Με εκπροσώπηση από τη Βέροια η «οικολογική» συνάντηση στα Τρίκαλα

Οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και γενικότερα ο σχεδιασμός δράσεων για το περιβάλλον, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης μελών της γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο
Δημαρχείο Τρικκαίων την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, συμμετείχαν από τη Βέροια ο Νίκος Ασλάνογλου, η Μαίρη Χουλιεράκη από τον Βόλο και ο Κώστας Βολιώτης από την Χαλκίδα. Ως μέλη της γραμματείας του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, συζήτησαν με την πρόεδρο της ΚΕΔΕ πλήθος θεμάτων για το περιβάλλον, σε όλες του τις πλευρές και εκφάνσεις. Επίσης η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα συνεργασίας και δράσεων των δύο φορέων, με δεδομένη την πρόθεση για ενίσχυση του ρόλου της ΚΕΔΕ.

Τα μέλη της γραμματείας επέδωσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων και υπομνήματα με τις θέσεις τους, αλλά και πρακτικά προηγούμενων συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ.

Με αφορμή τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε υπ’ όψιν και το πλήθος των δράσεων που υλοποιούνται στον Δήμο. Έμφαση έδωσε στην αναβάθμιση του ΧΥΤΑ, στην προεργασία για το «Πράσινο Σημείο», στην ανακύκλωση, στη διαχείριση απορριμμάτων, στον βιολογικό καθαρισμό. Επίσης, έκανε αναφορά στις καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα ποιότητας ζωής (Ληθαίος ποταμός, biocanteens, ποδήλατα, κάπνισμα κ.α.).

Ακολούθησε ειδικότερη ενημέρωση για δράσεις σφαιρικότερης αντιμετώπισης θεμάτων περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τα θέματα τεχνολογίας (Smart Trikala), από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Τρικκαίων κ. Χάρη Καλλιάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ