Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Θεία Λειτουργία για τα στρατευμένα παιδιά της Πατρίδας ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού

Το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Εκκλησία μας η Ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου «Αντιστρατήγος Γ. Κατσάνης»
στη Ρεντίνα, προς χάριν των στρατευμένων παιδιών της πατρίδας μας. Στη θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Γούναρη, Διοικητού της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, τα στελέχη και στρατιώτες της Μονάδος, καθώς και ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη», (Ι ΜΠ), που εδρεύει στην Βέροια, Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο οποίος ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του σήμερα τιμωμένου Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτού της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς επίσης στις προϋποθέσεις της κατανοήσεως της σημασίας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της σωστής επικοινωνίας που πρέπει να έχουμε με τον Κύριο, μέσα από την καρδιακή προσευχή μας. Ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται Ιερουργός, σε αυτή την πλέον ξεχωριστή μονάδα και ανάμεσα σε επίλεκτα μέλη του Ελληνικού Στρατού, ευχόμενος τέλος προς όλους εν΄ όψει των εορτών να ζήσουν τα εφετινά Χριστούγεννα με το Χριστό στην καρδιά τους. Δείτε φωτογραφίες:























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ