Χορευτικό από την Ημαθία ξεσήκωσε την Κίνα με το «Μακεδονία Ξακουστή»

Μια ξεχωριστή στιγμή επεφύλασσε η συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκαδίων Νάουσας Ημαθίας «Αγία Παρασκευή» στο διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ του Πεκίνου που διεξάγεται με αφορμή τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Τα μέλη του χορευτικού συλλόγου
παρουσίασαν όπως συνηθίζουν στις συμμετοχές τους στο εξωτερικό το «Μακεδονία Ξακουστή», σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Γκότσης, «Κίνα, Μογγολία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία και φυσικά οι επίσημοι διοργανωτές και συνοδοί της εκάστοτε αποστολής ξεσηκώθηκαν με "Μακεδονία Ξακουστή". Ο σύλλογος μας πραγματικά ξεχώρισε και κερδίσαμε τις εντυπώσεις!!!».

Ο εν λόγω πολιτιστικός σύλλογος συμμετέχει στο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Chaoyang International Spring Carnival που διεξάγεται στο Πεκίνο από τις 22 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Ο Σύλλογος από τα Λευκάδια της Νάουσας καλείται να παρουσιάσει στο Πεκίνο τους παραδοσιακούς χορούς και τις φορεσιές της περιοχής, καθώς και τα έθιμα, όπως οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες.

Δείτε το video:

2 σχόλια:

  1. Αυτοί καλά ξεσήκωσαν την Κίνα να μην μας ξεσηκώσουν κ μας κ μας φέρουν τον κορονοιο κ τρέχουμε κ δεν φτάνουμε όμως κ αλίμονο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά αυτοί καλά το χόρεψαν και το τραγούδησαν, ποιοι το κατάλαβαν όμως δεν μας λένε. Έγινε κάποια σχετική επεξήγηση ; τους είπαμε για τις αποδείξεις ; είπαν τίποτε αυτοί (εκτός από το ότι ξεσηκώθηκαν και ίσως χόρεψαν); Αυτά έχουν σημασία. Και το τι λέμε εμείς μεταξύ μας δεν λέει και πολλά. Το θέμα είναι να ενημερώνουμε και να το δέχονται οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ