Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση της ΕΒΖ στην Royal Sugar

Βρέθηκε η λύση στον γόρδιο δεσμό της ενοικίασης –με οψιόν αγοράς- των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ και τις Σέρρες από την Royal Sugar. Για τις 11 σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΕΒΖ, που αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση των εργοστασίων στη Royal Sugar, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη, παρά το ότι η σχετική συμφωνία έχει υπογραφεί από τις 5 Νοεμβρίου. Το θέμα έχει το χαρακτήρα του επείγοντος, κυρίως διότι επίκειται η επόμενη καλλιεργητική περίοδος και οι τευτλοπαραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν τα δεδομένα, δηλαδή να έρθουν σε συμφωνία με την Royal Sugar. 

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά αύριο, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους, στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Τελικά η ΕΒΖ και όποιοι την εκπροσωπούν στην παρούσα φάση, αποδέχθηκαν την πρόταση της Royal Sugar να γίνει η παράδοση παραλαβή σε πρώτη φάση «με κάθε επιφύλαξη», ώστε σε βάθος χρόνου να πιστοποιηθούν με αξιοπιστία τα δεδομένα των δύο εργοστασίων, πιθανόν με τη συνδρομή ανεξάρτητου τεχνικού συμβούλου.

Επίσης στην σημερινή συνέλευση θα αποφασιστεί η μείωση των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ από επτά σε πέντε, ενώ –σύμφωνα με πληροφορίες- σε επόμενη Γενική Συνέλευση σε 20 – 30 ημέρες τα μέλη του ΔΣ θα αντικατασταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ