Δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση για το πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου διεξήγαγε η εταιρεία PULSE, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για την τελευταία δημοσκόπηση της χρονιάς για το κανάλι, η οποία έγινε στις 16 - 17 Δεκεμβρίου. Κρίνεται ως μία σημαντική
δημοσκόπηση μιας και συνέβη μία κρίσιμη περίοδο, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να είναι στο κόκκινο και η πολιτική αντιπαράθεση είναι ιδιαίτερα έντονη λόγω καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας. Πάντως, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στο προσκήνιο του προβληματισμού των Ελλήνων περνάνε τα ελληνοτουρκικά, έναντι της οικονομικής κρίσης παλαιότερα, καθώς έξι στους 10 Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα από την επιθετική στάση της Άγκυρας.
Περίπου 5 στους 10 Έλληνες συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, στη δημόσια ασφάλεια και την οικονομία. Αντίθετα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται επιφυλακτική για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, με τρεις στους 10 Έλληνες να επιδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα της

Η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία εκτιμάται στο 38% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 25%. Η πρόθεση ψήφου για τα άλλα κόμματα είναι:


ΚΙΝΑΛ 6,5%,
ΚΚΕ 5,5%,
Ελληνική Λύση 4,5% και
Μέρα25 στο 3%

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 45%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ