Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νόστιμα Σκιουφιχτά με τόνο και λαχανικά!

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Σκιουφιχτά ή σιουφιχτά είναι Κρητικά ζυμαρικά και παρασκευάζονται από αλεύρι, νερό και ελαιόλαδο (έχουν σχήμα βαρκούλας!) Σκιουφίζω θα πει στρουφίζω, δηλαδή στρίβω και πλάθω. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό με λίγο λάδι και αλάτι, αφού τα

έχουμε κοσκινίσει για να φύγει το αλεύρι και τα σερβίρουμε με καλό τυρί ή ανθότυρο. Αν θέλουμε τα περιχύνουμε με στακοβούτυρο ή φρέσκο βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε κάψει. Όπως όλα τα ζυμαρικά, μαγειρεύονται με χίλιους δυο τρόπους. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια νηστίσιμη εκδοχή, με τόνο και λαχανικά! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:


Υλικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένη)
2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε μικρά καρέ)
5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
400 γρ ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
300 γρ τόνος (σε νερό)
400 γρ σιουφηχτά μακαρόνια
2 κ.σ. κάπαρη καλά ξεπλυμένη για το σερβίρισμα
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 5΄ μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη και κατόπιν την πιπεριά και το θυμάρι. Αφήνουμε να μαλακώσουν οι πιπεριές και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον τόνο (τον οποίο έχουμε μαδήσει με τα χέρια μας). Μαγειρεύουμε για 10΄συμπληρώνοντας με λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι, προσθέτοντας στο τέλος την κάπαρη και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ