Πλήθος κόσμου στην κοπή βασιλόπιτας του ΣΟΦΨΥ

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας έκοψε τη βασιλόπιτά του στις δομές της Στέγης Δημιουργίας και του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο βουλευτής Λάζαρος
Τσαβδαρίδης, η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Νίκη Καρατζιούλα, ο Στρατηγός Σάββας Κολοκούρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Στάθης Κελεσίδης, Σύρμούλα Τζήμα, η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γεωργία Μπατσαρά, η εκπρόσωπος της ΠΟΣΟΨΥ και Πρόεδρος του ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης Ελένη Καπασακάλη, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και του «ΕΡΑΣΜΟΥ» και πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
Στην αρχή ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου που έκλεισε πέντε χρόνιας λειτουργίας, στις προσπάθειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους, την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας. Μίλησε για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές Βέροιας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΣΒΑΑ του Δήμιου Βέροιας στα πλαίσια των ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ μέσα σε ένα χρόνο τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους του Προγράμματος και τόνισε την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του και μετά τον Δεκέμβριο του 2020 που λήγει το πρόγραμμα.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας μίλησε για το σημαντικό έργο του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στον τομέα της ψυχικής υγείας, τη στήριξη του Δήμου στο έργο αυτό και τη βούληση για τη συνέχιση και ενδυνάμωσή του. Ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης αναφέρθηκε και αυτός στον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας, στο σημαντικό έργο του Κέντρου Υποστήριξης και κάλεσε όλη την πολιτειακή και αυτοδιοικητική ηγεσία να συνεργαστούν όλοι μαζί ώστε το έργο αυτό να συνεχίσει τη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.


Στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, όπου το φλουρί το έτυχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμαρχος Βέροιας, ενώ στα ατομικά πιτάκια το φλουρί κέρδισε ο κ. Τόπης Αθανάσιος. Το δώρο ήταν ένα χειροποίητο κόσμημα (κολιέ) προσφορά της κ. Λίνας Τουπεκτσή, που του το παρέδωσε η ίδια.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ