Quantcast

http://picasion.com/

Μπάμπης Ακριβόπουλος, ο «δάσκαλος»: Ο ποδοσφαιριστής που…σκότωσε γάιδαρο με σουτ!

Το καλοκαίρι του 1983, ανάμεσα στις σημαντικές μεταγραφές που πραγματοποιεί η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο, συμπεριλαμβανόταν ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Ακριβόπουλος από τη Βέροια, ο επονομαζόμενος και «δάσκαλος» από τους φίλους της ΑΕΚ, αφού ήταν
απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Εκ των πλέον ταλαντούχων Ελλήνων παικτών της εποχής, κεντρικός μέσος που είχε κάνει ήδη όνομα με την ομάδα της Ημαθίας. Μάλιστα, τον Ακριβόπουλο συνόδευε και η φήμη, πως από σουτ που είχε κάνει στο χωριό του, είχε…πεθάνει ένας γάιδαρος που είχε βρεθεί στην πορεία της μπάλας.

Τόσο ισχυρό ήταν το αριστερό πόδι του Ακριβόπουλου!

Ο Ακριβόπουλος είχε γεννηθεί το 1961. Το ξεκίνημα του στην ΑΕΚ ήταν ελπιδοφόρο. Ο δυναμικός χαφ ήταν βασικός στις αναμετρήσεις με την ουγγρική Ούιπεστ, ξεκίνησε δυνατά το πρωτάθλημα και δεν άργησε να πετύχει (το μοναδικό όπως εξελίχθηκε) γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ήταν η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και ο Ακριβόπουλος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ έξω από την περιοχή.

Το παιχνίδι ήταν εύκολο για την ΑΕΚ, που έκανε το 2-0 με πέναλτι του Καραγκιοζόπουλου. Αν και μείωσε ο Σαραβάκος, στο δεύτερο μέρος με γκολ από τους Δίντσικο και Κώττη η Ενωση επιβλήθηκε με 4-1.

Ο Ακριβόπουλος δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ένας σοβαρός τραυματισμός σε παιχνίδι με τον Ηρακλή (από την «καρμανιόλα» Καραϊσκο) του στέρησε τη μεγάλη καριέρα. Στην ΑΕΚ έμεινε τρία χρόνια, έχοντας όλες κι όλες 23 συμμετοχές σε ματς πρωταθλήματος. Σε αυτά πρόλαβε να πετύχει μόνο ένα γκολ αυτό με τον Πανιώνιο. Είχε ακόμα έναν αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δύο για το Κυπελλούχων και έφυγε άδοξα επιστρέφοντας στη γενέτειρα του.


Δείτε το video:

6 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΠΑΜΠΗ ΓΙΓΑΝΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάμπης ο "Σαντάμ", όπως τον έλεγαν οι συμπαίκτες του στην ΑΕ Ποντίων στα αποδυτήρια. Πέρασα ένα μικρό διάστημα δοκιμαζόμενος και μου έκανε εντύπωση οι αγάπη και ο σεβασμός που του έτρεφαν όλοι.
    Να'ναι καλά και γερός, ήταν καλό πρότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εαν ο μπαμπης συνεχιζε στην ΑΕΚ σιγουρα θα γινοταν η σημαια της ΑΕΚ. κατι σαν τον μαυρο τον σαραβακο τον μητροπουλο στις ομαδες τους.
    καλο παιδι με φοβερο σουτ!
    πραγματι στο χωριο ειχε "πυροβολησει" τοτε εναν γαιδαρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπαμπη ακόμα δε με αποζημίωσες για τον γάιδαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ