Αναβίωσαν τα Ρουγκάτσια και η Γουρουνοχαρά στη Βεργίνα

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, αναβίωσαν στη Βεργίνα τα «Ρουγκάτσια» και το έθιμο της «Γουρουνοχαράς». Δύο παραδοσιακά δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα στο χωριό και κορυφώθηκαν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. Από
νωρίς το πρωί στήθηκαν τα καζάνια για την ετοιμασία του χοιρινού που προσφέρθηκε στους επισκέπτες, μαζί με άλλα εδέσματα και άφθονο κρασί. Την ίδια ώρα, τα «Ρουγκάτσια», ομάδα ανδρών χορευτών με τις παραδοσιακές στολές τους, αφού πήραν την ευλογία του Ιερέα στην εκκλησία, έκαναν περιοδεία στο χωριό, χορεύοντας και προσκαλώντας τους κατοίκους να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού, με το παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας να παρουσιάζει παραδοσιακούς και ποντιακούς χορούς.

Δείτε φωτογραφίες:
Πηγή Φώτο: Γιώργος Μαλούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ