Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η αγορά τάφου ως μοχλός πίεσης για εκταφή στα νεκροταφεία Βέροιας

Προσωρινή λύση στον «κορεσμό» - Τι γίνεται με τα νέα νεκροταφεία;
Το θέμα της πληρότητας στα νεκροταφεία της Βέροιας επανήλθε στη χθεσινή και πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή στάθηκαν οι 7 προτάσεις για έργα της παράταξης του Αντώνη Μαρκούλη στον προϋπολογισμό του 2020, μεταξύ των οποίων και η μετεγκατάσταση των νεκροταφείων. Κάτι που όμως έχει δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή (από την προηγούμενη θητεία της) σε χώρο που έχει επιλεγεί βορειοδυτικά του Εργοχωρίου, εντός αγροκτήματος Πατρίδας.

Παίρνοντας τον λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται από δημότες που αρνούνται την εκταφή των συγγενών τους μετά από την πενταετία, λέγοντας πως ναι μεν υπάρχει δυσχέρεια αλλά μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται όλοι, ενώ το πρόβλημα λύνεται σταδιακά με την πίεση στους συγγενείς για αγορά τάφου.
«Υπάρχει μια πρόσκαιρη δυσχέρεια αλλά μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κάποιον. Το πρόβλημα λύνεται εν μέρει με την απαγόρευση παράτασης της εκταφής πέραν της πενταετίας που έχει επιβάλλει ο δήμος, ενώ σε όσους αρνούνται την εκταφή, προτείνεται -ως μοχλός πίεσης- η αγορά του τάφου, κάτι που άρχισε ήδη να αποδίδει καθώς έγιναν 3 εκταφές και υπάρχει μια σχετική ροή», ανέφερε ο αντιδήμαρχος. Μέτρο πίεσης που θα φέρει και έσοδα στο δήμο, συμπληρώνουμε εμείς.

Σχετικά με τα νέα νεκροταφεία, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των εγκρίσεων. Μέχρι και χθες βρέθηκαν από κοινού στο σημείο με την Αρχαιολογία -στην οποία «σκαλώνει» η έγκριση- για να γίνουν οι απαραίτητες τομές και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται το πόρισμά της για να προχωρήσει ο δήμος στη δημιουργία των νέων νεκροταφείων.

Ο χώρος που έχει επιλεγεί για τα νέα νεκροταφεία, έχει έκταση 90 στρέμματα, από τα οποία, όπως έχουμε ενημερωθεί, ήδη έχουν απορριφθεί σχεδόν τα μισά, με τα αισιόδοξα σενάρια του δήμου να κάνουν λόγο για έγκριση τουλάχιστον μιας έκτασης 40 στρεμμάτων, διπλάσιος από την έκταση που καταλαμβάνουν τα νεκροταφεία στη ΔΕΗ.

10 σχόλια:

  1. Αργήσαμε πολύ σαν πόλη. Το να πιέζεις κάποιον όμως να αγοράσει τάφο είναι λάθος ,στην προοπτική ότι τα νεκροταφεία θα φύγουν σύντομα απ'αυτό το σημείο. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία που ζητάει παράταση της ταφής φοβούνται για την κατάσταση του σώματος του συγγενούς τους. Μακάβριο αλλά αληθινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια είναι η λύση.Ιδιωτικά κοιμητήρια ή αποτέφρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η σημερινη εικονα του κοιμητηριου ασχημη.
    εαν τελικα μετακινηθουν σε νεα τοποθεσια να γινουν με πολυ προσεγμένες προδιαγραφές, να "επιβληθεί" μια σχετικη ομοιομορφία και σιγουρα να μην επιτρεπονται οι υπερβολες που συχνα δυστυχως υπαρχουν ακομα και εκει που ολοι μας (ευτυχώς) είμαστε... ίδιοι και ίσοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν χρωστάς σε τράπεζα,υπάρχει κίνδυνος έξωσης και πλειστηριασμου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΥΛΙ Ο ΤΑΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

      Διαγραφή
  5. Γτ πολυ απλα δεν σταματαμε να πεθαινουμε;

    -Ποντια ξανθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άκουσα για 6.000 ευρώ για να αγοράσεις οικ.τάφο!Αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από το ρεπορτάζ λείπει ένα στοιχείο το οποίο θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί: Ποιό ποσό ζητά ο Δήμος για την εξαγορά του Μνήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ