Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου και ποντιακών οργάνων από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργανώνει σεμινάρια ποντιακής διαλέκτου και μαθήματα αγγείου και χειλίαβριν. Τα σεμινάρια ανέλαβε η Αναστασία Μαχαιρίδου (Φιλόλογος - Γλωσσολόγος και Πανεπιστημιακή Εκπαιδεύτρια Ποντιακής Διαλέκτου) και τα μαθήματα ο γνώστης των οργάνων Βασίλης Φωλίνας και θα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ευξείνου Λέσχης στο Πανόραμα.

Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου
Ελάτε να γνωρίσετε τις ομορφιές της ποντιακής διαλέκτου την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στο Πανόραμα Βέροιας στα σεμινάρια ποντιακής διαλέκτου που συνεχίζονται στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Το τμήμα λειτουργεί δωρεάν κάθε Παρασκευή και από ώρες 9μμ-10.30μμ, προκειμένου όλοι ανεξάρτητα από την καταγωγή μας να μάθουμε πέρα από την ποντιακή διάλεκτο στοιχεία από τις παραδόσεις, τα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, την ιστορία αλλά και τα ήθη και έθιμα των προγόνων μας.

Ειδικά αυτήν την Παρασκευή το μάθημα θα έχει αντικείμενο τα παραδοσιακά ποντιακά δίστιχα και θα ακολουθήσει παρακάθ στο χώρο της λέσχης, για να γίνει πράξη η θεωρία που θα διδαχθεί.

Υπεύθυνη διδασκαλίας είναι η πιστοποιημένη καθηγήτρια ποντιακής διαλέκτου, Αναστασία Μαχαιρίδου (Φιλόλογος - Γλωσσολόγος και Πανεπιστημιακή Εκπαιδεύτρια Ποντιακής Διαλέκτου).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Λέσχης από Κυριακή μέχρι Πέμπτη, ώρες 17:00-21:00 στο τηλ 2331072060 και στο 6983503676 όλο το 24ωρο.

ΜΑΘΑΙΝΩ  ΤΗΝ  ΠΟΝΤΙΑΚΗ  ΔΙΑΛΕΚΤΟ
ΣΑΝ  ΠΡΑΞΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΗΝ  ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ  ΛΑΩΝ
ΣΑΝ  ΙΕΡΟ  ΧΡΕΟΣ   ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ  ΤΩΝ  ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ  ΤΩΝ  ΠΡΟΓΟΝΩΝ  ΜΟΥ
ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΕΘΑΝΕΙ  Η  ΜΗΤΡΙΚΗ  ΓΛΩΣΣΑ  ΤΩΝ  ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ  ΜΟΥ


Μαθήματα Αγγείου (Τουλούμ) και Χειλίαβριν (Γαβάλ ή φλογέρα)
Συνεχίζεται η μουσική παιδεία του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας με σεμινάρια εκμάθησης των ποντιακών παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Αγγείου (Τουλούμ) και του Χειλίαβριν (Γαβάλ ή φλογέρα).
Τη διδασκαλία από φέτος ανέλαβε ο εξαίρετος και μοναδικός γνώστης των παραπάνω οργάνων Βασίλης Φωλίνας, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του πολιτιστικού κέντρου της Λέσχης.
Για εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Λέσχης, Κυριακή - Πέμπτη, ώρες, 17:00-21:00 στο τηλ. 23310 72060 και στο τηλ. 6983503676 όλο το 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ