Quantcast

http://picasion.com/

Αντικαπνιστικός στην Ημαθία: Βάζουν τσιλιαδόρους στα καταστήματα!

Στην πιο πιασάρικη απασχόληση, ειδικά στα χωριά, αναμένεται να εξελιχθεί ο τσιλιαδόρος έξω από καφενεία και ταβέρνες, ελέω αντικαπνιστικού νόμου. Όσοι πίστευαν πως οι εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου περιορίζονται μόνο στο κέντρο της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται ο κύριος αριθμός των επιχειρήσεων εστίασης, «πλανώνται πλάνην οικτράν». Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι έλεγχοι ήταν εντατικοί, σ΄όλα τα χωριά του νομού, όπως επίσης και οι περιπολίες των Αστυνομικών.

«Αν βγεις έξω στη Βέροια και δεις τα πρόσωπα από τους μαγαζάτορες, είναι για να τους λυπάσαι», μας επισημαίνει γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε χώρο εστίασης, σ' έναν κλάδο όπου πλέον σχεδόν καθημερινά γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν εφαρμόζεται ή όχι ο αντικαπνιστικός.

Ουζερί, καφενεία, ταβέρνες, σνακ μπαρ και καφετέριες έχουν μπει στο στόχαστρο των ελέγχων και οι δικαιολογίες ότι «καπνίζει το τζάκι» ή η σόμπα δεν λειτουργούν πλέον αποτρεπτικά. Για αυτό και οι πιο θεριακλήδες έχουν επινοήσει τους τσιλιαδόρους, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μόλις δουν περιπολικό σπεύδουν να δώσουν σήμα.

«Οπως πάει η δουλειά, θα γυρίσουμε στα παλιά τα χρόνια. Θα ευδοκιμούν πλέον επαγγέλματα που έχουν ξεχαστεί. Βλέπω το πιο πιασάρικο επάγγελμα αυτή τη στιγμή να γίνεται του τσιλιαδόρου. Τι να κάνουν οι μαγαζάτορες; Τον σπιτονοικοκύρη τι να του πουν; Ότι λόγω τσιγάρου δεν θα πληρωθεί το ενοίκιο του»; συμπλήρωσε ο ίδιος έντονα προβληματισμένος.

Σημειώνεται πως τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για όσους καπνίζουν σε λεωφορεία και ταξί, αλλά και για εκείνους που καπνίζουν στο αυτοκίνητο ενώ την ίδια στιγμή επιβαίνουν παιδιά. Συγκεκριμένα εάν κάποιος «συλληφθεί» να καπνίζει μέσα σε αυτοκίνητο, ενώ επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών και είναι είτε οδηγός, είτε συνοδηγός, κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Στην περίπτωση που κάποιος καπνίζει σε αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται, φτάνοντας τις 3.000 ευρώ. Παράλληλα όσοι οδηγοί ταξί και λεωφορείων καπνίζουν μέσα στα οχήματα, θα χάνουν το δίπλωμά τους για έναν μήνα.

10 σχόλια:

  1. Ποτέ, ποτέ, ποτέ!!! Δε θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη! Καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πάει να βάλει τσιλιαδόρους, δεν πάει να λαδώσει όλα τα γρανάζια είναι πρόβλημα του επιχειρηματία. Εγώ δουλεύω όλη τη βδομάδα και τη μέρα που θα βγω θέλω να πιω και να καπνίσω, χωρίς να γίνω ταχυδρόμος μέσα έξω. Όποιος δεν μπορεί να το κλείσει και να πουλάει κουλούρια, όποιος είναι μάγκας θα τα αρπάξει χοντρά. Στηρίζουμε πάντα μόνο αυτούς που ξέρουν να ικανοποιούν τους καλούς πελάτες τους κι ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγαλε, προσθεσε επισης οτι εχεις και πολυ... μυαλο!!!

      Διαγραφή
    2. Σωστός. Νόμος είναι το χρήμα του πελάτη. Οι αντικαπνιστές αφήνουν πενταροδεκάρες. Τα μπουκάλια οι καπνιστές με τα πούρα τα ανοίγουν.

      Διαγραφή
    3. Το 500€ σαν προστιμο αν επεφτε σε αυτον που καπνιζει (δηλαδη σε εσενα σε αυτην την περιπτωση) θα σου ελεγα εγω που θα εβαζες το τσιγαρο σου. Ταχυδακτυλουργος θα γινοσουνα οχι ταχυδρομος και μετα θα πουλουσες κουλουρια εσυ για πληρωσεις.. καταλαβες αστραπογιαννε?

      Διαγραφή
    4. Θα ήθελα να σε γνωρίσω φίλε μου!!!
      Πραγματικά η ηλιθιότητα δεν έχει μέτρο!
      Αν σας έβαζαν το χέρι στην τσέπη σας όμως, τουμπεκί....

      Διαγραφή
  3. Το άρθρο είναι προκατειλημμένο υπέρ των ΄΄δύστυχων΄΄ καπνιστών. Ειδικά όταν ο ΄΄αντικειμενικός΄΄ αρθρογράφος το συνδέει με το ενοίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολο χαζομαρες ακουμε... ακου τσιλιαδορους... και ειναι χαζοι αυτοι που κανουν ελεγχο και δεν θα καταλαβουν αν καπνιζει καποιος στο μαγαζ ή μηπως θα προλαβει το μαγαζι να μαζεψει τα τασακια? Αν ειναι ετσι δωστε και στον " τσιλιαδορο" εναν ανεμιστηρα να διωχνει το καπνο. Τι αλλο θα ακουσουμε με εσας ρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ που δουλεύεις όλη την εβδομάδα βλακα κάτσε σπίτι σου που θα μας να τα κλείσουμε καραγκιόζη ρώτα αυτόν που έχει μαγαζί να δεις πως είναι.. Αλλά έπρεπε να δουλεύεις σε καφέ bar ή μαγαζί εστίασης να δούμε αν θα μπορούσε να σε πληρώσει το αφεντικό σου για να δούμε αν θα έβγαινες..το παίζεις και έξυπνος βλήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ