Quantcast

http://picasion.com/

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα, να κλαις!

Πριν από 10 χρόνια που το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση της χώρας και ο Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός της Ελλάδος, οι αίθουσες στις εκδηλώσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής «βούλιαζαν» από κόσμο. Ποιος μπορεί να λησμονήσεις εκείνες τις εποχές που οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αναγκαζόντουσαν να
κάθονται εξωτερικά του κτιρίου, διότι δεν υπήρχε καρέκλα ούτε για δείγμα. Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυζαν την Sala της Ελιάς και έστελναν το μήνυμα πως: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». 

Ωστόσο μετά από 10 χρόνια, με το κόμμα να περνάει από 40 κύματα και αλλεπάλληλες εκλογικές συντριβές, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Ο λαός έχει κατατάξει πλέον το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε τρίτη πολιτική δύναμη, με τα ποσοστά του πλέον να κυμαίνονται από το 5% έως το 8%. 

Κατά την διάρκεια της χθεσινής κοπή πίτας του ΚΙΝΑΛ στην Ελιά, με καλεσμένο μάλιστα τον Γραμματέα του Κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Γύρω στα 40 άτομα, με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι πάνω από 50 ετών. 

Φιλότιμες οι προσπάθειες του Γραμματέα Κώστα Ασλάνογλου, ο οποίος δίνει καθημερινή μάχη για να κρατήσει την Νομαρχιακή Επιτροπή ζωντανή, ωστόσο αν δεν υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο, το κόμμα θα παγιωθεί σε ποσοστά κάτω του 10%. 

12 σχόλια:

  1. το μονο κομμα που καταφεραι το αδυνατο.
    απο το 50% στα 50 ατομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε κόμματα ούτε θρησκείες. Για μια Ελλάδα ελεύθερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO KOMA THA GINH TELIA,,, DILADH DEN THA MPH STHN BOULH ,,H ND THA KARPOTHI 4 MONADES KAI 3 O ZIRHZA KTL ,,,APLA EINE THEMA XRONOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδια ; Μετα απο τοσο κραξιμο για την αποτυχια της κοπης πιτας
    και της ολης πορειας του τοπικου αλλα και του ολου ΠΑΣΟΚ, ηρθε η ωρα να απαλαξουμε απο τις οποιες πολιτικες τους ευθυνες συγξεκριμενα τοπικα στελεχη ; Ντρόπη . Τα λαθη ξεκινανε σπο την κορυφη προεδρο, βουλευτες, πολιτευτες, μεχρι τα τοπικα στελεχη. Ολοι να πανε σπιτι τους φτανει, βαρεθηκαμε τα ιδια προσωπα.
    Αν φυγουν ολα τα τοπικα προσωπα, τοτε ισως καταλαβει η ηγεσια οτι εμεινε μονη και τελειωσε και αυτη. Τοτε ισως ξεκινησει κατι νεο και ισως καλυτερο. Δυστυχως νεες ιδεες με παλιες νοοτροπιες δεν γινονται (τουλαχιστον στην Ελλαδα). Αν αγαπατε ακομη αυτο το χωρο, σταματηστε καθε δραστηριοτητα. Βοηθειστε το (ΠΑΣΟΚ) να τελειωσει με οση αξιοπρεπεια του εχει μεινει ακομη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε! Οι κακές παρέες με ΝΔ και Εκσυγχρονιστές αυτά κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική είναι η τελευταία ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Ισες αποστάσεις δεν υπάρχουν. Αλλιώς η Φώφη ούτε την ψήφο της δεν θα βρει στις κάλπες και μετά ας κάτσει να κρατάει το φανάρι στο Κούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλοτομαριστές, γλείφτες και γενικώς τρωκτικά, που εγκατέλειψαν το σκάφος λίγο πριν βυθιστεί για άλλα σαπιοκάραβα* που δίνουν ελπίδες μίζας, ρουσφετιών και γενικώς παρασιτισμού εις βάρος της Ελλάδος.

    * Τα λες και κόμματα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε διάβασα με προσοχή. Έχεις καμμία πρόταση;

      Διαγραφή
    2. ΟΛΟΙ όσοι μας έφτασαν ως εδώ δεν πρέπει να έχουν μούτρα να κυκλοφορούν. Κανονικά, θα έπρεπε να στερηθούν ισοβίως των πολιτικών τους δικαιωμάτων, αλλά αυτό δεν γίνεται και ενέχει κινδύνους. Ας έχουν την ευθιξία να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη από μόνοι τους. Να διαλυθούν και τα κρατικοδίαιτα ιδρύματα ελ. βενιζέλου, κ. καραμανλή και αν. παπανδρέου, τα δε χρέη των κομμάτων να διευθετηθούν με κατασχέσεις όλων των περιουσιακών τους στοιχείων.

      Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα ν' ασχοληθούν τίμιοι και ανιδιοτελείς άνθρωποι με την πολιτική. Αλλιώς, θα διαιωνίζεται ο ίδιος φαύλος κύκλος χωρίς ελπίδα τερματισμού του.

      Εν τω μεταξύ, προέχει η διαφάνεια (να δημοσιεύονται τα ονόματα) για όποιον διορίζεται, προσλαμβάνεται ή παίρνει χρήματα με οποιαδήποτε σχέση από το Δημόσιο. Τα δε προνόμια των πολιτευτών να μειωθούν κατά 80%, όπως και οι μισθοί των δικαστικών, και με τα ίδια χρήματα να προσληφθούν νέοι, περισσότεροι δικαστές/εισαγγελείς. Οι νυν βΟλευτές όμως αποκλείεται να ψηφίσουν τέτοια μέτρα. Ας τους αποδοκιμάσει στην κάλπη ο κόσμος. Και κάποτε να ελεγχθούν και οι εκλογικοί κατάλογοι, οι παράνομες ελληνοποιήσεις και να γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος εάν τα αποτελέσματα μεταδίδονται σωστά από την Singular logic. Χωρίς έλεγχο, πάντα υπάρχει ενδεχόμενο (για να μην πω βεβαιότητα) λαθροχειρίας.
      Αυτά γι' αρχή.

      Διαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ... ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποτυχων υποψήφιος ή μελλοντικός σαμουράι για χαρακίρι είσαι;

      Διαγραφή
    2. Έτσι όπως είναι το σύστημα, μόνον οι ψεύτες, οι γλείφτες/οσφυοκάμπτες, οι αρκετά πλούσιοι για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και οι ρουσφετολόγοι ευδοκιμούν. Γενικώς, οι αυτόκλητοι σωτήρες είναι σκέτοι απατεώνες και συμφεροντολόγοι. Συνεπώς, γιατί να καμαρώνουν οι υποψήφιοι; Επειδή ξέρουν να λένε ψέμματα και να κάνουν χατίρια αναξιοκρατικώς με τα λεφτά του Δημοσίου;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ