Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Ημαθιώτης που έμαθε τους Γερμανούς να τρώνε λουκουμάδες!

Φέτος, κάτι καινούριο μας περίμενε στο Μόναχο: μια καντίνα, όπως την έχουμε συνηθίσει εμείς οι Έλληνες, με μοντέρνα εμφάνιση και περιεχόμενο σίγουρα όχι «βρώμικο»! Η καντίνα με τους αφράτους λουκουμάδες και όλα τα λαχταριστά πέριξ που τους συνοδεύουν, μπήκε στη ζωή μας στα μέσα του
Σεπτεμβρίου, τη γλύκανε σίγουρα και μας έχει κάνει να περιμένουμε με αγωνία την επόμενη ανακοίνωση με την τοποθεσία που θα βρίσκονται!
Δημοσιογράφος του bavariagr.de συνάντησε τους ιδιοκτήτες της καντίνας, τον Χρήστο Αδαμόπουλο με καταγωγή από τη Νάουσα και τον Hakan Tepeli από την Τουρκία! Μια φιλία και μια συνεργασία, που έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Πάμε να δούμε τι είπαν στην συνέντευξή τους:
Πως ξεκινήσατε αυτή την επιχείρηση και τι θέλατε να πετύχετε;

Η ιδέα ξεκίνησε μετά από ένα αστείο. Όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι και εμείς κάθε φορά που είναι να έρθει ένας συγγενής ή ένας φίλος από Ελλάδα, ρωτάει πριν αν θέλουμε να μας φέρει κάτι. Έτσι για την κ. Χρυσούλα (μητέρα της γυναίκας μου) τα τελευταία 2 χρόνια η απάντηση ήταν ίδια. ΛΟΥΚΟΥΜΆΔΕΣ. Αναρωτήθηκε λοιπόν η ίδια και μας ρώτησε πώς και δεν μπορούμε να βρούμε σε ολόκληρο Μόναχο λουκουμάδες! 
Έτσι λοιπόν μας φάνηκε αστείο στη αρχή το να μας φέρνουν από Ελλάδα τους λουκουμάδες και η ιδέα ρίζωσε καλά. Γιατί λοιπόν να μην τους φτιάξουμε εμείς και να φέρουμε εμείς τους λουκουμάδες στο Μόναχο και η ιδέα υλοποιήθηκε και είναι αυτό που βλέπετε σήμερα. 
Μέσα από αυτό το καινούριο ταξίδι που λέγεται Λουκουμάδες εγώ προσωπικά μετά την υλοποίηση και την επίτευξη των στόχων μας θα ήθελα να κάνω την οικογένεια μου περήφανη και να μάθω στα παιδιά μου να έχουν το θάρρος να κυνηγήσουν έστω και μια απλή ιδέα.. Δεν ξέρεις πότε σε τι θα σου βγει.
Πως επιλέξατε την καντίνα, αντί για ένα τυπικό είδος καταστήματος;

Σαν πρώτη κίνηση μας άρεσε η σκέψη της μετακίνησης γνωρίζοντας καλύτερα κάθε γωνιά του Μονάχου και όχι μόνο. Μετά όμως το ενδιαφέρον και την αγάπη που μας δείχνει ο κόσμος καθημερινά ίσως το επόμενο βήμα να είναι ένας σταθερός χώρος για τους LukumadesMUC.
Υπάρχει κάποιο μυστικό στην κουζίνα σας;

Αρχές καλοκαιριού βρεθήκαμε στην πόλη του οίνου την πόλη μου την Νάουσα. Εκεί λοιπόν ρώτησα τον πολύ καλό μου φίλο και Maestro Pizzaiolo Σάββα Παπαδόπουλο (@savvas kriton papadopoulos) να μου πει κάποιο μυστικό για την ζύμη. Την απάντηση του την έχω υιοθετήσει καθώς μου είπε πως η πολυτιμότερη μυστική συνταγή είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις.. Έτσι ο κόσμος που μας τιμά με την παρουσία του, παίρνει όλη αυτή την αγάπη μέσα από το μεράκι και τους λουκουμάδες μας.
Πόσο σημαντική είναι η σχέση πελάτη- εστιάτορα και οι εκάστοτε διαφορετικές κουλτούρες για το concept σας;

Η σχέση μας με τον πελάτη είναι πολύ σημαντική άλλωστε για οποιοδήποτε Konzept είναι αυτός ο πιο αυστηρός κριτής. Μας χαροποιεί το γεγονός το ότι είμαστε και μια πόλη σαν το Μόναχο με τόσες διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες και εμείς σαν LukumadesMUC είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε την κάθε άποψη, ώστε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Να περιμένουμε και εκπλήξεις με περισσότερο άρωμα Ανατολής, ύστερα από αυτή τη δυνατή συνεργασία μεταξύ ενός Έλληνα κι ενός Τούρκου;

Οι συνταγές γράφονται σε διάφορες γλώσσες τα μυστικά όμως διαδίδονται από γενιά σε γενιά. Έτσι με τον συνεργάτη μου προσπαθούμε να βάλουμε το άρωμα της Ανατολής στην Ελληνική συνταγή οπότε να περιμένετε να σας εκπλήξουμε γευστικά ευχάριστα.
Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Το Μόναχο είναι μια πόλη με πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες. Έτσι και εμείς με γνώμονα την αγάπη και το μεράκι σε αυτό που κάνουμε ευχόμαστε η οικογένεια των Lukumadesmuc να μεγαλώσει. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο, να ευχαριστήσω 3 ανθρώπους για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ο κύριος Στέφανος που μας άνοιξε τα χαρτιά του και μας εμπιστεύτηκε την τόσο ωραία συνταγή. Ο Σάββας ο Παπαδόπουλος που μας είπε τα μυστικά της ζύμης και ο Κωνσταντίνος ο Λιαπης γνωστός και σαν κόκκινος σκούφος για όλη την βοήθεια στο στήσιμο και σε όλη την οργάνωση της επιχείρησης.










2 σχόλια:

  1. Ειμαστε εθνικα υπερηφανοι για αυτο το επιτευγμα. Πρεπει να στησουμε στην πλατεια εναν αδριαντα, να θυμομαστε το επος του ελληνο,τουρκο,γερμανικου λουκουμα... Τι αλλο θα μας κανει πιο περηφανους απο αυτο , καθως και απο τις μοντελες μας που διαπρεπουν στα παρισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κύριε Ανώνυμε??!Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα μπει στη διαδικασία ν’απαντησω σε κάποιο πικρόχολο,κακοπροέραιτο σχόλιο!Με τη δίκη σας περίπτωση όμως είναι διαφορετικά!Θύμωσα!Θύμωσα πολύ!Όχι γιατί γράψατε το γεμάτο κακιά σχόλιό σας,αλλά γιατί δεν έχετε το θάρρος να το υποστηρίξετε επώνυμα.Γράψατε ένα κακό σχόλιο κ κρυφτήκατε πίσω από την ανωνυμία σας!Γιατί;Ντρέπεστε για κάτι;Ντρέπεστε για την άποψή σας;Ντρέπεστε για τα πιστεύω σας;Είμαι εδώ κ σας απαντώ επώνυμα όπως κ ο άνθρωπος της φωτογραφίας,όπως κ ο Τούρκος της φωτογραφίας,όπως κ οι μοντέλες στο Παρίσι,κι αυτές επώνυμα δουλεύουν κ βγάζουν το ψωμί τους!Δεν τρώνε το δικό σας!Ναι να στήσετε αδριάντα στην πλατεία της πόλης σας για όλους εμάς που αφήσαμε την πατρίδα μας,τις οικογένειές μας,τους φίλους μας κ τον ωχαδελφισμό πίσω μας κ δουλεύουμε σαν τα σκυλιά κ στον τομέα που έχουμε επιλέξει να εργαστούνε διαπρέπουμε!!Αλήθεια κύριε Ανώνυμε εσείς σε τι διαπρέπετε;;;
    Παπαδοπούλου Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ