Δυσαρέσκεια του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας για τις ανακοινώσεις de minimis

Λύση, αλλιώς... τρακτέρ!
Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας μετά και της χθεσινές ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ περί de minimis στήριξης στα ροδάκινα και νεκταρίνια, εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τα χαμηλά ανά στρέμμα ποσά (70 και 50 ευρώ αντίστοιχα) και τον αποκλεισμό των συμπυρήνων ροδακίνων από την επιχορήγηση, ενώ προειδοποιούν πως θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους το μετά τις 20 Ιανουαρίου, αν δεν έχει δοθεί μέχρι τότε ουσιαστική λύση. 
Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση:

«Εάν κανείς θεωρεί ότι ο αγροτικός κόσμος είναι ικανοποιημένος με όσα εξαγγέλθηκαν είναι βαθιά γελασμένος. Η αναλγησία συνεχίζεται και η εξαθλίωση βαθαίνει. Μετά από μια πενταετία περικοπών, «εμπάρκο», φυσικών καταστροφών, βαριάς φορολογίας, αύξησης του κόστους παραγωγής, εξευτελιστικών τιμών παραγωγού, οι χθεσινές εξαγγελίες μοιάζουν αστείο.

Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη στήριξη σε όλα τα είδη του ροδάκινου (επιτραπέζια-νεκταρίνια-συμπύρινα) παραμένει και μάλιστα διατρανώνεται μπροστά στα «ψίχουλα» και τον αποκλεισμό.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας πιστός στο πρόγραμμά του προετοιμάζει την «ευρεία σύσκεψη των φορέων για το παρόν και το μέλλον του ροδάκινου» και παράλληλα καλεί τους Αγρότες σε δυναμικές κινητοποιήσεις με τρακτέρ, στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, εάν και εφ όσον μέχρι τότε δεν έχει δοθεί κάποια ουσιαστική λύση.

Λύση που θα μας επιτρέπει το δικαίωμα στην επιβίωση και στην συνέχεια της καλλιέργειας.

Καλούμε τον κόσμο δίπλα μας σε εγρήγορση και ετοιμότητα ώστε για άλλη μια φορά με την δυναμική του αγώνα μας (και όχι με ευχολόγια) να καταφέρουμε αυτά που μας αξίζουν».

1 σχόλιο:

  1. ασε ρε χαλκιδη τισ μπαρουφες... βγαλε το κουστουμι και πηγενε να κλαδεψεις κανενα δεντρο ..που την ειδεσ υπουργος ολη την ημερα για καφε και ουισκια με τον αλλον τον χασομερη παπακςνσταντινου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ