Μαγειρεύουμε σούπα μοσχάρι

Γράφει ο Σεφ 
Γιώργος Μεταξάς
Μια εναλλακτική πρόταση για σούπα με μοσχάρι για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Θα την ενισχύσουμε με κάρυ, γλυκοπατάτα και παστινάκι. (parsnips). Το παστινάκι ή δαύκος μοιάζει με ένα μεγάλο άσπρο καρότο και ανήκει στην ίδια οικογένεια λαχανικών. Για
να αναπτυχθεί σωστά αυτή η ρίζα χρειάζεται ψύχος. Στην Αγγλία είθισται να ψήνεται στο φούρνο ως συνοδευτικό στο κλασικό Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα ή να γίνεται σούπα … το βρίσκουμε σε delicatessen. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε καρέ. Κάνουμε το ίδιο και με το κρέας μας. Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο (κρύο) νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, ξαφρίζοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρυ, το τζίντζερ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας να λιώνει. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Υλικά
  • 800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 πράσο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 παστινάκι
  • 2 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του)
  • 1 μικρό κομματάκι τζίντζερ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • χυμό από 1 λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ