (ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής στήριξης) σε οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται σε ανάγκη και ανήκει σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα (άνεργη, μονογονέας, προσφύγισσα, μετανάστρια, ΑμεΑ κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμβολή των επαγγελματιών υγείας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και στη συνεργασία μεταξύ των φορέων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση, με σκοπό την υποστήριξη των θυμάτων της βίας.

Η εν λόγω δράση/Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

3 σχόλια:

  1. Δουλειά δεν είχε ο Διάλος..... οργάνωνε εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ίδια και τα ίδια. να'χαμε να λέγαμε. απορώ γιατι το λειτουργούνε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρά έγινε τέτοια εκδήλωση; Ανατρίχιασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ