Quantcast

http://picasion.com/

Αίτημα της Πρωτοβάθμιας προς τους δήμους της Ημαθίας για διακοπή μαθημάτων λόγω γρίπης

Όπου κρίνεται απαραίτητο
Αίτημα προς τους τρεις δήμους της Ημαθίας να λάβουν απόφαση για διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία ευθύνης τους, λόγω της έξαρσης του ιού της γρίπης και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, απέστειλε σήμερα ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος. Όπως αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος, ζήτησε από τους δήμους να καταγράψουν το ποσοστό απουσιών στα σχολεία λόγω ιώσεων. Τα δεδομένα που έφτασαν στην Υπηρεσία έδειξαν ποσοστό που ανέρχεται σε επίπεδο νομού στο 25% αλλά αγγίζει κατά περίπτωση το 75%, το 85%, ακόμα και το 100%, ιδιαίτερα σε περιοχές των δήμων Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Έτσι, η Διεύθυνση Α/θμιας ζήτησε σήμερα εγγράφως από τους δήμους την κατά περίπτωση διακοπή των μαθημάτων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και διαφυλαχθεί η υγεία των μαθητών.

Το σχετικό έγγραφο δημοσίευσε ο κ. Διαμαντόπουλος στη σελίδα του στο facebook, συνοδευόμενο από την τοποθέτησή του. Γράφει συγκεκριμένα:
«Όπου ανθεί ο μέσος όρος, παύω να υπάρχω», γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης και τα λόγια αυτά εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία της Ημαθίας εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων.

Συγκεκριμένα, ενώ ο μέσος όρος των μαθητών που απουσιάζουν λόγω της γρίπης, σε επίπεδο Νομού, ανέρχεται στο 25% περίπου, την ίδια στιγμή υπάρχουν σχολεία όπου το ποσοστό αυτό φτάνει και ξεπερνά το 80% , ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απουσιάζει το 100% των μαθητών.

Έτσι, αν θέλει κανείς να μείνει στον γενικό μέσο όρο των απουσιών, τότε μπορεί να είναι ήσυχος, αφού στατιστικά δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα ούτε ανάγκη λήψης μέτρων. Αν πάει όμως σε σχολεία όπου προσέρχονται 2-3 μαθητές σε κάθε τάξη ή σε νηπιαγωγεία όπου δεν προσέρχεται κανένα νήπιο, τότε η διακοπή των μαθημάτων, για όσο διάστημα χρειαστεί, είναι επιβεβλημένη.

Γι’ αυτό, ζητήσαμε εγγράφως σήμερα από τους Δήμους την κατά περίπτωση διακοπή των μαθημάτων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και διαφυλαχθεί η υγεία των μαθητών.


18 σχόλια:

  1. Τέλεια... Ας κλείσουν για 3-4 βδομάδες που κρατάει η έξαρση της γρίπης τα σχολεία, να ξεκουραστουν και οι δάσκαλοι. Και οι εργαζόμενοι γονείς να ψάχνουν που θα στείλουν τα παιδιά τους το πρωί. Σε κανένα ΚΔΑΠ ή κάτι παρόμοιο που επίσης λόγω συνωστισμου με άλλα παιδιά υπάρχει ο κίνδυνος να αρρωστήσουν.... Κέρδος μόνο για τους δασκάλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνωμητωρα! Εάν πάνε τα παιδιά και αρρωστήσουν σίγουρα για δύο εβδομάδες (όσο έχω εγώ το παιδί μου σπίτι )τότε ο εργαζόμενος που θα το αφήνει το παιδί του και μάλιστα άρρωστο ; Κύριε ή κυρία μου; Κατευθείαν κάθονται οι δάσκαλοι! Έλεος πια με αυτήν την καραμελα Γιατίδεν γίνατε όλοι δάσκαλοι να δείτε πως καλοπερναν με τα καμαρια μας ΥΓ δεν είμαι εκπαιδευτικός

      Διαγραφή
    2. Φίλε/η, αν κατάλαβα καλά από την ανάρτησή σου, εσύ τα παιδιά σου δεν τα στέλνεις στο σχολείο για να μάθουν γράμματα, αλλά γιατί δεν έχεις που αλλού να τα αφήσεις. Ωραία εντύπωση έχεις για το σχολείο. Όσο για τους δασκάλους, το καταλάβαμε. Βγάζεις σπυράκια μόνο που τους βλέπεις. Ελπίζω τα παιδιά σου να έχουν περισσότερο σεβασμό για τους ανθρώπους αυτούς.

      Διαγραφή
    3. Και που έρχονται σχολείο έχεις την εντυπώσεις ότι τα κάνεις γράμματα εσύ ρε ερπετό του δημοσίου??? Η ο Πατερας τους που ξεπουλιετε στην κυριολεξία να πληρώνει φροντιστήρια για να πάρουν τα παιδιά τη μορφώσει που εσύ δεν κάνεις γι'αυτό που πληρώνετε;;;; Όσο για τα σπυριά που λες!! Όχι σπυριά θα βγάζουμε οι γονείς με εσάς τα ερπετά αλλά καρούμπαλα θα βγάλουμε!! Λες και εμείς δεν πήγαμε σχολείο με κρύα με χιονια με κόψεις!!!

      Διαγραφή
  2. τα παιδια του γυμνασιου και του Λυκειου δεν ειναι ηδη αρρωστα; Ρωτηστε τι χαμος γινεται και στα Λυκεια της Βεροιας....Να ισχυσει για ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι καθ' έξιν υβριστές των εκπαιδευτικών, καλά είναι να γνωρίζουν ότι ο νόμος προβλέπει τη διακοπή των μαθημάτων σε περίπτωση επιδημίας. Κι αυτό γίνεται για την προστασία των παιδιών. Όχι για να "κάθονται" οι δάσκαλοι, όπως λένε κάποιοι! Αλλά όταν υπάρχουν γονείς που με την πρώτη ευκαιρία βρίζουν τους δασκάλους των παιδιών τους, τότε ποια συμπεριφορά να περιμένει κανείς από αυτά τα παιδιά στο σχολείο; Μην εκπλησσόμαστε λοιπόν από το βίντεο που δείχνει μαθητή να "λούζει" στις βρισιές την καθηγήτριά του. Από το σπίτι ξεκινάνε όλα. Και, δυστυχώς γι αυτή την κατηγορία γονέων... στο σπίτι κάποια στιγμή καταλήγουν όλα! Μόνο που τότε είναι αργά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερπετά του δημοσίου από εσάς είτε η πολύ δημοκρατία στα σχολεία χωρίς την κατάλληλη δια παιδαγωγειση!! Κάποτε οι δάσκαλοι μας να είναι καλά εκεί που είναι μας μετέδιδαν εκτός από γράμματα και αδιασηστες αρχές σεβασμό ήθος ευγένεια που από μια ορισμένη γενεια δικιά σας που αναλάβατε την παιδεία ενοω τους από 30 μέχρι 50 χρόνων που είναι τώρα τα ρημαξατε όλα!! Οι γονείς σαφώς δείξουν αρχές στα παιδιά τους αλλά επειδή όλα είναι χειρουργικά τώρα όταν βλεπουν ένα πεδιο ατημωρισιας και πολύ( δημοκρατικούς το) το εκμεταλλεύονται!!! Στην εποχή μου πενηντάρης είμαι θα διανοουμασταν να κάνουμε κάτι τέτοιο;;; Ούτε που περνούσε από το μυαλό μας γιατί το κεφάλι μας θα ήταν μέσα στο καζοντενεκε!! Δυστυχώς μόνο για το μισθό είστε που οι ποιο πολύ δεν τον αξίζετε!! Γιατί δεν δέχεστε την αξιολογήσει του κράτους αν αξίζετε να είστε εκεί που είστε???

      Διαγραφή
    2. Αφού σε συγχωρήσω για την έκφραση "ερπετά του δημοσίου", μιας και δεν ξέρεις τι σημαίνει, θα σου έλεγα ότι για να λες για τους δασκάλους σου "να είναι καλά εκεί που είναι", σημαίνει πως οι γονείς σου σε διαπαιδαγώγησαν σωστά και σου έμαθαν να τους σέβεσαι. Αντίθετα εσύ, με αυτά που γράφεις, δείχνεις ότι στα δικά σου παιδιά έχεις διδάξει μίσος και όχι σεβασμό για τους δασκάλους τους. Όσο για την ατιμωρησία στα σχολεία, καλύτερα να διαβάσεις τους νόμους για να καταλάβεις πού οφείλεται. Πάντως δεν ξέρω κανέναν εκπαιδευτικό που να θέλει να τον ειρωνεύονται ανήλικα παιδιά (όπως πρόσφατα είδαμε σε βίντεο από ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης) και να κάθεται απαθής. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα χέρια τους είναι δεμένα. Και στο παραμικρό παρατράγουδο, εκτός από τον νόμο θα έχουν να αντιμετωπίσουν και άξεστους γονείς σαν κι εσένα. Τέλος, σχετικά με την αξιολόγηση, ποιος σου είπε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αρνητικοί. Εδώ αξιολογούμαστε κάθε μέρα από χωριάτες σαν και σένα και θα φοβηθούμε τους αξιολογητές του δημοσίου;

      Διαγραφή
    3. Αυτοί οι χωριάτες σαν εμάς που έχουμε αξίες μέσα μας και της μεταδίδουμε προσπαθούμε να κρατήσουμε ότι μπορούμε σ αυτή τη κοινωνία!! Όσο γιατί τα παιδιά μου είναι υποψήφια συμπεριφοράς σε πληρωφωρω!!! Ότι είσαστε ερπετά του δημοσίου δεν υπάρχει αμφιβολία!! Από τα πολύ δηλητηριοδει μάλιστα!! Μόνο μισθό γκουρλακ και δεν γαρίδες!!! Πέρα από μας ας καούν τα πάντα!!! Τους μίλησες ποτέ τη είναι η λέξη σεβασμός ήθος ιδανικά! Αν τα ξέρεις και εσύ!!

      Διαγραφή
  4. Αμέσως η κακία σας για τους δασκάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειστε εκτός θέματος. Το θέμα ειναι οι ιώσεις κ πως θα προστατέψουμε όλοι τα παιδια μας. Αφήστε τους δασκάλους να κάνουν την δουλειά τους. Σε λιγο θα πούμε οτι φταίνε αυτοί που αρρωσταίνουν τα παιδια!!!
    Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεγάλε κούρασες !!!!
    αισιχτιρ αγράμματε μάθε να γράφεις πρώτα ελληνικά που έχεις κι άποψη ζώο παιδιά έκανες για να τα προσέχεις εσύ ηλίθιε Όχι να ρα στείλεις στο σχολείο άρρωστα. Άλλωστε γι αυτό το λένε σχολείο και όχι νοσοκομείο.Μαλλον άρρωστο σε στέλναμε και σένα γι αυτό εξελίχθηκες έτσι με βλάβες ανεπανόρθωτες στον υποτυπώδη εγκέφαλο που διαθέτεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκπαιδευτικοί.
    Μάξιμουμ 20 σαρανταπεντάλεπτα την εβδομάδα εργασία,
    Μετά ανάλογα με τα χρόνια,ανα 1 η 2 χρόνια μείωση κατά 1 κάθε φορά.
    Μισθός 1200€ μίνιμουμ το μήνα.
    Μαύρα από φροντιστήρια κατ’οικον.
    3 μήνες καλοκαίρι διακοπές.
    15 μέρες Χριστούγεννα και 15 μέρες Πάσχα,
    17 Νοεμβρίου,25 Μαρτίου,28 Οκτωβρίου,
    Κάτι εκλογές,κτλ,
    Συν το 5ημερο η εβδομάδα.
    Δούλευε εσυ περήφανε και φιλότιμε ελεύθερε επαγγελματία από Δευτέρα έως Σάββατο,κάποιοι και Κυριακή,
    Και πλερωνε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων.
    Παράκληση να περάσει το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι μου λέει ότι ήθελες να γίνεις εκπαιδευτικός αλλά μάλλον κάτι δεν πήγαινε καλά με τα γράμματα. Δεν πειράζει. Μου προξενεί όμως εντύπωση όταν λες ότι εσύ πληρώνεις τους μισθούς των εκπαιδευτικών, όταν όλοι ξέρουμε ότι το 95% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις κάτω από το αφορολόγητο. Άσε να μιλήσουν οι άλλοι μισθωτοί που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους, γιατί δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα.

      Διαγραφή
    2. ναι, μπορεί και να είναι έτσι άλλα πες μας (σε μια χωρά χωρίς πρόγραμμα) το δικό σου ρόλο. διότι σε κόβω για φας φουντα.

      Διαγραφή
    3. Είμαι εκπ/κός και σου λέω ότι :
      1)δεν παίρνουμε 1200 ευρώ αλλά 950.
      2)το καλοκαίρι κλείνουμε τέλος Ιουνίου άρα καθόμαστε 2 μήνες.
      3)παλεύουμε μέσα στην τάξη με 25-28 παιδιά που έχουν τις ιδέες σου και προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε την γνώση.
      4)ερχόμαστε σε εσένα ελεύθερε επαγγελματία σου δίνουμε δουλειά και χρήματα και δεν κόβεις απόδειξη, ενώ εμείς φορολογούμαστε από το 1ο ευρώ.
      5)ας γινόσουνα και εσύ εκπ/κός στο κάτω κάτω , γιατί δεν έγινες ?
      Άμα πια με τους εκ/κούς συνέχεια.

      Διαγραφή
  8. Ας γινοσουν και εσύ δάσκαλος και όχι ελ.επαγγελματιας! Αλλά όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ