Quantcast

http://picasion.com/

Χριστούγεννα στη Βέροια: Κάνει προσπάθειες ο Δήμος, αλλά…

Από τον Ζήση Χ. Πατσίκα
Με καθυστέρηση, ίσως και δέκα χρόνων, μπήκε ο Δήμος Βέροιας στο «παιχνίδι» των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, αφού μόλις πέρσι έγινε η πρώτη προσπάθεια για κάτι πιο μεγάλο από τα συνηθισμένα. Το περιβόητο καράβι - πού φέτος έδεσε στην… εξωτική Πτολεμαΐδα -
κρίθηκε ως αμφιλεγόμενη επιλογή και δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών και των επισκεπτών. Συμφωνήσαμε, όμως, όλοι ότι «ήταν κάτι», ίσως ένα ξεκίνημα και μακάρι όχι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Μάλιστα, η δημοτική αρχή διέρρεε ότι η εταιρεία που το έστησε βρίσκεται πίσω από μεγαλύτερα project όπως των Τρικάλων ή της Ονειροπούλης, συνεπώς «ας πάρουμε φέτος το καράβι και τα καλύτερα είναι μπροστά μας». 

Τελικά, φέτος αντί να βρούμε τα καλύτερα μπροστά μας, μάλλον κάναμε βήματα προς τα πίσω με ένα «χωριουδάκι» αποτελούμενο από τρεις οικίσκους τύπου λούνα παρκ, το οποίο κόστισε 68.697,98€ (με το ΦΠΑ) για 16 μέρες λειτουργίας. 
Το αποτέλεσμα: κάποιοι το χαρακτήρισαν «κιτς», κατ’ εμέ σίγουρα β’ – γ’ διαλογής. Ουδεμία σύγκριση με τα χριστουγεννιάτικα χωριά και τις εκδηλώσεις που επισκεπτόμαστε σε άλλες πόλεις. Βέβαια, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η διψασμένη για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Βέροια, θα το αγκαλιάσει και θα περάσουμε και καλά. Αυτό είναι σίγουρο.

Όμως το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την παντελή απουσία σχεδιασμού και την πρόχειρη αντιμετώπιση του εγχειρήματος. Το ομολογεί και ο χρόνος υλοποίησης! Τελευταίοι μείναμε, το χωριουδάκι άνοιξε μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, ενώ η διαφημιστική καμπάνια είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. 
  • Το πρόβλημα είναι στην αισθητική.
  • Το πρόβλημα είναι στη φιλοσοφία «έλα μωρέ τσάτρα-πάτρα κάτι να κάνουμε».
  • Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άλλοι Δήμοι έχουν κάνει άλματα μπροστά κι εμείς παραμένουμε ουραγοί – και μάλιστα με αισθητική 1980.
Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και τα, διαχρονικά πλέον, παράπονα για τον υποτυπώδη στολισμό της πόλης. 

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο ελπιδοφόρα περίοδος για την αγορά (εμπορική, τουριστική κλπ.) και για να διεκδικήσεις μερίδιό της, πρέπει να επενδύσεις όχι μόνο σε χρήμα, αλλά σε ιδέες και όραμα! Αυτό μας λείπει.

23 σχόλια:

  1. Αλλου ειναι το νοημα των χριστουγεννων.
    Η αγορα για να κινηθει δε θελει λαμπακια αλλα €€€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα δε θα μπορούσε να τα γράψει κάποιος. Πόσο δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκορπιες ¨δρασεις¨ χωρις νοημα. Βαρετες οσο δεν παει. τα Κανουν μονο για να τα που οτι κατι εκαναν. αααα! και ειμαστε κ γκρινιάρηδες που τιποτα δεν μας αρεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άσε την αισθητική Βεροιώτη τα χρήματα όλοι ξέρουμε ότι είναι λίγα άρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο την περασμένη Κυριακή τα Τρίκαλα είχαν 210 τουριστικά λεωφορεία. Η Βέροια δεν έχει αυτό τον αριθμό ούτε όλο το χρόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Τρίκαλα που λέτε όλοι με αυτά που κάνουν έχουν 120 εκατ/ρια χρέος . Ποιος θα το πληρώσει ; Κάποια στιγμή κάποιοι θα πρέπει να το πληρώσουν. Αν έφταναν τα έσοδα από τα 210 τουριστικά λεωφορεία που λες θα μειωνόταν το χρέος. αλλά αυτό δεν γίνεται. Θα ήθελες και στο δικό μας Δήμο να είμαστε όλη μέρα στα κανάλια και να έχουμε ανάλογο χρέος, χωρίς τα έσοδα να το μειώνουν ;
      Εγώ δεν το θέλω.
      Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
    2. ΕΧΕΙ Η ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΣΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ.
      ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΣΕΛΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΕΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΏΣΕΙ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

      Διαγραφή
  6. Σωστές οι παρατηρήσεις....
    Δέν ειναι μόνο τα χρήματα που θα δαπανηθούν , πρεπει όλοι η πόλη να συμμετέχει. Με μπροστάρη τον Δήμο και απο δόπλα τον εμπορικο σύλλογο ,εμπορικό επιμελητήριο,πολιτιστικους συλλόγους για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ,παραγωγικοί φορείς της περιοχής για την ανάδειξη των προϊόντων ,ολα αυτα με διάφορα περίπτερα .Φυσικά με την εθελοντικη συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις δράσεις .Πρέπει να υπάρχει κοινη γραμμή ...κοινη πορεία απο όλους τους πολιτικους φορεις του Δήμου ,,,ακόμη κονη γραμμη και απο την περιφέρεια ωστε να υπάρχουν τα ανάλογα αποτελέσματα... κατι τελευταίο σε συνομηλία που ειχα με τον τότε Δημαρχο Δραμας που ξεκίνησε η ιδέα της Ονηρουπολης ... μου ειπε ...Πέτυχε γιατι βοήθησαν και το στήριξαν ΟΛΟΙ.. και απο τότε κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ποιος είπε ότι δεν είναι όλη η πόλη; Από όσα δημοσιεύετε και εμπορικός κόσμος και Αντιπεριφέρεια και Εύξεινος Λέσχη και Σύλ Μακροχωρίου συμμετέχουν κλπ

      Διαγραφή
  7. ΕΓΩ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΗΓΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θέλουν να κάνουν εκδηλώσεις για να τονωθεί η αγορά, να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες. Δεν νοείται να φορολογεί ο Δήμος όλους τους δημότες, άνεργους και άπορους για να κερδίζουν 100 άτομα. Να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες φιέστες μόνο με χορηγίες ιδιωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήμα,ιδέες και όραμα.Το πρόβλημα είναι ότι αναθέτει ο δήμαρχος σε έναν ,μια ,τις εκδηλώσεις και όλα καλά. Ένας,η,μια λέει δεν μου δώσανε χρήμα, και τα χρόνια περνάνε ,χάνουμε ότι αγαπάμε, και ολο μένουμε μονοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καθε χρονο λεμε τα ιδια. απο τη μια οι "φανατικοι" του πολυ στολισμου και των πολλων και μεγαλων εκδηλωσεων- δραστηριοτητων" και απο την αλλη οι "αδιαφοροι" ή οι του "μετρου".
    σε καθε περιπτωση εαν δεν εισαι πρωτοπορος και σχεδον μοναδικος σε καποια καινοτομια - νεοτερισμο δεν μπορεις μετα να θέλεις να αντιγραψεις τους αλλους και να πετυχεις και εσυ στον ιδιο βαθμο με εκεινους. δε γινεται! δεν ειναι δυνατον τωρα αποσταση 3-4 πολεων να δημιουργειται και μια νεα Ονειρουπολη ή ενα νεο χωριο των ξωτικων κτλ κτλ. ας βαλουν οι υπευθυνοι του δημου, αλλα και οι ιδιωτες το μυαλο τους στη βεροια να σκεφτει, να επινοησει, να φανταστει κατι αλλο , σε εναν διαφορετικο τομεα και ας το επιχηρησουν. αυτα τα πραγματα θελουν ιδεες χρημα προσπάθεια και ΤΥΧΗ! ειναι χρονια για τετοια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στη δεκαετια του 70 το μονο στολισμα ηταν εκεινος ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ στην Ελια και κανενα αναμα των φωτων στην οδο ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ αλλα ο κοσμος ενιωθε πιο γεματος πιο γιορτινος πιο χαρουμενος πιο ευτυχισμενος και πιθονοτατα ειχε και λιγοτερα χρηματα στην τσεπη. μαλλον δεν ειχε τοσες ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ που μας εβαλαν στο μυαλο οι ξενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΕΛΗ-ΦΟΡΟΥΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ Ή ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΟ ΧΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ "ΦΙΡΜΑ" ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ "ΦΩΤΑ" ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ;;;;
    ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ;;; ΤΟΣΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΝ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟ "ΠΑΤΩΜΑ" ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΨΗΛΑ ΟΥΤΕ ΑΣΤΕΡΑΚΙ. ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ.
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΕΥΡΩ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΠΑΜΕ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά πόσο κόστισε ο Μουζουράκης; Κάποιοι λένε για πενταψήφιο νούμερο. Κι άμα έρθει κι άλλο ένα πενταψήφιο για την αλβανίδα εκ ...Μεξικού, τα πιάσαμε τα λεφτά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραία που ήταν η Ελιά όπως στην φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και η αποθέωση ήρθε με την φουρειρα!!! Καμία οργάνωση,έκοψαν την τούρτα πάνω στην σκηνή,σφουγγάρισμα μια ώρα για να μην πέσει,σπρώξιμο τρομερό και απ' ότι κυκλοφόρησε τα λεφτά είναι πολλά που δόθηκαν!!θα μου πεις να μην πήγαινες...προφανώς ικανοποίησα επιθυμία του παιδιού μου το είπε κατάλαβε κι αυτό πολλά!!πήρε το μάθημα του για τις υπέροχες,δωρεάν φιέστες με άρτο και θεάματα!!και του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ένα μέγα κιτς χωριό έχει καταντήσει η Βέροια τα Χριστούγεννα..ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ και Καλαϊτζίδης ξεπλένουν προεκλογικά γραμμάτια με τις εκδηλώσεις στην Ελιά..Όλος ο υπόλοιπος δήμος στο σκοτάδι..Και μόλις πει κάποιος ένα σχόλιο βάζουν τα τρολ να γράφουν βλακείες.. φτάνει ξεφτιλες ο κόσμος ξέρει τι κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ