Πράξη νομοθετικού περιεχόμενου για Κoρωνοϊό: Μέτρα για σχολεία, ΜΜΜ, δημόσιες υπηρεσίες

Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊου προχωρά η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Στέλιο Πέτσα, «λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται. Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή και ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων. Έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων.

Στο πλαίσιο του συντονισμού για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού, έγινε χθες έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή, πέραν του Υπουργού Υγείας, συναρμόδιων Υπουργών. Συνεδρίασε επίσης η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων. Όπως επισημάνθηκε από τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο κορονοϊός, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος.

Τόσο η διυπουργική Επιτροπή, όσο και η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων, αποφάσισαν ότι απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού. Σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό προχωρούμε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊου.

Περιλαμβάνει πέντε βασικά άρθρα:

Α) Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

– Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Β) Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Γ) Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Δ) Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ε) Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, πτυχές του οποίου θα αναπτύσσονται, ανάλογα με την εξέλιξη του κορονοϊού σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Παραμένουμε ψύχραιμοι, υλοποιούμε τα μέτρα που έχουμε αποφασίσει και είμαστε σε εγρήγορση να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

13 σχόλια:

 1. Βγάλτε φυλλάδια και αφίσες,
  Κάντε και μερικές ομιλίες,
  Στην ανάγκη βγάλτε και έναν νομο με τον οποιο απαγορεύετε την είσοδο του ιού στην χώρα...
  Γελοιότητες.
  Όσοι βλέπουν τι γίνεται στην Κίνα,και έχουν λίγο μυαλό,
  Συγκρίνουν,και βγάζουν τα συμπεράσματα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μία ασθένεια στα μέτρα και τον σκοπό των σκοτεινών δυνάμεων για την παγκοσμιοποίηση και τον αντίχριστο. Καταρχήν θα διαλύσουν τις οικονομίες των ατίθασων χωρών Ιταλίας, Γαλλίας και Ελλάδας που σηκώνουν κεφάλι κατά του κατεστημένου της Γερμανίας. Μετά θα απαγορεύσουν την ύπαρξη του φυσικού χρήματος ως την σοβαρότερη αιτία μετάδοσης του ιού, γιατί οι καραντίνες δεν θα επαρκούν.
  Οι απόγονοι του Άννα και Καϊάφα, θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο με τον μεσσία-αντίχριστο, βιάζονται και τα έχουν σκαρφιστεί όλα αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε είσαι ότι πιο ανόητο κυκλοφορεί

   Διαγραφή
  2. σκοτεινές δυνάμεις μπορεί να βρίσκονται στο σπιτι σου και στην γειτονια σου. μην ψευδοπροφητευεις κι αν θες βαλτά με του κανονικούς απόγονους αννα και καιαφα ("ιερεις").

   Διαγραφή
  3. Κατ' ἐξοχήν ἀπόγονοι τοῦ Ἄννα καί τοῦ Καϊάφα σήμερον εἶναι οἱ πάνυ δαιμονήλατοι ἑβραιοδωδεκαθεϊσταί - μασωνοπαγανισταί, οἵτινες πολεμοῦν τήν Ἐκκλησίαν τοῦ Θεανθρώπου Σωτῆρος Χριστοῦ._

   Διαγραφή
 3. Με το να κλείνεις τα σχολεία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ευαισθητοποιείς τον κόσμο; Ως πότε θα κρατήσεις κλειστούς όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους, για προληπτικούς (ας υποθέσουμε) λόγους; Φανταστείτε να έχουμε τον πρώτο θάνατο στην χώρα. Σκεφτείτε την ψυχολογική κατάσταση όσων νοσούν. Σπέρνουν τον πανικό, σε υγιέστατους - κατά τ' άλλα- ανθρώπων. Τρομοκρατία 2020: εισέρχεστε με δική σας ευθύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ...
  ΡΕ ΕΔΩ ΧΙΛΙΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ αντε καλα κρασα

  ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΕΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΓΑΖΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ . ΑΜΗΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα μέτρα με κλειστά σχολεία δημόσιες υπηρεσίες κλπ πότε περιμένουν να ληφθούν;μόνο λόγια για ετοιμότητα και νομους...επι του πρακταιου τι γίνεται...το πρώτο κρούσμα ήρθε...τι περιμένουν; Τα μέτρα είναι προληπτικά δεν είναι ανασταλτικά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Απάντηση στον 6:02'. Αφού επιτρέπουν οι διαχειριστές τους χαρακτηρισμούς, τότε είσαι ένας από τους πολλούς χρήσιμους μαλάκες του συστήματος. Ξυπνά καημένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. μη βρίζετε!
  σε καθε περιπτωση θα δουμε πολλα απο αυτη την αρρωστια. υπομονη και λογικα μετρα προστασιας.
  το καλοκαιρι ειναι κοντα και ο ελληνικος ηλιος (ακτινοβολια) καυτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να ρωτήσω κάτι?? Γιατί στην ανωτέρω πράξη αναφέρεται ο υποχρεωτικός εμβολισμός του πληθυσμού την στιγμή που δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει εμβόλιο για τουλάχιστον άλλους 18 μήνες??
  Τί φοβάται το υπουργείο, μη και ξαναγίνει το φιάσκο που είχε γίνει το 2012 με τα εμβόλια της γρίπης των χοίρων και τους μείνουν αμανάτι μερικά εκατομμύρια εμβόλια όπως τότε??
  Έλα Χριστέ και Παναγιά, βοήθησέ μας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Από όπου και να το πιάσεις το θέμα, βρωμάει και γενικώς δεν πείθει. Ανάμεσα στην Κίνα και Ιταλία μεσολαβεί πληθυσμιακά τα 2/3 του πλανήτη, με βρωμιά και εξαθλίωση, χωρίς κρούσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ