Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα Χάλκινα της Βέροιας ξεσήκωσαν τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια

Τρία μερόνυχτα στο πόδι!
Κάτι ξεχωριστό συμβαίνει κάθε χρόνο στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου στην Καστοριά. Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων, δίνεται το σύνθημα για ένα ξέφρενο τριήμερο καρναβαλικών εκδηλώσεων με ολόκληρη την πόλη να βρίσκεται στο πόδι για τρία μερόνυχτα! Καστοριανοί και
επισκέπτες όλων των ηλικιών, μεταμφιεσμένοι με στολές ή έστω ένα αποκριάτικο αξεσουάρ, ξεχύνονται στους δρόμους, ανακατεύονται με τις παρέες -τα λεγόμενα Μπουλούκια- που βρίσκουν παντού στους δρόμους και χορεύουν μαζί τους, πίνουν και γλεντούν. Η πόλη δεν κοιμάται για τρεις ημέρες και ο ήχος από τα χάλκινα ξεπηδάει από κάθε γειτονιά, όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.
Οι παρέες που θα κατέβουν ως Μπουλούκι στα Ραγκουτσάρια, φροντίζουν να κλείσουν από νωρίς μπάντες με χάλκινα όργανα για να τους συνοδεύουν όλο το τριήμερο.
Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν από τα Ραγκουτσάρια και τα χάλκινα της Βέροιας, το δικό μας μουσικό συγκρότημα «Balkan Melody», που σε κάθε βεροιώτικο γλέντι καταφέρνουν να ξεσηκώνουν τους πάντες. Φέτος, ενώθηκαν με το μουσικό συγκρότημα «Ρυθμός & Μελωδία», που παίζουν εδώ και χρόνια με την παρέα «Τσουρλίγκες» και μαζί με τους δεκάδες... ανθρώπους των σπηλαίων -όπως ήταν το φετινό θέμα της παρέας- έκαναν μεγάλο χαμό στα στενά της Καστοριάς και στην κεντρική παρέλαση της Τετάρτης. Όπως δήλωσαν και οι Βεροιώτες μουσικοί... «Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το ζεις από κοντά!».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ