Quantcast

http://picasion.com/

«Σοκ» στο Νοσοκομείο της Βέροιας: Ρομά επιτέθηκαν και χτύπησαν ειδικευόμενο γιατρό

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο της Hμαθίας. Ήταν λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ, όταν στα εξωτερικά ιατρεία μεταφέρθηκε, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ένας 56χρονος άνδρας. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών και
των νοσηλευτών για να τον επαναφέρουν, ο άτυχος μεσήλικας δεν τα κατάφερε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη των συγγενών του, οι οποίοι επιτέθηκαν με ύβρεις στον ειδικευόμενο γιατρό και βιαιοπράγησαν εναντίον του. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και σε λίγα λεπτά στο Νοσοκομείο βρέθηκαν, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος και άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., προκειμένου να εκτονώσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του veriotis.gr, ο νεαρός επιστήμονας, παρ' όλο το αρχικό «σοκ» που υπέστη, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και αρνήθηκε να κινηθεί νομικά εναντίον του άνδρα που τον χαστούκισε, σεβόμενος προφανώς τον πόνο που του προκάλεσε ο θάνατος του αγαπημένου του προσώπου. 

«Τροποποίηση της νομοθεσίας για τέτοια περιστατικά- Δεν φταίνε συλλογικά οι Ρομά της Ημαθίας»


Ο υπεύθυνος αιμοδυναμικού εργαστηρίου καρδιολογικής κλινικής Αντώνης Σαμαράς με ανάρτησή του στο facebook τόνισε πως απαιτείται τροποποίηση της νομοθεσίας για τέτοιου είδους περιστατικά που αποτελούν ντροπή για το Ε.Σ.Υ. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως η ευθύνη δεν είναι συλλογική, μιας και η πλειοψηφία των Ρομά είναι άνθρωποι που σέβονται το έργο των γιατρών και δείχνουν ευγνωμοσύνη. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του:

«Τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε οι θρασύτατοι να τιμωρούνται παραδειγματικά με αυτόφωρη διαδικασία χωρίς να απαιτείται υποβολή μήνυσης από τον παθόντα. Αλήθεια περιμένουμε να μας έρχονται ειδικευόμενοι όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά ντροπής για το Ε.Σ.Υ.;

Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε συλλογικά οι Ρομά της Ημαθίας. Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί Ρομά που σέβονται το έργο μας και δείχνουν ευγνωμοσύνη και κάποιες εξαιρέσεις σαν τους χθεσι
νούς. Η ευθύνη πρέπει να προσωποποιείται. Έχω καθετηριάσει αυτά τα χρόνια εκατοντάδες Ρομά, χρήστες, οροθετικούς κ.τ.λ. και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα. Και φυσικά θα συνεχίσω να το κάνω, γιατί αυτοί βασικά χρειάζονται τη βοήθεια μου».

7 σχόλια:

  1. Γύρισε και το άλλο μάγουλο την επόμενη φορά. Γιατί θα υπάρξει και επόμενη σε σένα ή σε κάποιον άλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες στους γυφτους αυτό που θέλουν να ακούσουν για να μν σου επιτεθούν. Βλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η ανοχή με τους γύφτους έχει παραγίνει. Δεν υπολογίζουν ούτε νόμους δεν υπολογίζουν ούτε αστυνομία. Η λύση είναι αυτή που υπήρχε παλιά.....άμεση σύλληψη και ''συνετισμός'' στα κρατητήρια της αστυνομίας για εκπαίδευση των νέων αστυνομικών, και την άλλη μέρα αυτόφωρο και καταδικαστική απόφαση, και εγκλεισμό σε φυλακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ που είμαι έξω από το Νοσοκομείο θυμάμαι τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 3 περιστατικά βιαιοπραγίας ο κύριος Σαμαράς κανένα? Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, και όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου να σταθούν στο πλευρό του άτυχου γιατρού, γιατί αύριο θα είναι αυτοί στην θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κράτος στα ζητήματα υγειας μας αντιμετωπίζει ισότιμα.Και εμάς που συνεισφέρουμε στο σύστημα και στους γιουφτους που δεν εχουν κολησσει ένσημο απο την ίδρυση του Ελληνικου κρατους.Αν χειροδίκησουμε κινδυνεύει η επαγγελματική,οικονομική κοινωνική ,οικογενειακή μας κατάσταση, στους γιουφτους θεωρείται νορμάλ. Ποιος ειναι ρατσιστης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη τυχόν και πούμε κάτι για τα Ρομά(!!!!)που δεν τους αγγίζει ο νόμος και αλωνίζουν παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το μονο καλο απο την υποθεση ειναι οτι το κρατοσ απαλαχθηκε απο ενα ακομα επιδομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ