Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημαθία: Η απλή αναλογική φέρνει έδρα στο ΚΙΝΑΛ;

Μπορεί η εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κίνημα Αλλαγής στη Βέροια με καλεσμένο τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη να σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, λόγω της μικρής συμμετοχής του κόσμου (δείτε εδώ), αλλά το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Το άλλοτε κραταιό
ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην περνάει και τις καλύτερες ημέρες της ένδοξης ιστορίας του, αλλά δεν παύει να είναι το τρίτο κόμμα, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Τι σημαίνει αυτό; 

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτό σημαίνει ότι η κατανομή των εδρών στην Ημαθία από 3-1 υπέρ του πρώτου κόμματος, μπορεί να πάει είτε σε 2-1-1, είτε ακόμα και σε 1-1-1-1. 

Αυτό αυτόματα σημαίνει πως το Κίνημα Αλλαγής έχει πολλές πιθανότητες να βγάλει μια βουλευτική έδρα. Αν οι εκλογές γίνουν εντός 18μήνου, δηλαδή μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, τυχερός της υπόθεσης θα είναι ο Μπάμπης Γκιόνογλου, ο οποίος βγήκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, λαμβάνοντας 2.070. 

Αν γίνουν μετά την πάροδο του 18μηνου, τότε πάμε πάλι με σταυρό, με τους υποψήφιους να μάχονται για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο που οδηγεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

2 σχόλια:

  1. Κάντε ένα σχόλιο! Μην τους γράφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ατιμωρησία,
    Την εγκληματικότητα,
    Τους λαθρομετανάστες,
    Όταν γίνουν εκλογές ο κόσμος να σκεφτεί τι θα ψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ