Quantcast

http://picasion.com/

Από το αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος», επέστρεψε στο Βέρμιο η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το απόγευμα αναχώρησε από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία μεταφέρθηκε για 20 ημέρες για να συμπανηγυρίσει με τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο. Λίγο πριν την αναχώρηση τελέστηκε δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ενώ ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός Πέτικας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεταφορά του Ιερού Εικονίσματος. Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο αλλά και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στην μεταφορά του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Σουμελά στην Θεσσαλονίκη προ τριαντακονταετίας, όταν ο ίδιος ήταν Προϊστάμενος του Ιερού Ναού.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετέφερε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου την υποδέχθηκαν και την προσκύνησαν ο Αρχιπλοίαρχος και το πλήρωμα και έπειτα η Ιερά Εικόνα επέστρεψε στο θρονί της, στο όρος Βέρμιο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε μέρος στην Ακολουθία του Μύρου του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. 

Δείτε φωτογραφίες:
















7 σχόλια:

  1. η πολύ πίστη στην παράδοση της πίστης τείνει να εκφυλίζει την πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΘΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχουν αξιοπολεμα υλικά και στελέχη θα γινουν οι ένοπλες δυνάμεις μας ότι έγινε στην Κωνσταντινουπολη κατά την άλωση από τους Τουρκους παρότι έψελναν ολοι στην Αγιά Σοφια το υπερμαχω. Δεν τους εσωσε ουτε η Παναγία ούτε τιποτα. Τους νίκησε το μεγάλο κανονι που κατασκεύασε ένας Ούγγρος οπλουργός ο οποιος επιχείρησε να το πουλήσει στους Βυζαντινούς οι οποίοι το αρνήθηκαν (είχαν βλέπεις την Παναγία) και οταν μετά το πουλησε στους Τουρκους αυτοί με το νέο ισχυρό όπλο γκρέμισαν τα τοίχει και πήραν την πόλη.
      Αυτά για να ξερουμε τι γινεται και τι θα γινει αν δεν αφήσουμε τα πάντα στην άκρη για ναεξοπλιστουμε όσο γίνεται πιό καλά. Αν και φοβάμαι ότι μάλλον ειναι αργά, δυστηχώς.

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΣ
      συν Αθηνά και χείρα κίνει

      Διαγραφή
  3. Η Υπέρμαχος Στρατηγός! Η ετοίμη αντίληψης των εις σε προστρεχόντων και πάντων των χριστιανών το καταφύγιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνει πιά με τη εικόνα την σέρνετε απο πόλη σε πόλη για χρήματα και δημόσιες σχεσεις, εκμεταλευομενοι το θρησκευτικό αίσθημα του κοσμάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να καταλάβουν μερικοί τον λόγο που στο παρελθόν, είχαμε εικονολάτρες και εικονομάχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ