Quantcast

http://picasion.com/

Έκοψε τη βασιλόπιτα το Χορευτικό του ΠΟΞ

Με αφορμή την επανέναρξη των χειμερινών μαθημάτων χορού μετά την περίοδο των Εορτών, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου πραγματοποίησε την Τρίτη, 21-01-2020 και στις 9 μμ, την καθιερωμένη γιορτή της βασιλόπιτας στο Γυμναστήριο του 1ου
Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Με μέριμνα και προσφορά των γυναικών του Ξηρολιβάδου, οργανώθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας χορού, ένα αυθόρμητο γλέντι, στο οποίο προσήλθαν Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού που συμμετέχουν στα δρώμενα του ΠΟΞ.

Την βασιλόπιττα του χορευτικού έκοψε ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Τσιαμήτρος.

Τυχερός της χρονιάς αναδείχθηκε το κομμάτι της πίτας που αφιερώθηκε για την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Ξηρολίβαδο.

Παρών στη εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου, Βασίλης Α. Χασιώτης, ο οποίος ανακοίνωσε τη Κοπή της Πίτας και ταυτόχρονα τον Ετήσιο χορό του ΠΟΞ στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με γνήσιους κυκλικούς ξηρολιβαδιώτικους χορούς, όπου συμμετείχαν όλοι τραγουδώντας και χορεύοντας τραγούδια του τόπου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ