Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο

Γράφει ο Σεφ 
Γιώργος Μεταξάς
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε για 4-5΄ σε άφθονο αλατισμένο νερό . Κατόπιν το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι. Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ανθότυρο, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Μ' ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε στο σκεύος. 

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα( να γίνουν ομοιογενές μίγμα). 

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέσα τους κρόκους αυγού(δυνατά για να μην ψηθούν) και μετά το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. 

Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τα κανελόνια μας, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για περίπου 30-40΄.

Υλικά: 
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1 ματσάκι δυόσμου, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

    Για τη μπεσαμέλ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ