Quantcast

http://picasion.com/

Επιχείρηση «σκούπα» για το τσιγάρο στα μαγαζιά της Βέροιας - Έπεσαν τα πρώτα 500ευρα

Τσιγάρο τέλος! Στο δρόμο οι καπνιστές
Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί εδώ και μερικές ημέρες στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, μετά το «ντου» των αρμόδιων αρχών σχετικά με το κάπνισμα σε δημόσια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η επιχείρηση «ακαπνίας» όμως δεν

σταματάει εδώ, καθώς η Ελληνική Αστυνομία σχεδιάζει σαρωτικούς ελέγχους παντού! Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι που καπνίζουν στην εργασία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις.
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι - Έπεσαν τα πρώτα 500ευρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, στους δρόμους της Βέροιας βγήκαν τα πρώτα μικτά κλιμάκια που ελέγχουν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς από τις 18 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει και τα πρόστιμα. Ήδη η γραμμή του «1142» εγκαινιάσθηκε, όπως εγκαινιάσθηκαν και τα πρόστιμα σε γνωστή καφετέρια της Βέροιας όπου βεβαιώθηκε θαμώνας να καπνίζει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αστυνομικοί, έπιασαν «επ’ αυτοφώρω» πελάτη καφετέριας να καπνίζει. Του επιβλήθηκε το νέο πρόστιμο που προβλέπει η ΚΥΑ και ανέρχεται στα 100 ευρώ (ο νόμος του 2010 προέβλεπε 50 ευρώ), ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που δεν είναι πάνω από 100 τ.μ., είναι 500 ευρώ για την πρώτη φορά.



Το ίδιο πρόστιμο ισχύει για κάθε παραβάτη που καπνίζει εντός χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

Αν μάλιστα πιαστεί να καπνίζει σε χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο ανεβαίνει στα 200 ευρώ.


Αντίστοιχα το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ., είναι 500 ευρώ. Για την κατηγορία κέντρων εμβαδού άνω των 100τ.μ. το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας. Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.
Τέλος πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

26 σχόλια:

  1. Το ρεπορτάζ δεν ειναι έγκυρο ως προς τα γεγονότα . Τα πρόστιμα τα έβαλε η Αστυνομία κη μονη που ελέγχει. Που ειδατε μικτα κλιμακια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ 500€ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ

      Διαγραφή
    2. και ποιος θα παει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ η κανενας απο τον ΔΗΜΟ? χαχαχαχα...μην τους κουραζουμε τους ανθρωπους...για ολα η αστυνομια

      Διαγραφή
  2. Στο γήπεδο της Βέροιας το Σάββατο γιατί δεν πέσαν πρόστιμα;;;δημόσιος χώρος που συναθροίζονται ανήλικοι δεν είναι;για ψάξτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε 10 μέρες να πέφτουν και 2-3 πρόστιμα και σε 2-3 μήνες δε θα καπνίζουν ούτε έξω από τα μαγαζιά, όχι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάπου κάπως κάποτε. Γράψτε συγκεκριμένα στοιχεία. Χθες το βράδυ σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά το τσιγάρο πήγαινε ντουμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομος ψηφισμενος το 2009, εχουμε 2020 κι ακομα το συζηταμε. κακομαθημενοι ελλαδιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρασκευή και Σάββατο παντού κάπνιζαν μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρωπαϊκό κράτος,το τσιγάρο μας πείραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλά είναι τα άσχημα που έχουμε αλλά μετά από τόσα χρόνια (δεκαετίες)"αγώνα " κατά του καπνίσματος είναι καιρός να αλλάξει κάτι. πλέον δεν μπορεί να σταθεί κανένας αντίλογος από καπνιστές, μαγαζάτορες περιπτεράδες κτλ

      Διαγραφή
  8. Στο Αιγες την Κυριακη στο ματσ με τον ΠΑΟΚ δεν καπνησε κανεις. Μπραβο σε ολους, αφεντικο και πελατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριως ειναι θέμα ιδιοκτήτη. εαν αυτος φαει στα αυτια την 500αρα θα βαλει μυαλο και δε θα αφήνει κανεναν να καπνισει.

      Διαγραφή
  9. Γραψτε σε ποια μαγαζια δεν καπνιζουν να τα προτιμα ο κσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλεος με το τσιγάρο. 11 χρόνια παλεύουμε. Και εσείς με τα μαγαζιά στους καπνιστές βασίζεστε; Είναι πολύ αστείο επιχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντού όλοι καπνίζου, η αστυνομία είναι ανίκανη να επιβάλει το νόμο. Είμαστε πρωτόγονος λαός, πρέπει όλοι να ντρεπομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα δειξει σε 1 μηνα τι θα γινει τελικα. Αυτη τη φορα μαλλον θα ειναι το τελος του τσιγαρου.

      Διαγραφή
  12. θελουμε δε θελουμε αυτη τη φορα θα μαθουμε οτι καπνιζουμε μονο σε ανοιχτο χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά ως φαίνεται... αποδεικνύεται πετυχημένο το τυράκι του τσιγάρου που έριξε η κυβέρνηση στο λαό για να μασουλά ολημερίς και ολονυχτίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιτέλους αφήστε μας να καπνισουμε ελεύθερα. Έχουμε δικαιωματα κι εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

      Διαγραφή
    2. ΕΑΝ ΤΑ 500ΑΡΙΚΑ + 100ΑΡΙΚΑ ΠΕΣΟΥΝ "ΣΑΝ ΧΑΛΑΖΙ" ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ... ΤΖΑΚΙΑ!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ