Quantcast

http://picasion.com/

«Τρύπα» 300.000€ στα ταμεία του ΕΧΚ Σελίου βρήκε η νέα Διοίκηση

Μήνυση στον πρώην ειδικό συνεργάτη για υπεξαίρεση - Πρ. πρόεδρος: «Είχαμε ένα φίδι κολοβό και επικίνδυνο»
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 20/12 η νέα Διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, προκειμένου να
ενημερώσει όπως ειπώθηκε, την κοινωνία της Βέροιας για τις κινήσεις της τις 40 ημέρες που έχει αναλάβει καθήκοντα. Εκ μέρους του ΔΣ, ο πρόεδρος Γιώργος Μιχαλιάς, αναφέρθηκε στα οικονομικά και διοικητικά λάθη της πρώην Διοίκησης, στην εικόνα που παρουσίαζε το ΕΧΚ στις 8/11 όπου ανέλαβε καθήκοντα η νέα Διοίκηση, έκανε λόγο για «μαγειρεμένους» ισολογισμούς, απλήρωτα ενοίκια, λογαριασμούς και υποχρεώσεις, απλήρωτους υπαλλήλους αλλά και ένα τεράστιο έλλειμμα που διαπιστώθηκε στα ταμεία, ονοματίζοντας ως υπεύθυνο τον πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΧΚ, Ζαχαρία Βουλουτάκη.

Αναφορά με ημερομηνίες και γεγονότα
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ο κ. Μιχαλιάς αναφέρθηκε επιγραμματικά στα γεγονότα με ημερομηνίες. Συγκεκριμένα:
Στις 17/10 διορίστηκε η νέα Διοίκηση του ΕΧΚ Σελίου, η οποία στις 24/10 έκανε την πρώτη επίσκεψη στο βουνό για την παράδοση - παραλαβή, η οποία δεν έγινε, καθώς η πρώην επιτροπή δεν ήταν έτοιμη και δεν υπήρχε καταγραφή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού προς παράδοση (Η παράδοση - παραλαβή έγινε τελικά στις 8/11).
Στις 25/10 παραδόθηκαν οι κωδικοί των τραπεζών, από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΧΚ στην μόνιμη υπάλληλο και στις 20/11 διαπιστώθηκε οικονομικό έλλειμμα από έναν λογαριασμό του ΕΧΚ, που αφορά στα έτη 2016, 2017, 2018. Το έλλειμμα αυτό, όπως αναφέρθηκε, είναι 6ψήφιο νούμερο και δεν ξεπερνά τις 300.000€.
Για το λόγο αυτό, καλέστηκε συνάντηση της νέας Διοίκησης με τον πρόεδρο, τον ταμία και τον ειδικό σύμβουλο της πρώην διοίκησης, η οποία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22/11 ώστε να δοθούν εξηγήσεις. Κατά τη συνάντηση, ο ειδικός σύμβουλος είπε πως υπάρχουν εξηγήσεις για το έλλειμμα και πως ο τότε πρόεδρος δεν γνώριζε κάτι, ενώ στις 25/11 επέστρεψε στο λογαριασμό μέρος των χρημάτων (5ψήφιο νούμερο) και ενώ δεσμεύτηκε πως θα προσέλθει για εξηγήσεις, δεν εμφανίστηκε. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλιάς, όταν ενημερώθηκε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής ΕΧΚ Κώστας Τζελέπης, είπε χαρακτηριστικά για το πρόσωπο του κ. Βουλουτάκη, «Είχαμε ένα φίδι κολοβό και επικίνδυνο», ενώ όπως είπε, για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκε και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Δόθηκε πλήρη εξουσία στον ειδικό σύμβουλο - Κατείχε αυθαίρετα κωδικούς
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μιχαλιά, δόθηκε πλήρη εξουσία στον ειδικό σύμβουλο από την απερχόμενη Διοίκηση, κάτι που απαγορεύεται. Συγκεκριμένα, ο ειδικός σύμβουλος κατείχε αυθαίρετα τους κωδικούς της τράπεζας όπου διατηρούνταν 2 λογαριασμοί του ΕΧΚ (επιτρέπεται μόνο μόνιμοι υπάλληλοι να τους κατέχουν, ο Ταμίας και ο Πρόεδρος - Ο Ταμίας καταργήθηκε από την πρώην Διοίκηση, κάτι που δεν προβλέπεται), ενώ ανάμεσα στους 2 λογαριασμούς του ΕΧΚ στην τράπεζα, υπήρχε και ένας δικός του. Επιπλέον, κατείχε και τον κεντρικό server διαχείρισης του site, των καμερών που υπάρχουν στο βουνό (που ακόμα δεν έχουν παραδοθεί και επιστρατεύθηκε... «hacker» για να σπάσει τον κωδικό μιας κάμερας) και του λογιστικού προγράμματος. Επίσης, ο ειδικός σύμβουλος δεν είχε στείλει στη ΓΓΑ τις ενημερώσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2019, αφήνοντας το ΕΧΚ εκτεθειμένο και χάνοντας έτσι την 3η δόση της τακτικής επιχορήγησης.

Επιστρατεύθηκε συνεργάτης από την Π.Ε. Ημαθίας προκειμένου να σταλούν έστω και εκπρόθεσμα οι ενημερώσεις στη ΓΓΑ και αναμένεται η πίστωση της 3ης τακτικής επιχορήγησης ύψους 30.000€.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, ενοίκια, λογαριασμοί, υποχρεώσεις
«Οι έκτακτοι υπάλληλοι έμειναν απλήρωτοι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019, γιατί το ταμείο δεν είχε χρήματα να τους πληρώσει, τη στιγμή που κάποιοι, όπως ο κ. Βουλουτάκης, πληρωνόταν, ενώ κινδύνευαν κάποια στιγμή να μην πληρωθούν και οι τακτικοί. Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι. 
Είχαν μείνει απλήρωτα ενοίκια 6 μηνών, κοινόχρηστα, προμηθευτές, συντηρητές, site (που κινδύνευσε να κλείσει) και άνθρωποι που προσέφεραν εργασία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος του ΕΧΚ, ο ειδικός σύμβουλος λίγο πριν τη λήξη της τελευταίας του σύμβασης, κατέθεσε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της πρώην Διοίκησης του ΕΧΚ, ζητώντας να του αναγνωριστεί ως υπάλληλος αορίστου χρόνου (είχε προσληφθεί με 4 συμβάσεις, με την τελευταία να έχει λήξει τον Οκτώβριο του 2019), καθώς όπως ισχυρίστηκε, εξυπηρετούσε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η υπόθεση για τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκε προχθές και ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε.
Μπορεί ο κ. Κόβας να μη θέλησε να αναφέρει το ακριβές ποσό που έλειπε από τα ταμεία, αρκέστηκε όμως στο να ενημερώσει πως δεν ξεπερνά τις 300.000€ και πως έχει γίνει μήνυση για υπεξαίρεση. 

Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα... 
«Τον προσλάβαμε να ξεσκονίσει τα αρχεία της πρώην Διοίκησης - Πέσαμε έξω στον άνθρωπο - Είμαστε συντετριμμένοι»
Παρών στη συνέντευξη τύπου και ο πρώην πρόεδρο της Επιτροπής ΕΧΚ Σελίου Κώστας Τζελέπης, που δήλωσε συντετριμμένος από την εξέλιξη που είχε η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του κ. Βουλουτάκη, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα παρέλαβε η τότε Διοίκηση από την απερχόμενη. Είπε πως η κατάσταση ήταν τόσο κακή και εκτός ελέγχου, που η νέα Διοίκηση είχε τόσο μεγάλο δρόμο μπροστά της και δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγξει τον κ. Βουλουτάκη, ο οποίος είχε την αμέριστη εμπιστοσύνη όλων.
«Το 2015 που αναλάβαμε βρήκαμε ένα κακοφορμισμένο πτώμα. Ένα λεηλατημένο ΧΚ. Δεν υπήρχαν υπάλληλοι να αναλάβουν τη διοικητική εξυπηρέτηση των αναγκών του κέντρου και την οικονομική διαχείριση, ούτε λογιστές για τις φορολογικές δηλώσεις. Τέσσερα χρόνια δεν υπέβαλλε φορολογική δήλωση, ωστόσο έπαιρνε βεβαιώσεις από την Εφορία και εισέπραττε κρατική επιχορήγηση μη έχοντας άδεια λειτουργίας. Μπήκε έτσι στο μάτι των ελεγκτικών μηχανισμών που πίεζαν τη Διοίκηση να βρει άνθρωπο να ξεσκονίσει τα αρχεία, να βρει τι είχε συμβεί και να τα παραδώσει στις Αρχές. Καταλήξαμε στον κ. Βουλουτάκη, του δώσαμε τη θέση του ειδικού συνεργάτη, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και νιώθουμε συντετριμμένοι. Η Διοίκηση δεν μπορεί να ελέγχει τα πάντα. Είχαμε ορίσει άνθρωπο ως κύριο χειριστή των συστημάτων του κέντρου. Πέσαμε έξω στον άνθρωπο. Αν έχουμε ευθύνες ως Διοίκηση, θα το βρούνε οι αρμόδιοι», σχολίασε ο κ. Τζελέπης.

Τι θα γίνει τελικά με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου;
Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλιάς, το προσωπικό είναι έτοιμο και, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα λειτουργήσει κανονικά για τον χειμώνα, ενώ γίνονται προσπάθειες να λειτουργεί και όλο το χρόνο. «Περιμένουμε προτάσεις από όλους τους φορείς και τον κόσμο. Θέλουμε βοήθεια. Το παλαιότερο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο δεν μπορεί και δε δικαιούται να κλείσει από ανθρώπους και επιτροπές», ήταν το τελικό σχόλιο του κ. Μιχαλιά.

Παρόντες στο πάνελ της συνέντευξης ήταν, εκτός του προέδρου κ. Μιχαλιά και το νομικού συμβούλου κ. Κόβα, τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Μπούρας, Τσίρης και Κακούλης, ενώ παρόντες στην αίθουσα ήταν και το μέλος του ΔΣ κ. Πιτούλιας, υπάλληλοι του ΕΚΧ Σελίου και κάτοικοι του Σελίου.















19 σχόλια:

  1. Ξέχασε ο κ.Τζελεπης να μας πει ότι ο συνεργάτης του δεν έχει πτυχίο, ήταν σαν γενικών καθηκόντων και δεν ειχε καμία προηγούμενη εμπειρία από δημόσια διοίκηση και ποσο των πλήρωνε χωρις γνώσεις. Και ακόμα τον υπερασπίζεται. Εναν που αυτός φύτεψε στο χιονοδρομικό χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δουλεύετε; Εσείς δεν λέγατε ότι τα νοικοκυρεψατε μέσα σε δύο θητείες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδη οταν ήταν 10.000 50.000 αντε 100.000 η τρυπά, κανεις δεν ειπε τιποτα. ιδιωτικα ολα, αλλα και παλι ποιος ασχολειται πλεον μαζι μας. Ελλας ελλας η χωρα της σιχασιας.
    ΥΓ βάλτε μπλε στόκο στην τρυπά αφού τελείωσε ο ροζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τους έλεγε κανείς για ιδιωτικοποιησεις μόνο που δεν το σκότωναν. Αυτοί ήρθαν με το δόγμα όλα του κράτους και ότι οι άλλοι έτρωγαν 40 χρόνια. Τώρα; Έπεσες από τα σύννεφα πρώην Πρόεδρε; Ήξερες τι είχες και για συνεργάτες και για το δσ. Πραγματικά σιχασια αυτό το Σελι, ποτέ δεν θα λάμψει. Μιζεροι.

      Διαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετά δεν θελετε τη Γερμανικη διαχειριση. Μνημονια μεχρι να σβησει η κολαση, τιποτα λιγοτερο. Λαμογια ολων των χρωματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μας σιχάθηκαν και οι γερμανοι (τεως βαρβαροι).

      Διαγραφή
  6. Που σε ρε Παπαδόπουλε!!!
    Δεν τολμούσε κανείς να αγγίξει δημόσιο χρήμα, γι'αυτό δεν υπήρχε χρέος και οι φυλακές ήταν άδειες.
    Τελικά στον Έλληνα ταιριάζει μόνο στρατιωτικό καθεστώς, χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστα με συγχωρείς. Βλαμένος είσαι?

      Διαγραφή
    2. ναι αλλα τωρα τρωμε το παραμυθι οτι εχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! να λεμε οτι εχουμε κατι που μπορει να ειναι και δημοκρατια ή μοιαζει με δημοκρατια. γιατι τελικα δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μαλλον πουθενα και ειδικα στην ελλαδα ...

      Διαγραφή
    3. προσκυνα ρε φιλε την ελευθερη οικονομια και ασε τα ονειρα. αντε κοκκινοι με κολεκτιβες, μαυροι με χουντες μονο βαρβαροτητα φέρατε.

      Διαγραφή
    4. Απάντηση στο 7:51', όχι ρε φίλε, απλά δεν είμαι άθεος κομμουνιστής.
      Αναγνωρίζω, στην ηλικία που είμαι και απαλλαγμένος από την προπαγάνδα της αριστεράς, ως τους μεγαλύτερους Έλληνες, που πρόσφεραν τα μέγιστα στο Ελληνικό έθνος, τους Μεταξά και Παπαδόπουλο.
      Εσύ, ως ζήτουλας, περίμενε να σε δώσει η ψευτοδημοκρατία σου κανένα κοκαλάκι, σαν τα σκυλάκια.

      Διαγραφή
    5. Κώστα να το κοιτάξεις αυτό αδερφέ.
      Το οτι τα έχουν κάνει σκατά οι πολιτικοί όλων των χρωμάτων, το οτι αποδείχτηκαν λαμόγια, δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν "ψευτο-πατριώτη" να εξυμνεί δικτάτορες, ανθρώπους που ανέβηκαν στην εξουσία με τέτοιο τρόπο, άσχετους απο εξωτερική πολιτική. Ανθρώπους που στο όνομα της φιλοπατρίας κατέστρεψαν τη χώρα. Γιατί αγαπητέ αμόρφωτε, το Ελληνικό Έθνος δεν είναι μόνο η εθνικιστικές κορώνες. Είναι και η οικονομία, η εξωτερική πολιτική (μπράβο στον Παπαδόπουλο για την Κύπρο), είναι η διπλωματία (πόλεμο θα είχες αν τον κρατούσανε κανα δυο χρόνια ακόμα). Τέλος πάντων. Καταλαβαίνω οτι το μορφωτικό σου επίπεδο είναι δημοτικού προφανώς και για αυτό μιλάς έτσι. Ξέχασες βέβαια να πεις οτι έκανε και δρόμους στη χαλκιδική. Κι ότι έκανα κι άλλα καλά. Αυτό δε λέτε όλοι οι φιλοχουντικοί?
      Ελπίζω να μη μεγαλώνεις παιδιά κώστα.
      Καλά χριστούγεννα.

      Διαγραφή
    6. Είχα σκοπό να μη σ'απαντήσω, γιατί ένα προς ένα είναι βγαλμένα από το θολό σου μυαλό.
      Στην Κύπρο, ανιστόρητε, ήταν ο Ιωαννίδης, υπήρχε ακμάζουσα εξωτερική πολιτική, μηδενικό εξωτερικό χρέος και στην τις άλλης βραβεύτηκε το Ελληνικό θαύμα της οικονομίας από τον ΟΟΣΑ (OECD).
      Εγώ μίλησα με ελάχιστα επιχειρήματα. Τώρα ποιος είναι ο αγράμματος και βλαξ εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί ένας νοήμον.
      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
  7. Τα 3.000.000€ τζίρο που έκανε το κέντρο σύμφωνα με τον Τζελέπη που ξοδεύτηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξοδεύτηκαν ρε φίλε, αλλά φαγώθηκαν..
      Είναι η νοοτροπία του νεοραγιά της μεταπολίτευσης, ότι φάμε, ότι πιούμε, και ότι αρπάξει ο κώλος μας.

      Διαγραφή
  8. Απορώ πως δέχεστε να διοικείτε κάτι τέτοιους φορείς. Αλήθεια, όταν αναλαμβάνετε εκεί καθήκοντα υπογραφετε καμία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχετε κατηγορηθεί για κάποια αδικήματα; Ελέγχονται αυτά από κάποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψάξτε και τις προηγούμενες δουλειές που τον βάλανε να κάνει του Ζαχαρία οι τοπικοί άρχοντες μας.. να δείτε τί λεφτά έφαγε... Σε κρίσιμες θέσεις τον φυτεύανε και χωρίς πτυχίο. Ο καλύτερος μάγκας ο Ζαχαρίας και χωρίς πτυχίο!!!! Ντροπή σε όλους σας που τον βάζατε σε θέσεις. Να παραιτηθείτε άμεσα!!!!!Βάλατε τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα. Ή δεν ξέρατε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντε αυτον τον πήρανε χαμπάρι. Σε χρόνο μηδέν, αρχισε τις αρπαχτες.
    Σκέψου να ηταν κατσικωμένοι καμια δεκαριά χρόνια τι θα γινόταν. Και ειναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι υπόλοιποι; Αριστερά και κουραφέξαλα. Σαν εφιάλτης μου ερχονται στο μυαλό όλες οι παπάτζες τους. Και για να εχουμε και μια ιδέα του ξεχαρβαλώματος. Παραδέχτηκε οτι τα πήρε. Ειναι εξω; Ειναι μέσα; Κατασχέθηκε η περιουσία του; Θα μας πει κανείς; Και οι ιστρούχτορες που κόβαν και ράβαν; Εξω κι αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ