Quantcast

http://picasion.com/

ΕΒΖ: Στο Πλατύ η αποθήκευση και συσκευασία ζάχαρης αποφάσισε η Royal Sugar

Το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες είναι αυτό που θα λειτουργήσει φέτος παραγωγικά, υπό το μάνατζμεντ της Royal Sugar, που το «ντύνει» με επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ, ενώ στη μονάδα στο Πλατύ Ημαθίας θα πραγματοποιείται η μεταποίηση-συσκευασία. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης, η έκθεση για τη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα των μονάδων της ΕΒΖ, που είχε αναθέσει σε εταιρεία στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε και συμπεραίνει ότι η μονάδα των Σερρών μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά με επενδύσεις συντήρησης ύψους 5 εκατ. ευρώ και με σημαντικά μικρότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με εκείνη στο Πλατύ, η οποία -σύμφωνα πάντα με την έκθεση- απαιτεί επενδύσεις τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ για να τεθεί σε ανταγωνιστική παραγωγική λειτουργία και έχει παραγωγικό κόστος 700 ευρώ τον τόνο, το οποίο αυτομάτως καθιστά την παραγωγή μη ανταγωνιστική.

Στη μονάδα των Σερρών ήδη, σύμφωνα με τον κ. Καραθανάση, έχει ξεκινήσει διαδικασία στελέχωσης και θα γίνουν προσλήψεις 150 ατόμων, ενώ το προσωπικό στο Πλατύ, συνολικά 40 άτομα, θα καλυφθεί από το ανθρώπινο δυναμικό της Royal Sugar, η οποία έχει κάνει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ (ισόποση με τη συντήρηση της μονάδας των Σερρών). Η μονάδα των Σερρών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του καλοκαιριού και θα παραχθεί ζάχαρη τόσο από τεύτλο, όσο και από ζαχαροκάλαμο, γι’ αυτό και προκειμένου να είναι σε λειτουργία μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στα τέλη Ιουλίου αναμένεται το πρώτο καράβι με 20.000 τόνους ακατέργαστη ζάχαρη. Στη μονάδα στο Πλατύ θα γίνεται και ήδη υπάρχει σχετική προετοιμασία και ετοιμότητα όλη η διαδικασία της αποθήκευσης και μεταποίησης.

4 σχόλια:

  1. Καλα να μας κανουν, ας τα καναμε εμεις πριν αυτα που κανουν αυτοι τωρα. Αλλα μας κατεστρεψαν οι μικροπολιτικοι και οι συνδικαλιστες φιλοι τους οι οποιοι σταδιακα γινονταν και αυτοι μικροπολιτικοι. Και φυσικα ολοι εμεις που τους το επιτρεπαμε διοτι ελπιζαμε και εμεις να γλυψουμε λιγο "ζαχαρη" παραπανω απο τους αλλους....
    Ήρθε η ωρα και πληρωνουμε το λογαριασμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απολυτη ξεφτυλα.Τα παντζαρια στα χωραφια ακομα.Αλλα τι σε νοιαζει εσενα κυριε πρωθυπουργε και γενικα ολοι τους.Ελλας το μεγαλειο σου.Ενα εργοστασιο υπηρχε και αυτο το κατεστρεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άδωνι ,τώρα τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αποτελεσματα αυτα ερχονται οταν οι κυβερνησεις εβαζαν και βαζουν μη εκλεγμενους πολιτικους να διοικησουν παραγωγικες μοναδες κανοντας οτι ακριβως δεν θα εκαναν οι ιδιωτικες εταιρειες με αποτελεσμα να κλεινουν η μια μετα την αλλη καθε παραγωγικη μοναδα. Ολος ο πολιτισμενος κοσμος ολες οι ιδιωτικες εταιρειες εχουν σπουδαγμενους μανατζερ ειδικους για να διοικησουν τετοιες μοναδες, γι αυτο και κυριαρχουν σταδιακα.
    Βαλτε μυαλο οι πολιτες και καταδικαστε με την ψηφο σας τους κομματικους διορισμους σε Νοσοκομεια, Οργανισμους, παραγωγηκες μοναδες κλπ. διοτι οι πολιτικοι οσο δεν τους τιμορουμε θα κανουν τη δουλεια τους. Μην ελπιζετε σε διορισμο των παιδιων σας αυτα τελειωσαν. Όσο δεν τους τιμορειτε θα διωχνετε τα παιδια σας στ εξωτερικο.
    Ακομη δεν καταλαβατε τι παιζει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ