Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Οι παλιοί, η διεύρυνση και οι Πασοκογενείς

«Άναψε φωτιές» η μάζωξη στο «Plaza»
Λίγους μόλις μήνες, μετά τις εθνικές εκλογές και την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον χώρο της κεντροαριστεράς είχαμε ανακατατάξεις. Το 32% που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ του έδωσε βαθιά «ανάσα» ενόψει
των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Από την πρώτη στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα της διείσδυσης του κόμματος στις κεντρώες δυνάμεις. Μια επιλογή όμως που έφερε σκεπτικισμό και γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος. 
Ναι μεν αλλά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Το πολιτικό τοπίο είναι τόσο θολό που ακόμα δεν υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις και ιδεολογικό στίγμα. Όλοι αναμένουν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Μαΐου για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr στην πρόσφατη σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου, εκδηλώθηκαν διαφορετικές απόψεις για το μέλλον του κόμματος. Εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την είσοδο των Πασοκογενών δυνάμεων, ενώ παραπολιτικά συζητήθηκαν έντονα τα ονόματα των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Άγγελου Τόλκα και Θανάση Γικόνογλου.

Παλιοί + Προοδευτική Συμμαχία Vs Πασοκογενείς

Ακόμα και εδώ στην Ημαθία, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει χωριστεί στα τρία:

1) Σε εκείνους που εκπροσωπούν τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ
2) Σε εκείνους που έρχονται μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας
3) Σε εκείνους που έχουν την «ταμπέλα» του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Κι αν οι πρώτοι με τους δεύτερους έχουν σημεία σύγκλισης και ιδεολογικές ταυτίσεις, το πρόβλημα εντοπίζεται στις σχέσεις των πρώτων με τους τρίτους.


«Άναψε φωτιές» η μάζωξη στο «Plaza»

Τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, οι σχέσεις μεταξύ των παλιών Συριζαίων και των Πασοκογενών, μόνο βελούδινες δεν είναι. Η συμπόρευση των δύο πρώην Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Άγγελου Τόλκα και Θανάση Γικόνογλου, μπορεί να έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στην σοσιαλδημοκρατία, ωστόσο εκφράζονται ενστάσεις από ορισμένα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που σε δημόσιες συνεστιάσεις και συναθροίσεις, (βλέπε «Plaza» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ), δεν παραβρέθηκαν στελέχη που προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Κίνημα. 

Ο ερχομός του Τσίπρα στη Βέροια, η ένωση και οι ράγες από τα τρένα

Όπως μας ανέφερε και άνθρωπος που βιώνει από κοντά τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, οι δύο πλευρές μοιάζουν σαν τις ράγες από τα τρένα, που μπορεί μεν να πορεύονται μαζί, αλλά δεν σμίγουν ποτέ και πουθενά. Όλα αυτά είναι προς γνώση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος (κατά δήλωση της Φρόσως Καρασαρλίδου στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου της Έφης Αχτσίογλου στην «Ελιά») θα επισκεφθεί την Ημαθία, προκειμένου να ενώσεις τις πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο εσωτερικό του κόμματός του.

11 σχόλια:

  1. Προσπαθεί ο αρθρογράφος να"μπριζωσει" μια προσπάθεια που γίνεται στην προοδευτική παράταξη! Η αλήθεια εχει να κάνει με την προσπάθεια δημιουργίας αναχώματος αρχικά απέναντι στο ξεδίπλωμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αγαπω γιωργο

      Διαγραφή
    2. Ακόμη σανό μας πουλάτε? Με τον καμένο,κουίκ,κουντουρά και τους άλλους Καραμανλικούς ξεδιπλώνατε αριστερή φιλεργατική πολιτική.Μάλλον τα λέτε για να τα ακούτε οι ίδιοι σας και να μη έχετε συνειδησιακό πρόβλημα Σας αρέσει να βαυκαλίζεστε και να αυτοαποκαλείστε αριστεροί.Μόνο τέτοιοι δεν είστε!!!

      Διαγραφή
  2. Ο λαός σας στηρίζει γιατί έχετε πασοκσηδες που έφυγαν, όταν το πλοίο βούλιαξε.Αρα έχουν πολιτικό όραμα.Εναν ενδοιασμό έχουμε για το 3,5% συριζαιους με τις ασυναρτησίες περί βόρειας Μακεδονίας,αδέρφια μετανάστες λοατκι και το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο ,συνοστισμοι στη προκυμαία της Σμύρνης και άλλες οπτασίες κηφήνων μισθοσυντηρητων δημοσιοϋπαλληλισκων ,υπερασπιστών ιδεών επιστημονικού πεδίου Καρόλου Ντίκενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε με την υπογραφή της συθήκης ων ΠΡΕΣΠΩΝ δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει κυβέρνιση , ετοιμαστείτε για νέο πολιτικό φορέα σην περιοχή του κέντρου.
    Ακόμη δεν το καταλάβατε ότι τον έφεραν για να τελειώσει το Σκοπιανό , το Ελληνοτουρκικό αλλά δεν τα πρόλαβαν όλα ; τον χρησημοποίησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ζαίοι ακόμα να καταλάβουν πως η επόμενη φορά που θα διεκδικηθεί η εξουσία από την ΝΔ θα είναι μετά το 2028. Μέχρι τότε θα τρώνε τις σάρκες τους σε άδεια καφενεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλαρώστε στην ΝΔ. Ακόμα απ'τα έτοιμα του ΣΥΡΙΖΑ βολευεστε.

      Διαγραφή
    2. Σωστά, αυτά για τα οποία έχασε τις εκλογές. Τον ανάγκασαν να τα μαζέψει από το λαό και τη μεσαία τάξη, ώστε με την προδοσία των Πρεσπών να χάσει σίγουρα τις εκλογές. Έτσι ώστε ο Κούλης μετά να τα δώσει πίσω στον κόσμο και να γίνει ο καλός....
      Ανόητοι νομίσατε ότι κάτι θα κάνετε. Σας δουλέψανε σας χρησιμοποίησαν και σας πέταξαν. Τόσο απλά.

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο στο ότι μας δουλέψανε. Και ξαναψηφίσαμε τους νεκροθάφτες της ελληνικής οικονομίας.

      Διαγραφή
  5. Νοεδημοκρατες, σαν τα κορακια ορματε σε οποιαδηποτε δημοσιευση περι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Εσεις και το εξαθλιωμενο ΚΙΝΑΛ φοβαστε και ορματε να μην ξυπνησει το αποχαυνομενο κοινο σας. Ομως αδικα γραφετε γιατι βουβα σας εχουν γραμενους πλεον ....καθε μερα ξυπνουν καποιοι απο τον ληθαργο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ