Quantcast

http://picasion.com/

Επιστημονική Ημερίδα «ΧΑΠ - Άσθμα - Εμβολιασμός» στη Βέροια

Η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας (ΕΝΘΕ) διοργανώνει στις 11/1/20, ώρα 9.30 π.μ στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον Βέροιας μία διασυνδετική ημερίδα με θέμα: «ΧΑΠ, Άσθμα, Εμβολιασμός». Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια(ΧΑΠ) αποτελεί την τρίτη αιτία
θανάτου παγκοσμίως. Είναι νόσος των ενηλίκων με κύρια αιτία εμφάνισης της το κάπνισμα . Τα συμπτώματά της: καθημερινός βήχας, εύκολη κόπωση, συχνές λοιμώξεις ή λοιμώξεις που δεν υποχωρούν εύκολα, δυστυχώς υποεκτιμώνται από τους καπνιστές καθώς τα θεωρούν φυσιολογική συνέπεια του καπνίσματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να φτάνουν καθυστερημένα αρκετές φορές στον ιατρό τους και κυρίως στον Πνευμονολόγο ο οποίος θα θέσει τη διάγνωση και θα καλύψει τον ασθενή με την κατάλληλη αγωγή.

Το άσθμα, είναι επίσης νόσος του αναπνευστικού το οποίο μπορεί να εμφανιστεί είτε στην παιδική είτε στην ενήλικη ζωή. Με την κατάλληλη αγωγή οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να έχουν μία φυσιολογική ζωή, ενώ ακόμη και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με τις νέες θεραπείες: τους βιολογικούς παράγοντες.

Ο Εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος προφύλαξης των ασθενών με αναπνευστικά αλλά και άλλα χρόνια νοσήματα από τον ιό της γρίπης και τον πνευμονιόκκο, αποφεύγοντας έτσι τις σημαντικές επιπλοκές που μπορεί να «οδηγήσουν» τους ασθενείς που θα νοσήσουν σε ΜΕΘ ή και στο θάνατο.


Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα ενημέρωσης του κοινού για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της ΧΑΠ, του Άσθματος  αλλά και τη μεγάλη σημασία του Εμβολιασμού καθώς και στη δυνατότητα να απευθυνθούν στους πνευμονολόγους της περιοχής σας.



Δείτε το πρόγραμμα και ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ