Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ολοκληρώθηκαν οι Σαββατιάτικοι αγώνες του 8ου Φιλίππειου Δρόμου στο κέντρο της Βέροιας

Με μεγάλη συμμετοχή και τσουχτερό κρύο
Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 7/12 οι τρεις αγώνες δρόμου που διεξήχθησαν στο κέντρο της Βέροιας, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του 8ου Φιλίππειου Δρόμου. Παρά το τσουχτερό κρύο, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών, με εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών να στήνονται στην γραμμή της εκκίνησης και για τους τρεις αγώνες. Μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, μωρά στην αγκαλιά των γονιών τους (λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό), ηλικιωμένοι, γυμνασμένοι και αγύμναστοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς, τα παιδιά του Συλλόγου ΜΑμΑ και του ΚΕΜΑΕΔ, παρέες, ομάδες από φροντιστήρια, γυμναστήρια, συλλόγους και φορείς, μέχρι και τα αδέσποτά μας! Όλοι έτρεξαν στους Σαββατιάτικους αγώνες του Φιλίππειου!
Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 18:00 για τους μαθητές Δημοτικού, που ξεπέρασαν τους 300, κάνοντας έναν γύρο των 1000 μέτρων στο κέντρο της Βέροιας. Ένα τέταρτο αργότερα δόθηκε από τον guest star του 8ου Φιλίππειου, τον Κενυάτη δρομέα Amos Coech, η εκκίνηση του αγώνα των 1800 μέτρων μαθητών Γυμνασίου, με τους δρομείς να ακολουθούν σχεδόν την ίδια διαδρομή, ενώ λίγο μετά τις 18:30 δόθηκε από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, η εκκίνηση για τον αγώνα CityTrail 4500m - Run & Discover Veria, που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά και με τους περισσότερους από 300 δρομείς να τρέχουν σε μια ειδική διαδρομή, μέσα από τις παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας, πάνω από το ποτάμι και μέσα στον εμπορικό πεζόδρομο.
Σκοπός του αγώνα, πέρα από το δρομικό κομμάτι, ήταν οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Βέροιας μέσα από μια βραδινή διαδρομή. Βέβαια, κάποιοι δρομείς, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές... χάθηκαν (!) στη διαδρομή και άργησαν να τερματίσουν. Όλοι όμως απόλαυσαν στον τερματισμό νεράκι, μπανανούλα, ροφήματα και δωράκια, ενώ ανταμείφθηκαν με ένα αναμνηστικό μετάλλιο.
Ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων και βραβείων στους 3 πρώτους άνδρες και γυναίκες του κάθε αγώνα.

Το πρωί της Κυριακής 8/12 και ώρα 10:30 θα γίνει η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 14,5 χιλιομέτρων, από το Στέγαστρο των Βασιλικών τάφων Βεργίνας και με τερματισμό το Δημαρχείο της Βέροιας. Στις 10:40 θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα 500 μέτρων μαθητών Α', Β' και Γ' Δημοτικού, από το Μπάσκετ της Ελιάς και με τερματισμό το Δημαρχείο.

Δείτε τα ονόματα των νικητών και το φωτορεπορτάζ του veriotis.gr:

1000 μέτρα Δημοτικών

Κορίτσια
1. Καραμπινέση Νικολέτα
2. Αυτζίδου Ελισάβετ
3. Πάντσιου Αλίκη

Αγόρια
1. Ντακόπουλος Νίκος
2. Γκαρμπούνης Γιώργος
3. Τσεσμελής Γιάννης

1800 μέτρα Γυμνασίων

Κορίτσια
1. Μπαρμπαρούση Ίλια
2. Λάζου Έμυ
3. Στίμου Μαρία

Αγόρια
1. Αθανασάκης Παναγιώτης
2. Καραγιάννης Αλέξανδρος
3. Λιόβας Δημήτρης

CityTrail 4500m - Run & Discover Veria

Κορίτσια
1. Τσαπαλή Άννα - Μαρία
2. Σουκιούρογλου Ζωή
3. Ιγγλέζου Ασημίνα

Αγόρια
1. Μηνάς Πέτρος
2. Παπανικολάου Δημήτρης
3. Παπαδόπουλος Δημήτρης


















































































































































4 σχόλια:

  1. και του χρόνου περισσότεροι, μπράβο στους αφανείς εθελοντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία όλα αλλά οι συνήθεις ύποπτοι τα σκυλιά είχαν την τιμητική τους ανάμεσα στα παιδιά μπερδεύοντας τα άλλα γαυγηζαν φοβήθηκαν κάποια παιδιά κ κάποιοι από τους συμβούλους κ ο δήμαρχος βαρουσαν τα νταούλια σαν δεν ντρέπονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εδώ "λύσσα κακιά" με το Δήμαρχο, αφού μας εξήγησαν ότι γέμισε το κυκομείο και ο νόμος λέει ότι όποια πιάνου τα στειρώνουν και τα αφήνουν ελεύθερα από εκεί που τα βρήκαν. Δεν βοηθάν και τα σχετικά σωματεία να βρεθεί μια λύση πέρα του τυπικού νόμου. πχ. να τα μαζέψουν σε χώρο περιφραγμένο για να γλιτώσει ο κόσμος. αν δεν αλλάξει ο νόμος κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. τι δε καταλαβαίνεις ; πίεσε τον βουλευτή σου να αλλάξουν το νόμο επιτέλους να γλιτώσουμε όλοι.

      Διαγραφή
  3. το κερδος θα ειναι αν αρχισει να μπαινει στη ζωη μας σε καθημερινη βαση η κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ