Quantcast

http://picasion.com/

Τι δήλωσε στο veriotis.gr ο γιατρός που δέχθηκε επίθεση στο Νοσοκομείο της Βέροιας

«Είμαστε ακάλυπτοι στα επείγοντα - Ζητούμε φύλαξη»
Αναστατωμένος και απογοητευμένος από το περιστατικό που σημειώθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βέροιας, δηλώνει ο ειδικευόμενος γιατρός, που δέχθηκε την επίθεση από Ρομά κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, την ώρα που επιλαμβανόταν περιστατικό (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ). Σε επικοινωνία που είχε ο veriotis.gr, με τον γιατρό - θύμα της επίθεσης, μας περιέγραψε πώς έγινε το περιστατικό, ενώ δήλωσε απογοητευμένος από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι γιατροί, σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όσο αυτός του Νοσοκομείου, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
Όπως μας περιέγραψε, το βράδυ του Σαββάτου 16/11 έφτασε στα Επείγοντα, περιστατικό ενός 56χρονου Ρομά που είχε υποστεί ανακοπή, τον οποίον συνόδευαν πολλοί συγγενείς του. Όσο οι γιατροί επιχειρούσαν να τον επαναφέρουν, μαζεύτηκαν στην αίθουσα αναμονής γύρω στα 70 άτομα, δημιουργώντας ιδιαίτερη αναστάτωση στο Νοσοκομείο. Μια γυναίκα συγγενής του 56χρονου έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο πάτωμα και τότε ο ειδικευόμενος γιατρός έσπευσε να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Εκεί βρέθηκε μόνος του αντιμέτωπος, όπως περιγράφει, με έναν «όχλο», με δεκάδες συγγενείς της γυναίκας που μαζεύτηκαν από πάνω, παρεμβαίνοντας και μην αφήνοντας τον γιατρό να κάνει, όπως έκρινε, τη δουλειά του.

Ο γιατρός ζήτησε από όλους -πλην δυο ανθρώπων που πιθανόν γνώριζαν το περιστατικό και το ιστορικό της γυναίκας- να περάσουν έξω από την αίθουσα αναμονής. Τότε ήταν που ένας άνδρας τον πλησίασε, τον χτύπησε στο πρόσωπο, ρίχνοντάς τον στο πάτωμα, τον εξύβρισε και απείλησε τη ζωή του.

Σοκαρισμένος ο γιατρός, σηκώθηκε και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, που φτάνοντας στο Νοσοκομείο προσπάθησε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά». Όπως αναφέρει ο γιατρός, ο θύτης πρόλαβε και εξαφανίστηκε μέχρι να επιστρέψει στο σημείο του συμβάντος συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό. Τότε ήταν που ένας εκ των Ρομά τον πλησίασε και του ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του θύτη και μάλιστα όταν ο γιατρός δεν την έκανε δεκτή, αυτός τον απείλησε.

«Είμαστε ακάλυπτοι - Αναγκαζόμαστε να κάνουμε και τους Τροχονόμους - Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου όταν κινδυνεύει η ζωή μου»
«Είμαστε ακάλυπτοι κάτω στα Επείγοντα από όλες τις απόψεις. Προσφέρουμε όλοι, εργαζόμαστε υπερβάλλοντας εαυτόν και δεν υπάρχει security ώστε να μπορούμε να κάνουμε αξιοπρεπώς τη δουλειά μας. Η πόρτα είναι χαλασμένη, μπαίνει μέσα όποιος θέλει, δεν υπάρχει διαλογή περιστατικών και όταν ζητούμε από τον κόσμο να περάσει έξω για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, δεν υπάρχει κανένας να επέμβει και να μας βοηθήσει. Είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι. Αναγκαζόμαστε να λειτουργήσουμε σαν τροχονόμοι, παρακωλύοντας το έργο μας. Δουλεύουμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Σέβομαι τον πόνο των άλλων αλλά δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου όταν κινδυνεύει η ζωή μου. Ζητάω ασφάλεια στο Νοσοκομείο για να αποφευχθούν μελλοντικά περιστατικά», σημείωσε κλείνοντας, ενώ σχετικά με το συμβάν, επιφυλάχθηκε κάθε νομίμου δικαιώματός του.

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να αναδείξει για μια ακόμα φορά, το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ασφάλειας στο Νοσοκομείο της Βέροιας. Η πρόσληψη security είναι ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων, καθώς επί σειρά ετών δεν υπάρχει φύλαξη και, τόσο το κτίριο όσο και το προσωπικό του Νοσοκομείου είναι εκτεθειμένοι απέναντι σε κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά. Από κλοπές προσωπικών αντικειμένων και ιατρικών μηχανημάτων μέχρι δυστυχώς και απειλές και επιθέσεις, σωματικές και λεκτικές, εις βάρος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

16 σχόλια:

  1. ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ 2 ΣΕΚΟΥΡΙΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαθος ενδεχομενος ολο αυτο!!!ειναι απειροι κ ανειδικευτοι οι γιατροι των εκτακτων του νοσοκομειου...δεν ξερουν την τυφλα τους, κανουν λαθος διαγνωσεις νομιζκντας οτι εχουν να κανουν με πειραματοζωα γιατι μαθαινουν πανω σε αυτα.ΤΡΑΓΙΚΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο ΚΥ αλεξανδρειας αυτά τα συμβάντα είναι η συνήθης καθημερινότητα,
    Αλλα για αυτούς που εργάζονται εκεί,ούτε κουβέντα,έτσι.
    Μόνο αδιαφορία και χλευασμός,έτσι;
    Δοκιμάσατε και εσείς στην βεροια έστω και μια φορά από αυτά που για το ΚΥ αλεξανδρειας αποτελούν την κάθε μέρα τους,και πάθατε πλάκα,ε;
    Και μόνο 1 φορά!
    Και για αυτά που έγιναν την ίδια μέρα στο ΚΥ αλεξανδρειας,
    Φυσικά και δεν αξίζει να γίνει καμια μνεία.
    Υποκρισία και ξεφτίλα σε όλο το μεγαλείο,
    Διαχρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Veriotis δες πριν γίνουν όλα αυτά τα συμβάντα στο γνβ τι έγινε και στο ΚΥΑ κάνε και κάποιο ρεπορτάζ και προς τα εκεί(ΚΥΑ)που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Δεν είναι μόνο το νοσοκομείο Βέροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν γέννησα πρόσφατα στο νοσοκομείο,ενα βραδυ μαζευτηκαν αρκετοι.ρομα( ειχαν έρθει 3 γυναικες εγκυες για εξεταση βραδυ Σαββάτου.Εκοβαν βολτες κ κοιτουσαν στα δωματια,στα μπαλκονια εκαμσν πολυ φασαρία κ αφου μας προειδοποιησαν οι νοσηλευτριες να προσεχουμε τα μωρα μας κ τα κινητα μας αυτοι συνεχισαν μεχρι αργα να φωναζουν στους διαδρομους...Ευτυχως κάποια στιγμη εφυγαν..Καταλαβαινετε ομως μεχρι εκεινη την ωρα τι άγχος κ εκνευρισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασ ζωντανός και φεύγεις πεθαμένος στην κυριολεξία τσεκαρισμενο.ο τρόμος και ο φόβος .δεν υπάρχει περίπτωση να μην κωλισεις κάτι εκεί μέσα είναι εσχως τα νοσοκομεία της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ΡΟΜΑ έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι, δεν ασχολείται κανείς για να τους συμμορφώσει. το όλο πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι ψηφίζουν και οι παραβάτες έτσι για ότι θέλουν απειλούν με την ψήφο τους και όλοι τους χαϊδεύουν. ακόμη ότι ποινές που τους ρίχνουν σε λίγες ημέρες ξαναβγαίνουν και ξανά τα ίδια. Άρα χρειάζεται στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους παραβάτες ώστε να μην συναλλάσουν την ψήφο τους και της οικογένειάς τους. και αυστηρότερους νόμους ώστε να μην βγαίνουν άμεσα και κάνουν τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρομα. μια φυλη απο τα βαθη της ασιας που μετακινήθηκε πριν αιωνες προς την ευρωπη και που δυστυχως δεν μπορεσε να αφομοιωθεί"- προσαρμοστει σχεδον σε κανενα ευρωπαικο κρατος. εχουν φυσικα το δικο τους πολιτιστικο στοιχειο ( σε καποιες πτυχες του "ωραίο" και "έντεχνο") αλλα και σε πολλες συστροπο και απροσαρμοστο στην εκαστοτε πραγματικοτητα . συμπερασμα: μεγαλο προβλημα

      Διαγραφή
  8. Οι γνωστοί παραχαιδεμένοι γιούφτοι από τους επίσης γνωστούς ψυχοπονιάρηδες της αριστεράς. Τους αποκαλούν Έλληνες τους επιτρέπουν να ψηφίζουν και να παίρνουν επιδόματα ενώ δεν έχουν δώσει τίποτα απολύτως στο κράτος. Όπου και να πάνε ρημάζουν τα πάντα. Κλοπές ληστείες ναρκωτικά έχοντας την απόλυτη ασυλία του κράτους. Για παράδειγμα χρόνια τώρα στην Ανοίξεως έχουνε πάρει φαλάγγι τα αυτοκίνητα και είναι γνωστό στην αστυνομία ότι το κάνουνε γύφτοι αλλά δεν τους ακουμπάει κανείς. Τα παραδείγματα άπειρα φυσικά αλλά ποιος ασχολείται, άσε μην μας πουν και φασίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οποιος πολιτικός τους βάλει φυλακή,θα βγαίνει όσες φορές και να βάλει για πρωθυπουργός,θα τον ψηφίζουν ανεξάρτητα από παράταξη,και τίποτα άλλο να μην κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ένα σύστημα υγείας που πάσχει, ο ειδικευομενος ιατρός είναι αυτός που επιβαρύνεται όλη την κατάσταση! Προφανώς και είναι ανειδίκευτος αφού ειδικευομενος, για αυτούς που ξέρουν ελληνικά, σημαίνει αυτός που τώρα μαθαίνει και εξειδικευεται. Στην ιατρική σχολή όμως δε μαθαίνουν πως να τα βγάζουν πέρα με τους τραμπουκους αλλά πως να βοηθάνε και να θεραπεύουν ανθρώπους. Οι ιατρού λοιπόν δουλεύουν ατελείωτες ώρες σε άθλιες συνθήκες με αυταπάρνηση δίνοντας νόημα στον Όρκο τους. Θλιβεροτερο όλων είναι αχαριστία που δείχνουν κάποιοι "άνθρωποι", η ανοχή και οι κατηγορίες εναντίων του ιατρού δείχνοντας ασέβεια προς το έργο αυτών. Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί οι γιατροί καταφεύγουν σε άλλες χώρες. Το κάνουν για να βρούνε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και σεβασμό προς τη δουλειά τους. Και αφού λοιπόν όλοι οι μορφωμένοι άνθρωποι φεύγουν μαντέψτε ποιοι μένουν... Οι άξιοι της μοίρας τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πριν πολλα χρονια που δηθεν δεν ειχαμε ελευθερια κοιμομασταν το καλοκαιρι με ανοιχτες πορτες και παραθυρα και στα μπαλκονια... ο γυφτος εβλεπε τον χωροφυλακα και κατουριωταν απο τον φοβο.. σημερα με την δημοκρατια της ασυδοσιας κοιμομαστε με τησ πορτεσ κλειδαμπαρομενες με συναγερμους καγκελα και με το ενα ματι ανοιχτο...σημερα ο γυφτος παει στην ασφαλεια και ο δοιηκητης τον κερναει καφε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσλήψεις έμπειρων ιατρών άμεσα και έπειτα φύλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γυφτοι.
    Μόνο επιδόματα,
    Κλεψιές,
    Διαρρήξεις.
    Αλήθεια τι έγινε με αυτούς που λήστευαν τα σπίτια στην Αθήνα,
    Με αυτούς που κλέβουν ΑΤΜ;
    Με αυτούς που πυροβόλησαν σε αυλή σχολείου και σκοτώθηκε ένα παιδί;
    Με αυτούς που ρίχνουν αυτοκίνητα σε τζαμαρίες;
    Με αυτούς που κλέβουν μετασχηματιστές και πέρα από το κόστος προκαλούν χάος με διακοπές ρεύματος;
    Με αυτούς που πουλάνε ναρκωτικά;
    Με αυτούς που κλέβουν αυτοκίνητα;
    Με αυτούς που τους βρίσκουν στα σπίτια τους μετρητά,και πολυτελή αυτοκίνητα που δεν δικαιολογούνται;
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα.
    Το ερώτημα είναι:
    Εσείς τι κάνετε για αυτα κ.Μητσοτακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλα να παθει να μαθουνε οι ηιατροι να σεβονται κ οχι επειδη τους εχουμε αναγκη καποια δυσκολη στιγμη να μας φερονται σαν σκουπιδια κ με ειρωνεια φορολογουμενοι πολιτες ειμαστε εμεις σας πληρωνουμαι και θα το κανετε σωστα ειτε με τον εναν η τον αλλον τροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον γιδα στο κέντρο υγείας αυτά τα έχουν για πλάκα,είναι καθημερινά,από το 1987 που ξεκίνησε το κέντρο υγείας,είναι εκατοντάδες τέτοια περιστατικά.
    Βουτυρομπεμπέδες της βεροιας.
    Ελάτε μια εβδομάδα να δουλέψετε στο κέντρο υγείας στο γιδα,αν έχετε κακαλα!
    Παράκληση να περάσει τι σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ