Quantcast

http://picasion.com/

Χάντμπολ: Αιχμηρή ανακοίνωση της διοίκησης του Φιλίππου: «Δεχόμαστε ύβρεις και συκοφαντίες»

Ανακοίνωση εξέδωσε η διορισμένη από δικαστικό αντιπρόσωπο διοίκηση του Φιλίππου Βέροιας μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook μιλώντας για όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην ομάδα. «Επειδή ο κόσμος, οι φίλαθλοι του Φιλίππου και γενικά η κοινή γνώμη, δεν γνωρίζουν τι
ακριβώς συμβαίνει στο σύλλογο θα πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα. Στις 15 Νοεμβρίου του 2019 έγινε γενική συνέλευση για να γίνουν εκλογές αλλά επειδή δεν υπήρχε απαρτία οι εκλογές μετατέθηκαν για τις 20 Νοεμβρίου 2019. Στις 20 Νοεμβρίου λοιπόν στις εκλογές ήταν παρών όπως ορίζει ο νόμος, δικαστικός αντιπρόσωπος από τον δικηγορικό σύλλογο Βεροίας που όρισε το Πρωτοδικείο Βεροίας και κρατήθηκαν πρακτικά. Οι εκλογές έγιναν στα γραφεία του συλλόγου στο Φιλίππειο και ήταν παρόντες περίπου 20 άτομα μόνο. Υποψήφιοι για να αναλάβουν την διοίκηση δεν υπήρχαν!!! 

Παρά την αγωνιώδη έκκληση του Προέδρου Γιώργου Φύκατα και του καλέσματός του, να αναλάβουν τον σύλλογο παράγοντες που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν, κανείς δεν δήλωσε υποψηφιότητα να αναλάβει τον σύλλογο, αν και αναπτύχθηκε από τους παρόντες ένας γόνιμος διάλογος με κάποιες αντικρουόμενες απόψεις. Έτσι ο δικαστικός αντιπρόσωπος έκανε χρήση του νόμου και του καταστατικού του συλλόγου και έδωσε εξ ανάγκης παράταση ενός χρόνου στην παρούσα διοίκηση παρά το γεγονός οτι δεν ήταν υποψήφια.

Η διοίκηση προσπαθεί από τότε αγωνιωδώς χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από πουθενά να κρατήσει στα πλαίσια του εφικτού τη λειτουργία του συλλόγου, μέρα με την μέρα.

Και ενώ κάποια τμήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, η ρυθμική και το τέννις, οι επιτροπές τους λειτουργούν τα τμήματα τους, το τμήμα του χάντμπολ παραμένει ακέφαλο τους τελευταίους 9 μήνες. Δυστυχώς κανείς δεν θέλει να αναλάβει αυτό το ιστορικό τμήμα παρά το γεγονός οτι η πόλη μας θεωρείται η μητρόπολη του Ελληνικού χάντμπολ. 

Το δυσάρεστο είναι ότι ούτε οι πολιτικοί φορείς τις πόλης βοηθάνε ούτε παράγοντες, προπονητές και άνθρωποι του χάντμπολ δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν. Πρέπει να επαναλάβουμε για να γίνουμε σαφείς και να το εμπεδώσουν κάποιοι οτι δεν ήμασταν υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές και ότι η διοίκηση υποχρεώθηκε να ασκεί τα καθήκοντα της γιατί ορίστηκε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, βάσει του καταστατικού, επειδή δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος στις εκλογές.

Οι προσπάθειες κάποιων ανθρώπων της μη υποψήφιας παρούσας διοίκησης είναι υπεράνθρωπες και καθημερινές, προπόνηση με προπόνηση και αγώνα με αγώνα για να μην διαλυθούν τα πάντα στο σύλλογο και για να μην εκδιωχθούν οι υποδομές του συλλόγου από τα γήπεδα της πόλης μας. 

Ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός ιδίως μετά από επιστολή που ήρθε στο σύλλογο από τον Δήμο Βεροίας που επέβαλε τα τελευταία 2 χρόνια για πρώτη φορά αποζημίωση χρήσης των δημοτικών εγκαταστάσεων όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις των τμημάτων υποδομής του συλλόγου! Έτσι για να παραμείνουν στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις τα τμήματα των υποδομών αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε και να ρυθμίσουμε στον Δήμο καταβάλοντας ένα ποσό που ένα μέρος προήλθε από προσωπικά χρήματα των διοικούντων. 

Ο ιστορικός σύλλογος της πόλης μας κρατιέται όρθιος με τη βοήθεια ελάχιστων ιδιωτών και με τα προσωπικά χρήματα του Προέδρου και του Γενικού γραμματέα για να υπάρξει ζωή στο σύλλογο και για να παραμείνουν μέσα στα γήπεδα τα μικρά παιδιά των τμημάτων υποδομής. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες αυτές δεν συγκινούν κανέναν.

Αντιθέτως πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απειλές και με ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον μας και με ψευδείς κατηγορίες για ευθύνες που δεν μας αναλογούν όπως έγινε στο τμήμα του γυναικείου χάντμπολ που διαλύθηκε δυο μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών από την τότε διοικούσα επιτροπή και από τον μέχρι τότε προπονητή της ομάδας. Να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα των υποδομών του γυναικείου τμήματος τα διαχειριζόταν η διοικούσα επιτροπή και ο προπονητής του γυναικείου τμήματος που πληρωνόταν και από την μεγάλη ομάδα και από το τμήμα των κορασίδων. 

Δύο μέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές πήραν όλη τη γυναικεία ομάδα και με παράνομες μετοικήσεις μετακίνησαν τις παίκτριες σε άλλες ομάδες και συγκεκριμένα στην ομάδα της Άρτας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει μόνο με παίκτριες στην ηλικία των 14 με 15 ετών και έτσι έμεινε εκτεθειμένη η κεντρική διοίκηση χωρίς να έχει τον χρόνο και την δυνατότητα να φτιάξει καινούργια ομάδα αφού η διοικούσα επιτροπή που αποχώρησε δεν άφησε καμία γυναίκα παίκτρια στην ομάδα. Παρόλα αυτά η διοίκηση εξάντλησε κάθε περιθώριο μήπως και καταφέρει να πείσει κάποιους Βεροιώτες προπονητές να κατεβάσουν στο πρωτάθλημα ομάδα με παγκορασίδες παίκτριες ηλικίας 14 με 15 χρονών αλλά όλοι αρνήθηκαν να το κάνουν. 

Επίσης και οι γονείς των κοριτσιών αρνήθηκαν να αφήσουν τα μικρά τους σε ηλικία κορίτσια να συμμετέχουν σε γυναικείο πρωτάθλημα και πιστεύουμε ότι είχαν δίκιο. Η αφορμή της αποχώρησης της διοικούσας επιτροπής του γυναικείου τμήματος χάντμπολ ήταν πως δυο παίκτριες οι οποίες ούτως ή άλλως θα έμεναν σε τρεις μήνες ελεύθερες και δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα να έπαιζαν στην ομάδα δόθηκαν στην άλλη ομάδα της πόλης μας την Βέροια 2017. Μάλιστα από την συμφωνία αυτή δεν υπήρχε κανένα οικονομικό όφελος παρά μόνο η υπόσχεση οτι τον Δεκέμβριο οι παράγοντες της Βέροιας 2017 θα βοηθούσαν με τη σειρά τους τον Φίλιππο και θα υπήρχε μία υγιής συνεργασία των δύο συλλόγων της πόλης μας, κάτι που όμως δεν ήθελαν,όπως αποδείχθηκε, ο επικεφαλής της πρώην διοικούσας επιτροπής και ο προπονητής.
Επίσης θα πρέπει να τονιστεί οτι όλοι οι προπονητές των υποδομών και του αντρικού και του γυναικείου τμήματος είναι πληρωμένοι στο ακέραιο και δεν υπάρχουν οφειλές προς αυτούς.

Τέλος ενημερώνουμε ότι η διοίκηση δεν θα ανεχθεί άλλες ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές, όπως κατά καιρούς μέχρι τώρα ανεχόταν και από δω και στο εξής τέτοια φαινόμενα θα παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ευχή όλων μας είναι να βρεθεί μία λύση και να βρεθούν πραγματικά ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν και να έχουν την ευθύνη και την υπογραφή όλων των τμημάτων του σύλλογου, ή έστω μόνο του τμήματος του χάντμπολ όπως επιθυμούμε διακαώς εδώ και πολύ καιρό.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Φύκατας
Ο Γ. Γραμματέας Γρηγόρης Παπαϊωάννου

17 σχόλια:

  1. Δηλαδή σε περίληψη:

    1). Η διοίκηση ασκείτε από τους συγκεκριμένους υποχρεωτικά διότι δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς (Ενώ το θέλουν να απαλλαγούν).

    2). Το σωματείο είναι υπό διωγμό από την Δήμο Βέροιας διότι τους ζήτησαν να πληρώσουν για την χρήση των γηπέδων (άκουσον άκουσον απαίτηση από τον Δήμο).

    3). Ο Πρόεδρος και ο γραμματέας καλύπτουν όλα τα έξοδα του σωματείου από την τσέπη τους (Να γελάσουμε τώρα ή να το αφήσουμε για αργότερα?)

    Όταν το θράσος περισσεύει αυτά συμβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν το θάρρος περισσεύει γράφεις ανώνυμα κότα.

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να απαντήσει η ΟΧΕ για την "παράνομη μετοίκηση"ο δήμος για τα χρήματα που δεν επέλεξε,η περιφέρεια τα χρήματα που έδωσε χωρίς να γίνει τουρνουά,η εφορία πως βγήκαν οι κάρτες προπονητών,οι πολιτικοί στους οποίους αναφέρετε και ακόμη πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε με την μεταγραφή αθλητή μέσα στις γιορτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν μας λένε για το τμήμα της Ακροβατικής,το τμήμα του στίβου.γιατι η ακαδημία Χάντμπολ έχει το 1/3 των παιδιών από προπερσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΡΩΕΣ!!! ΗΡΩΕΣ!!!
    Χμμμμμμμμμ
    ΗΡΩΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τ"τμήμα του χάντμπολ παραμένει ακέφαλο τους τελευταίους 9 μήνες"εκλογές έγιναν Νοέμβριο αρα οι εκλογές έγιναν αφού ήταν ο σύλλογος έξι μήνες χωρίς διοίκηση; Γιατί δεν κάνατε εκλογές Ιούνιο; έπρεπε να γίνουν συγχωνεύσεις πρώτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή εσείς τα κάνατε όλα τέλεια και όοοολοι οι υπόλοιποι είναι υπεύθυνοι για την ξεφτιλα που έχετε φέρει το σύλλογο??? Στα χέρια σας θα σκάσει ο σύλλογος ότι και να λέτε, όποιον και να κατηγορείτε με συκοφαντίες και ψέμματα. Διαλύσατε το γυναικείο για να πάρετε λεφτά απο τον Γιαννακη και σας τάισε κουτόχορτο ο βλάχος... και δεν σας εφτασε αυτο διαλυσατε και αντρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν κύριε Πρόεδρε γνωρίζεται για τα προβληματα του συλλογου σας γιατί δεν εγκρινετε την μεταγραφή των παιδιών της ακροβατικής? γιατί τα πολεμάτε και τα αφήνετε στον αέρα? Σιγά να μην σας λυπηθούμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΑΡΑΜΟΝΛΗ ΜΕ 2000 ΣΤΟ ΑΡΗ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ. ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ 17. ΣΕ ΠΙΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΞΟ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα παιδιά του στίβου υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν υπηρξε ενδιαφερον απο ανθρωπους που αγαπουν το αθλημα για να αναλαβουν την διοικηση του συλλογου, για ποιον λογο η καταναγκασμενη σημερινη διοικηση απλα εθεσε ορους πως μπορουν να αναλαβουν συγκεκριμενα τμηματα και μαλιστα δεν παρεδωσε τοτε τα ηνια... ποτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. !! Αν είναι δυνατόν!!! τι έγινε κόπηκε το μεροκάματο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα πραγματα ειναι απλα, οποιος εχει χρηματα και θελει να τα βαλει στην ομαδα την παιρνει αυριο το πρωι. υπαρχει κανεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να την πάρει να την κάνει τι; Με 6 φαντάρους και 5-6 μαθητές; Ή λοχαγός πρέπει να είναι ή δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ