Στην Agrotica θα χτυπήσει η καρδιά του Αγροτικού κόσμου της Ημαθίας

Δυναμική παρουσία θα έχει ο Αγροτικό κόσμος της Ημαθίας στην «28η Agrotica» που θα διεξαχθεί από τις 30 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον των αγροτών από την Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια, την Μελίκη, αλλά και από όμορους νομούς, όπως Πέλλα, Κοζάνη, Κιλκίς, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική στρέφεται στην μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου. Στην σημαντικότερη «Agrotica» που έχει υλοποιηθεί ποτέ, συμμετέχουν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις του κλάδου, εκπροσωπώντας την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και όλες τις καινούργιες εξελίξεις σε μηχανήματα, εφόδια και εξοπλισμούς.

Η «Agrotica» συγκεντρώνει και επιχειρήσεις, οι οποίες έρχονται για πρώτη φορά στην έκθεση (με προϊόντα θρέψης και φυτοπροστασίας), καθώς και εκθέτες που είχαν μικρή συμμετοχή από το 2014 και έπειτα, ενώ συμπίπτει χρονικά με τις πρώτες εγκρίσεις Σχεδίων Βελτίωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα οδηγήσουν σε εκσυγχρονισμό των εγχώριων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Οι χιλιάδες επισκέπτες από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία αλλά και οι χιλιάδες από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στη σημαντικότερη διοργάνωση της «Agrotica» - η οποία φέτος ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ της σε μεγέθη - για να συναντήσουν τις μεγαλύτερες βιομηχανίες και επιχειρήσεις του κλάδου και να έρθουν σε επαφή με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για μηχανήματα, εφόδια και εξοπλισμούς.

Η έκθεση θα προσελκύσει πλήθος εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια, την Ν.Α. Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συνοδεύεται από ένα επίκαιρο και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων με τα πιο ενδιαφέροντα θέματα για την αγροτική παραγωγή.

Η φετινή Agrotica έχει στο ενεργητικό της και αφιέρωμα στο αγροτικό-επαγγελματικό αυτοκίνητο με test drive των τελευταίων μοντέλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων ξεχωρίζει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica (στις 1 και 2 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός”), το οποίο φέτος εστιάζει στο θέμα “Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία”, το συνέδριο “Νέα Γεωργία-Νέος Συνεργατισμός” (συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά) και η παρουσίαση του ρομποτικού συστήματος Four Eyes for Farm (συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ).

2 σχόλια:

  1. Ολοι AGROTICA!! Για τα νεα deals και τις τασεις στο τομεα της αγροτικης παραγωγης και οικονομιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Cross your fingers for χαλάζι αυτή τη χρονιά ....Γιατί δε μας βλέπω καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ