Quantcast

http://picasion.com/

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Βεροίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κατά το διάστημα 8 με 11 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και από ομάδα κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και λαϊκών συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τους υποδέχθηκε μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδους και άλλους παρεπιδημούντες Αρχιερείς στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.








Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων προσεφώνησε τον Παναγιώτατο και του επέδωσε τον μεγαλόσταυρο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων καθώς και την τρίτομη χαριστήρια έκδοση με τίτλο: «Μυριώνυμον Εύχος» που εκδόθηκε και παρουσιάστηκε προσφάτως στη Βέροια με αφορμή την επέτειο του Χρυσού Ιωβηλαίου Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου Αρχιερωσύνης του.








Ο Παναγιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική διάκριση αλλά και για την προσήλωση του στην Μητέρα Εκκλησία απηύθυνε πατρικούς λόγους και ευχές. Τις υπόλοιπες ημέρες ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν και προσκύνησαν σε ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια και ιερά μνημεία του Βυζαντινού Πολιτισμού.


7 σχόλια:

  1. Φήμες λένε ότι μαγειρεύεται, με την συνδρομή και του Πάϊατ, εντός του 2020 επίσκεψη του
    πάπα στην Βόρεια Ελλάδα και πιθανόν στην πόλη μας.
    Μην τολμήσουν κάτι τέτοιο, θα είμαστε σε επαγρύπνηση και θα παρακολουθούμε τις κινήσεις τους.
    Ο πιστός στην παράδοση λαός οφείλει να διαφυλάξει την πίστη από τη μιαρότητα του επάρατου κατά τους Αγίους πάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ, είδες σε καμιά απο τις φώτο να φοράν σταυρό?
      Αρα
      δεν χρειαζόμαστε
      τον πάπα
      να κάνει κάτι
      τα καταφέρνουμε
      και μονοί.

      Ιησούς Χριστός Νικά

      Διαγραφή
    2. Σιγά παιδιά! Ο Χριστός είναι αγάπη!

      Διαγραφή
    3. Φίλε εσύ που λες για τον σταυρό άμα δεν ξες καλό είναι να μην λες τίποτα για να μην γίνεσαι και ρεζίλι.Για να πας στον πατριάρχη δεν φοράς πανωκαλυμαφο κ σταυρό-εγκολπιο όπως αναφέρει το πρωτόκολλο...αλλά ως γνήσιος Ελληναρας εννοείται πως τα ξέρεις όλα

      Διαγραφή
    4. 2:33 δεν μην μην και δεν.
      σε κόβω
      "κόκκαλο" αυλικό ιωβηλαίου και τα συναφή.
      ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

      Διαγραφή
  2. Και γιατι "του επέδωσε τον μεγαλόσταυρο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων καθώς και την τρίτομη χαριστήρια έκδοση" ; Τι συμβολο ειναι ο μεγαλοσταυρος ; για ποιο λογο ; τι ειναι το Αργυρο Ιωβηλαιο του Μητροπολιτη για τον Οικουμενικο Πατριαρχη και ολη την Ορθοδοξια ; Πως συνδεονται ; Απο οσα γνωριζουμε παγκοσμια, καποιος ανωτατος θεσμος, προσωπο, ίδρυμα κλπ βραβευει ή τιμα καποιον ισο η κατωτερο για κατι. Στην περιπτωση αυτη τι απο ολα αυτα ισχυει ;
    Εκτος απο φθηνες δημοσιες σχεσεις με στοχο παντα τη Μητροπολη Θεσσαλονικης δεν βλεπουμε κατι αλλο. Καποιοι ειπαν πολυ παλια, "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", αλλα καποιοι αλλοι σημερα εξακολουθουν να νομιζουν οτι το ρητο αυτο το ειπαν σιγουρα για τους άλλους και οχι για ολους.
    Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ