Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας... σε τίτλους

Ευχές, γκρίνιες, αστόλιστη αγορά και «γιατί τόση φασαρία για την Ελιά;» Υπομονή, έρχονται παράπονα στο δήμο... on line!
Συνεδριάζει αυτή τη στιγμή, μεσημέρι προπαραμονής Χριστουγέννων, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Πρόκειται για την 26η και πιθανότατα την τελευταία συνεδρίαση για το 2019. Η συνεδρίαση ξεκίνησε, ως είθισται, με τα θέματα προ ημερησίας, όπου οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, να παίρνουν το λόγο καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, που περιορίστηκε -λόγω της ημέρας- μόνο σε ευχές, όπως λιγότερη γκρίνια και περισσότερη σύμπνοια και η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
  • Κάποιες... γκρίνιες μετέφερε στο Σώμα ο Παύλος Παυλίδης, τόσο για τον «Φιλόδημο» και τα έργα που τον διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών ότι δε θα χαθούν αλλά και για τα «χριστουγεννιάτικα» σχόλια που ακούστηκαν για τις εκδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες του δήμου «σκαμπανευάσματα» και προτείνοντας να καθίσουμε να συζητήσουμε όλοι για να σχεδιάσουμε κάτι καλό για την πόλη.
  • Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αναφέρθηκε και η Συρμούλα Τζημα, προτείνοντας να συγκροτηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από την ΚΕΠΑ, φορείς, συλλόγους, καλλιτέχνες και όσους μπορούν να εμπλακούν στο θέμα, όπου θα τεθούν ιδέες.
  • «Αν θέλεις ένα θέμα να το πας στα άκρα, κάνεις επιτροπή», απάντησε ο Δήμαρχος. 
  • «Ο κόσμος μπορεί να μην έχει λεφτά αλλά το ότι το εμπορικό κέντρο δεν είναι στολισμένο δεν βοηθάει την κατάσταση και πρέπει να γίνουν προσπάθειες να αναδείξουμε το εορταστικό κλίμα, έστω για μια βόλτα για τις οικογένειες», σχολίασε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, ως ιδιοκτήτης καταστήματος στον εμπορικό πεζόδρομο.
  • Στην υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Γιώργος Μελιόπουλος λέγοντας πως τσακίζει κόκαλα και πως τα έργα του Φιλόδημου μικρή ανακούφιση μπορούν να προσφέρουν.
  • Κοινωνικά θέματα έθιξε ο Στάθης Κελεσίδης, λέγοντας πως η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει θέματα επιβίωσης κάτι που φαίνεται και στην αύξηση των αιτήσεων και δικαιούχων στις κοινωνικές δομές του δήμου Βέροιας.
  • Κάλεσμα στις αποψινές εκδηλώσεις των χωριών τους απηύθυναν στο Σώμα ο Νίκος Αγγέλου και ο Λάζαρος Ασλανίδης. Ο πρώτος για το άναμμα των κέδρων στη Φυτειά και ο δεύτερος για το άναμμα του δέντρου στην Πατρίδα.
  • Μια εφαρμογή μέσω smart phone όπου θα μπορεί ο δημότης Βέροιας να μπαίνει και να αναδεικνύει προβλήματα του δήμου, πρότεινε ο Γιώργος Μιχαηλίδης. «Θα γίνει έτσι ο δημότης κοινωνός, με δυναμική συμμετοχή. Θα αναθερμάνουμε έτσι τις σχέσεις μας με τους δημότες και ο δήμος θα έχει καλύτερη λειτουργία», σημείωσε.
  • Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με εταιρείες για τέτοια εφαρμογή. Ψάχνουμε να βρούμε την πιο εύχρηστη, ευέλικτη, γρήγορη και οικονομική λύση, απάντησε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.
  • Ο κορμός των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Βέροιας για 3 εβδομάδες είναι στο Δημαρχείο. Γιατί έγινε τόσο μεγάλη φασαρία για την Ελιά;», διερωτήθηκε ο Δήμαρχος λέγοντας πως οι συναυλίες μόνο στο Ρολόι θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά αυτή την εποχή η Ελιά ταιριάζει καλύτερα. Εξάλλου όπως είπε, στην Εύηχη Πόλη γίνονται στο Ρολόι.
Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση:




































1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ