Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την «Βασιλειόπιτά» τους έκοψαν οι Μικρασιάτες

Την Πρωτοχρονιάτικη «Βασιλειόπιτα» έκοψε το πρωί της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας. Νωρίς το πρωί τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου στη Βέροια η καθιερωμένη λειτουργία και στη συνέχεια η αναβίωση του εθίμου του Αγίου Βασιλείου, που λόγω του βροχερού καιρού, μεταφέρθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Την Βασιλειόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Λιμνιώτης, την οποία έκοψε και μοίρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Αναστασία Παυλίδου. Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του συγγραφέα Νίκου Μανούδη, του ομιλητής της εκδήλωσης, ο οποίος έλαβε ως δώρο και δυο μπουκάλια με κρασί, φιλοτεχνημένα από τις κυρίες του Συλλόγου. Ο κ. Μανούδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έθιμο του Αγίου Βασιλείου και και της Βασιλειόπιτας.
Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αρχικά με τη χορωδία του Συλλόγου που τραγούδησε χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα μικρασιάτικα κάλαντα, καθώς και το μικρό και το μεγάλο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου. Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά συνοδεύοντας τη χορωδία και τα χορευτικά τμήματα η ορχήστρα «Μελορυθμοί», με τον Αντώνη Καλατή στο βιολί, τον Ιορδάνη Κουτσιμανή στο ούτι και τον Φώτη Πανανόπουλο στα κρουστά. 

Δείτε φωτογραφίες:

































   










































 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ